آفتابنیوز :
آفتاب: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، توجه به شأن و منزلت بزرگان دینی و مراجع عظام را مورد تاکید قرار داد و اظهارداشت: «اهالی فرهنگ و هنر هرگز چیزی را که موجب هتک حریم بزرگان باشد، به دل راه نمیدهند».
به گزارش سرویس سیاسی آفتاب، «محمدحسین صفارهرندی» این اظهارات را یکشنبه شب در مراسم ضیافت افطاری با حضور هنرمندان عرصههای نمایش، موسیقی و هنرهای تجسمی در تالار وحدت تهران و در واکنش به برخی تعابیر جنجالی که اخیرا از سوی فردی موجبات رنجش بزرگان دینی را فراهم آورده است، بیان کرد.
وزیر ارشاد افزود: «در این ایام، خاطر بزرگان دین به خاطر یک تعبیر ناپخته و نسنجیده که برخی در تعریض به ساحت رجال دین و مراجع بزرگوار به کار بردند، آزرده شد اما من به سروران بزرگ روحانی و مراجع بزرگوار عرض میکنم هنرمندان و اهالی فرهنگ ما هرگز در دلهایشان چیزی را که موجب هتک حریم بزرگان باشد، مهیا نمیکنند».
وی تصریح کرد: «اگر هم از سرانگشت و زبان کسی کلامی در این جهت صادر شده است، بزرگان به حساب سهو انسان جایزالخطا بگذارند».
صفار هرندی گفت: «هنرمندان جامعه ما، حریم نگه میدارند و برای اعتقادات مردم، شخصیتهای بزرگوار دینی و آیین این سرزمین و میراث معنوی به یادگار مانده آن احترام قائلند. چون، چنین هستند مردم هم قدرشان را میدانند و از آنها ستایش و تقدیر میکنند».
صفار هرندی با اشاره به شبهای قدر در ماه مبارک رمضان، این واژه را به مفهوم رقم خوردن سرنوشت انسان دانست و برنامهریزی برای آینده، بهرهگیری از هنر و استعدادهای خویش و اندازه نگه داشتن نسبت به یکدیگر را از معانی آن دانست.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: «قدر بزرگتر را دانستن و احترام بزرگان را نگه داشتن، از ویژگیهایی است که از دیر باز با فرهنگ آیینی و جوانمردی ایرانیان گره خورده است و ما میراث دار آن هستیم».
وی تصریح کرد: «نباید اجازه دهیم این فرهنگ ایمانی و اعتقادی که سینه به سینه به نسلهای بعد انتقال یافته است، دستخوش تند بادهای مسمومی شود که از فرهنگ غیر میآید».
صفارهرندی خاطرنشان ساخت: «شاگرد باید احترام استاد را نگه دارد والا، ضرر میکند و استاد نیز باید به شاگردان میدان دهد تا آنها رشد یابند».
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه "گاهی شاهد نوعی بیادبی به ساحت بزرگترها هستیم"، اظهار داشت: «کوچکترهایی که باید اندازه نگه دارند و جایگاه خود را بشناسند، هنگام برخورد با پیشکسوتان، بزرگان و استادان باید مراقب باشند چه بر زبان میرانند و یا بر قلم و دفتر مینگارند».
وی افزود: «نمیخواهم تعریضی به دوستان رسانهای خود که به نوعی عضو خانواده آنان هستم، داشته باشم اما باید مراقب باشیم که این ساحت در هم تنیده با آیین فتوت را گاهی بر اثر اهمالهای خودمان نیالاییم».
صفار هرندی خاطرنشان کرد: «دامن زدن به مسایلی که فقط دلها را آزرده و روح را مکدر می کند سوغات منحوسی است که از بیرون آمده است».
وی گفت: «اگر حوزه تقدیر و اندازه نگه داشتن را توسعه دهیم به عرصههای دیگری نظیر قدر دانستن آنچه خداوند در اختیار ما قرار داده است همچون نعمت انسانیت، ایمان ، عقیده و استواری در رای و انقلاب اسلامی دست خواهیم یافت».
وزیر ارشاد در بخش دیگری از سخنانش، از زحمات و تلاش هنرمندان در طول یک سال گذشته قدردانی کرد و در آستانه فرارسیدن سی امین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، از پیشکسوتان و نیروهای جوان عرصههای فرهنگی و هنری خواست تا با تدارک برنامههایی در شأن این رویداد، امسال را به سال شکوفایی فرهنگ و هنر مبدل سازند.