آفتابنیوز :
آفتاب: حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی تاکید کرد: «دولت نهم در سه سال گذشته نتوانست بهخوبی از فرصتهای طلایی که برای نظام و کشور در شرایط خاصی ایجاد شده بود استفاده کند».
به گزارش خبرنگار سیاسی آفتاب، نماینده مقام معظم رهبری در شورایعالی امنیت ملی شامگاه دوشنبه، در دیدار با جمعی از اعضای حزب اعتدال و توسعه، با اشاره به سه فرصت طلایی پیش آمده برای کشور در سه سال فعالیت دولت نهم گفت: «این سوال مطرح است که آیا در این سه سال از فرصتهای مناسب پیش آمده برای کشور استفاده درستی کردیم یا نه»؟
وی افزود: «در این سه سال فرصتهایی برای نظام ایجاد شد که تقریبا بیسابقه یا کمسابقه بود. در سه سال گذشت قیمت نفت به مرزی رسید که شاید برخی حتی تصور آن را نیز نمیکردند».
دکتر روحانی با یادآوری اینکه در سال 83 در یک مصاحبه مطبوعاتی در جمع خبرنگاران و سفرای کشورهای غربی در ایران، رسیدن قیمت نفت به 100 دلار را پیشبینی و اعلام کرده بود، خاطرنشان کرد: «در آن زمان دیپلماتهای خارجی از این موضوع اظهار تعجب کردند و آن را باور نداشتند با این حال نفت با قیمت بیش از 130 دلار نیز فروخته شد. آیا این فرصت برای ما استثنایی نبود؟ درآمد عظیم نفت برای ایران استثنایی نبود؟ این درآمد به چه مصرفی رسید و به کجا رفت؟»
وی با بیان اینکه پیش از این دولتها آرزو داشتند که نفت ایران به 20 دلار برسد، گفت: «در اواخر عمر دولت صدام که نفت در مقطع کوتاهی به 25 دلاررسیده بود، دولتمردان میگفتند که اگر همین قیمت ثابت بماند همه اهداف تحقق پیدا میکند».
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: «برخی میگویند که عملکرد دولت باید با برنامه مقایسه شود این در حالی است که برنامه بر مبنای نفت 20 دلاری تنظیم شده نه نفت 120 دلاری. علیرغم این باز هم وقتی عملکرد دولت را با برنامه مقایسه میکنیم میبینیم که تا چه اندازه برنامه عقب است».
عضو مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر اینکه افزایش قیمت نفت یک فرصت طلایی برای ما بود، گفت: «مگر دیگران چه کردند! چرا باید عربستان سعودی در این تزاید قیمت نفت امروزه 870 میلیارددلار ذخیره ارزی داشته باشد و چرا کویت 350 میلیارد دلار ذخیره ارزی دارد در حالیکه وضعیت ذخایر ارزی ما اینگونه است».
وی افزود: «ظاهرا عدهای مکلفند هر ماه به سراغ حساب ذخیره ارزی بروند و هرچه در آن است را جارو کنند. اینان مسئول جاروزدن حساب ذخیره ارزی شدهاند».
دکتر روحانی با طرح این سوال که در مدت سه سال گذشته چه اقدام مثبتی برای استفاده از درآمد سرشار نفت در کشور انجام شده است؟ تصریح کرد: «در این مدت به جز خرید پرتقال، سیب و انگور و موز از خارج و واردات آن به داخل چه پروژه بزرگ و چه کار سرنوشتسازی انجام شد»؟
او ادامه داد: «بنابراین ما در این مدت یک فرصت طلایی بزرگ و باورنکردنی، یعنی فرصت نفت 120 دلاری را به سادگی از دست دادیم».
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به دومین فرصت استثنائی برای کشور، یعنی انقلاب اقتصادی با ابلاغ سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی و تصویب قانون اجرایی آن در مجلس تاکید کرد: «براساس ابلاغیه سیاستهای این اصل قرار بود یک انقلاب اقتصادی با تبدیل اقتصاد دولتی به اقتصاد مردمی و خصوصی صورت گیرد و تحول عظیمی در اقتصاد رخ دهد. اما اکنون کدام تحول عظیم در اقتصاد رخ داده است و چه بر سر ابلاغیه اصل 44 که از سوی نخبگان کشور تهیه و توسط مجمع تشخیص تصویب و به تایید مقام معظم رهبری رسیده، آمد»؟
دکتر روحانی اظهار داشت: «اقتصاد دولتی را به اقتصاد شبه دولتی تبدیل کردیم در حالی که قرار بود به مردم واگذار شود. آیا تبدیل اقتصاد به اقتصاد شبه دولتی و تبدیل دوباره آن به اقتصاد دولتی دور باطل نیست؟ آیا دولت در مدت مسئولیت خود از فرصت طلایی اصل 44 استفاده کرده است»؟
وی با اشاره به سخنرانی مهم رهبر معظم انقلاب در جمع کارگزاران نظام در این ارتباط گفت: «آیا نمیتوانستیم اصل 44 را با دقت بیشتر و بهتری اجرا کنیم تا این دوری که دور باطل است، صورت نگیرد و به نقطه شروع باز نگردد. آیا از فرصت ایجاد شده ابلاغیه اصل 44 و تلاشهایی که برای آن صورت گرفته بود استفاده شد؟ این دومین فرصت طلایی بود که در سه سال گذشته از دست کشور رفت».
نماینده مقام معظم رهبری در شورایعالی امنیتملی درباره سومین فرصت طلایی از دست رفته کشور گفت: «دشمن در این سه سال بیش از هر زمان دیگری گرفتار شده است. از ابتدای انقلاب که اواخر دوران ریاست جمهوری کارتر بود تا ریگان، بوش پدر، کلینتون و بوش پسر، هیچگاه آمریکا تا این حد گرفتار نبوده است. فشارهای داخلی، فشارهای خارجی، کشته شدن نظامیان در عراق و افغانستان، گرفتاری در لبنان و فلسطین و مشکلات داخلی در دو -سه سال گذشته باعث شده است تا دشمن سخت گرفتار شود».
او در ادامه افزود: «ما میتوانستیم از فرصت طلایی ضعف دشمن در صحنه بینالمللی و منطقه استفاده کنیم؛ اما چه استفادهای شد؟ به جای تثبیت منافع ملی و تحکیم امنیت ملی به جلسهای رفتیم با تابلو «خلیج دول عربیة» و سپس مثل همیشه قطعنامه علیه جزایر سهگانه ایرانی دریافت کردیم».
عضو جامعه روحانیت مبارز، با طرح دوباره این سوال که در این سه سال چه بهرهای از فرصت ضعف دشمن نصیب ایران شد، خاطرنشان کرد: «وضعیت بانکی و مالی ایران امروز چگونه است؟ اعتبارات اسنادی با چه شرایطی و با پرداخت چند درصد سود گشایش میشود»؟
وی ادامه داد: «واردات مواد مورد استفاده در کارخانجات ما با ایجاد واسطههای خارجی، 20 تا 30 درصد گرانتر تمام میشود این هزینههایی است که به دلیل اتخاذ سیاستهای نادرست از جیب مردم پرداخت میشود».
روحانی تصریح کرد: «آیا ما نمیتوانستیم از فرصتهای طلایی به نفع عزت مردم ایران استفاده کنیم؟ آیا اکنون ایرانیان در خارج از کشور، حتی در کشورهای اطراف احساس عزت میکنند و با آنها رفتار شایسته میشود»؟
عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: «آیا وضع اقتصادی مردم بهتر شدهاست؟ چرا جیب مردم خالی و عزت آنان به حراج گذاشته شد؟ به چه دلیل؟ آیا دربرابر همه این مشکلات کار بزرگی انجام شده است»؟
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک گفت: «سخنان و شعارهای محاسبه نشده و بدون مطالعه و دقت برای ملت و کشور هزینه فراوانی داشته است».
روحانی با انتقاد از برخورد دولت با نهادهای کارشناسی و تحقیقاتی کشور نیز گفت: «دولت در این سه سال فاتحه کار کارشناسی را در این کشور خوانده و ظاهراً دیگر نیازی به کارشناس وجود ندارد»!
وی ادامه داد: «مهر باطل شد بر هر نهادی که مجموعهای از کارشناسان در آن فعالیت میکردند، زدند، نفس راحتی کشیدند و گفتند که مشکل کشور همین بود! سازمان مدیریت و برنامهریزی و شورای پول اعتبار و بسیاری از شوراها بر همین اساس منحل شد».
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: «تزریق نقدینگی بیحساب، امروز اقتصاد ما را به کجا میبرد و آمار به ما چه میگوید؟ آیا فاصله دهکهای پایین و بالا در این مدت کاهش یافته یا بیشتر شده است»؟
روحانی خاطرنشان کرد: «براساس آمار دولتی، که در مورد دقت آن نیز تردید جدی وجود دارد تورم به 23 درصد رسیده است».
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه مردم میزان حقیقی تورم را از وضعیت دخل و خرج خود، بهخوبی درک میکنند گفت: «با این حال فرض کنیم که آمار دولت در مورد تورم دقیق است و بیش از 20 درصد است اما مگر شعار انتخابات این نبود که دولت تورم را تک رقمی میکند»؟
وی همچنین به وضعیت اشتغال در کشور اشاره کرد و افزود: «متاسفانه اکنون وضع اشتغال در کشور به شدت تاثر برانگیز است. با مشاهده وضعیت اشتغال در استانهای مختلف کشور این سوال مطرح میشود که آمار دولتی مربوط به تک رقمی شدن بیکاری در کجا معنا پیدا میکند؟»
روحانی با بیان اینکه اخیرا فرصت طلایی دیگری نیز برای کشور ایجاد شده است، گفت: «این فرصت فاصله و چالشی است که میان روسها و غربیها ایجاد شده که امیدواریم دولت بتواند از آن بهره لازم را ببرد و حداقل آنان از کارت ایران برای توافق استفاده نکنند».
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: «این شرایط میتواند برای ما مطلوب باشد چرا که روسها و چینیها از غرب فاصله گرفتهاند و فضای تنفسی مناسبتری بهوجود آمده است. مباحث مربوط به سپر دفاع موشکی و سایراختلافات موجود میتواند برای ایران فرصت باشد اما آیا ما از این فرصتها استفاده کرده و یا خواهیم کرد»؟
دکتر روحانی خاطرنشان کرد: «با توجه به این شرایط، بحث امروز کشور این است که آیا امکان آمدن دولتی که بتواند از فرصتها بهتر استفاده کند وجود دارد؟ آیا امکان به صحنه آمدن مدیرانی که بتوانند با هزینه کمتر ما را به اهدافملی برسانند و برای دستیابی به اهداف راه را کوتاهتر کنند، وجود دارد؟ در صورت امکان، بار مسئولیت سنگین و مهمی بر دوش همه ما خواهد بود».
وی با بیان اینکه مسائل و نگرانیهایی در خصوص انتخابات مطرح میشود که باید آنها را کنار گذاشت و به انتخاب اصلح توجه کرد، گفت: «با وجود آنکه نمیتوان این مباحث را کاملاً بیاساس دانست اما به اعتقاد من باید آن را برای دستیابی به هدف نهایی کنار گذاشت».
روحانی به نمونههایی از این نگرانیها اشاره کرد و گفت: «برخی مساله آزاد بودن انتخابات خرداد 88 را مطرح میکنند و میگویند آیا این انتخابات کاملا آزاد برگزار خواهد شد و شرایطی همچون حمایت دولت، حمایت ارکان قدرت و حمایت رسانه ملی برای همه در آن برابر خواهد بود»؟
وی ادامه داد: «این نگرانیها نباید ما را از ورود به صحنه دلسرد کند بلکه این مسائل، بار بر دوش ما را سنگینتر و لزوم برداشتن گامهای جدی و تلاش بیشتری را برای رفع آنها میطلبد».
عضو مجلس خبرگان رهبری، با تاکید بر اینکه مبنای ما باید برگزاری انتخابات آزاد باشد، گفت: «ما نمیتوانیم تنها به دلیل طرح بحث آزاد نبودن انتخابات پیشرو، خود را از صحنه دور کنیم بلکه اگر مشکلی احساس میشود باید در جهت رفع آن تلاش شود».
او به نکته دیگری اشاره کرد و افزود: «برخی در خصوص انتخابات این مساله را عنوان میکنند که آیا اساساً نظام آمادگی انتقال و یا گردش قدرت را دارد و یا پشتپرده تصمیم گرفته شده که فعلاً این قدرت در گردش نباشد»؟
به گفته روحانی باید این بحث نیز کنار گذاشته و به این مبنا که تصمیم گیرنده اصلی مردم هستند و گردش قدرت به دست آنان خواهد بود، توجه شود.
وی در عین حال با بیان اینکه گاهی گردش قدرت بر زمین صاف و گاهی بر زمین سنگلاخ صورت میگیرد، تاکید کرد: «گردش قدرت در زمین سنگلاخ به طور طبیعی به تلاش و جدیت بیشتری نیاز دارد. بنابراین ما نباید در این زمینه دچار تردید، نگرانی و ناامیدی شویم چرا که این ناامیدیها تنها رقیب را بیدردسر به پیروزی میرساند».
دکتر روحانی همچنین به موضوع پرداخت هزینه سیاسی برای حضور در انتخابات اشاره کرد و گفت: «برخی میگویند هزینه حضور آنچنان زیاد است که نمیتوان در انتخابات فعال بود و همه را از تخریب میترسانند. اما اینگونه مشکلات نیز نباید ما را مایوس کند. بلکه این هزینهها باید به خاطر خدا، آینده کشور و مردم پرداخت شود».
وی خاطرنشان کرد: «سوال دیگری که برای برخی پیش میآید این است که آیا انتخابات سالم برگزار میشود یا خیر؟ در این ارتباط نیز نباید بگذاریم که تردیدها بر ما غالب شود بلکه باید برای حل مشکلات و تردیدها راهحل پیدا کنیم و در این راه تلاش بیشتری داشته باشیم».
این عضو جامعه روحانیت مبارز، با تاکید بر اینکه یاس و ناامیدی بزرگترین بلا در صحنه سیاسی است، گفت: «اگر مردم در انتخابات بصورت پرشور حضور یابند و آرای گسترده آنان در صحنه باشد هیچ قدرتی نمیتواند سلامت انتخاباتی را به خطر اندازد. بنابراین ما باید بر صندوق آرا نظارت و به آن اعتماد کنیم و با تلاش بیشتر در صحنه حضور یابیم».
روحانی به وظیفه سنگین احزاب و گروهها در انتخابات اشاره کرد و افزود: «اگر انتخابات بهتر را مصلحتملی میدانیم باید سختی آن را نیز تحمل کنیم. مسیر انتخابات 22 خراد 88 ناهموار و پرپیچ و خم است. اگر با این اراده در صحنه حضور یابیم خداوند نیز در راه انتخاب اصلح ما را یاری خواهد کرد».
نماینده مقام معظم رهبری در شورایعالی امنیت ملی همچنین با اشاره به سخنان حضرت علی(ع) در مورد حق و حقیقت گفت: «اگر مسیری را حق تشخیص دادیم از اینکه مورد ملامت قرار بگیریم نباید هراسی به خود راه داده و از مسیر حق کنار کنار رویم. بلکه باید با صبر و بردباری بیشتر ناملایمات را به جان خریده و در راه حقیقت گام برداریم. اگر خالصانه تلاش کنیم در این صورت شکست یا پیروزی در دست خداوند است».
روحانی همچنین در بخش دیگری از سخنانش ضمن تبریک فرارسیدن ماه رمضان گفت: «رمضان ماه از خود جدا شدن و به جمع پیوستن است همه دعاها نیز در این ماه در مورد جامعه و از خود فاصله گرفتن و به جمع پیوستن است».
وی با اشاره به اهمیت وضع معیشت مردم در آموزههای اسلامی ادامه داد: «در یکی از دعاهای روزانه این ماه، که معمولاً بعد از نمازها میخوانیم؛ هفت بار به طور مستقیم و چند بار به طور غیرمستقیم از مشکل فقر یاد شده است و این گویای توجه اسلام به وضعیت معیشت، اقتصاد و زندگی مردم است».
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک، همچنین با بیان اینکه این ماه ماه تقدیر است، تاکید کرد: «ماه رمضان ماهی است که خداوند و خودمان برای خود تقدیر میکنیم و دعای شب قدر برای آموزش به این معنا است که بخشی از تقدیر خود به دست خودمان است. در این ماه باید به فکر سرنوشت خود و ساختن تقدیر مقدر خود باشیم».
وی تصریح کرد: «ما در جامعهای زندگی میکنیم و نمیتوانیم مسائل کشور را از یاد ببریم. نمیتوانیم در حالی که پیشرفت دیگر کشورها را میبینیم به فکر کشور نباشیم».
روحانی گفت: «اکنون مساله این نیست که دولت نهم خوب عملکرد یا خیر، بلکه مساله این است که آیا با توجه به آنچه که کشور دارد، میتوانیم وضعیت بهتری داشته باشیم؟ با توجه به وضع موجود اکنون سخن این است که آیا در آینده میتوانیم دولت و مدیران کارآمدتری را انتخاب کنیم»؟
وی ادامه داد: «در شرایط فعلی این وظیفه ملی ما است که فردی را انتخاب کنیم که تجربه، دانش، تدبیر و توان تلاش بیشتری را داشته باشد. وظیفه ما حفظ کارآمدی این نظام است. بقای این انقلاب در گرو و مشروط به ایثار و فداکاری تمام مردم خواهد بود».
{$old_album_79505}
بنظر من كه مباركه
در رابطه با عزت مردم ایران و رفتار شایسته با آنها بايد عرض كنم اين مورد را حتي در دريافت ويزا از سفارتخانه هاي خارجي نيز مي توان ديد.
همچنين اينجانب چند ماه پيش كه سفر كاري به كشور ژاپن و به همراه همكار ديگري داشتم در زمان بررسي مدارك با تاخير بيش از حد و بازرسي دوباره چمدانها مواجه بوديم و درنهايت با توجه به وجود ويزاهاي معتبر ديگر در پاسپورت توانستيم وارد خاك ژاپن شويم.
همچنين در آخرين روز اقامت برنامه گردش شهري داشتيم كه با توريستهاي ديگري از كشورهاي ديگر و حتي افراد ژاپني همراه بوديم كه در زمان آشنايي با همديگر پس از فهميدن ايراني بودن ما از ارتباط بيشتر خودداري مي نمودند كه تازه اينجانب متوجه شدم كه چرا برخي از دوستان در سفرهاي خارجي خود را غير ايراني معرفي مي كنند.
با تشكر
يک دفعه ميگفت به ............. راي بدهيد و خيال همه را راحت ميکرد.
رضا سرمايه
معلومه ديگه اين پولها كجا ميروند .