دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در مصاحبهای با کانال تلویزیونی روسیا ۱ گفت: در حقیقت یکسری پیچیدگیهایی وجود دارد. تحریمها و تهدید تحریمهای ثانویه تاثیر منفی داشته اما تاثیرش به مراتب محدود بوده چون برای ما و چین یکسری جوانب مثبت هم داشته است.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، وی افزود: تجارت بین دو قدرت منطقهای به سرعت در ماههای اخیر و با وجود درخواستهای آمریکا از پکن برای همکاری در وضع تحریمها علیه کمپانیهای روسی رشد داشته است. واشنگتن دولت پکن را تهدید کرده اگر در تحریمها همکاری نکند، دسترسیاش به بازارهای آمریکایی را از دست میدهد.
پسکوف در ادامه صحبتهایش بیان کرد: توافقهای همکاری بین روسیه و چین با هدف تسلط بر جهان نیست. دو کشور به دنبال حکمرانی بر جهان نیستند. ما میدانیم که دیگر کشورها هم چنین گرایشی دارند. آمریکا، خود نیرویی بیثباتکننده و منبع اقدامات تحریکآمیز است.
سخنگوی کرملین همچنین گفت: ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در جریان گفتوگوهای تلفنی جداگانه با روسای جمهوری قرقیزستان و تاجیکستان به این دو تاکید کرد تا از تنش بیشتر ناشی از دو روز درگیری در مرز اجتناب کنند و به بررسی اوضاع در مرز مشترک بپردازند.
در بیانیه کرملین همچنین آمده است: پوتین به دو طرف تاکید کرد تا دست از تنش بردارند و تلاشهایی را برای پیشبرد عادیسازی اوضاع به واسطه ابزار صلحآمیز دیپلماتیک و سیاسی انجام دهند. پوتین همچنین آمادگی روسیه را برای ارائه کمکهای ضروری به منظور تضمین ثبات در مرز دو کشور اعلام کرد.