آفتابنیوز :
آفتاب: سید محمد خاتمی تاکید کرد: «دولت باید توجه و عنایت ویژهای به امور موزهای داشته باشد».
به گزارش سرویس فرهنگ و اندیشه آفتاب،حجت الاسلام والمسلمین سید محمد خاتمی در بازدید از مرکز دائره المعارف انسان شناسی از هفت قرآن ارزشمند و کم نظیر خطی رونمایی کرد.
رئیس موسسه بین المللی گفت و گوی فرهنگها و تمدنها در این مراسم گفت: «اگر خاطره مشترک پایه هویت ملی یک جامعه است، موزه و آثار معاصر باقی مانده از گذشته بسیار با اهمیت و در خور توجه است، در واقع شناسنامه هویت ملی یک قوم و جامعه است».
سید محمد خاتمی گفت: «متاسفانه در بسیاری از کشورها، نظیر کشور ما به موزه و امور موزهای به عنوان یک امر تفننی نگاه می شود؛ در حالیكه نظام، دولت و دستگاههای مختلف باید توجه و عنایت ویژه ای به این امور داشته باشند تا این چنین كارها ادامه و بسط پیدا كند».
رئیس بنیاد باران اظهار داشت: «موزه نقش بسیار اساسی و زنده در حیات فعلی روزگار ما دارد زیرا شناسنامه هویت تاریخی و خاطره تاریخی ماست و اگر ملیت و ملت را پذیرفته باشیم به موزه به عنوان یک امر مهم و اساسی نگاه خواهیم کرد».
خاتمی گفت: «در دنیا شاهد موزه های خصوصی هم هستیم ولی موزههای مهم، موزههای دولتی هستند که با امکانات دولتی اداره و به روز میشوند. ما در ایران کم و بیش شاهد چنین موزههایی هستیم ولی هنوز آن طور که باید و شاید به این امور اهتمام نداریم».
رییس موسسه بین المللی گفتگوی فرهنگها و تمدنها در ادامه گفت: «وقتی به آثار و ماثر دنیای اسلام رجوع می كنیم نقش و جایگاه آثار دینی و ایرانی ممتاز است؛ كه بخش عمده آن آثار ایرانی است و این به خاطر آن است كه ایرانی چه قبل از اسلام و چه بعد از اسلام حضور با شکوه در تاریخ داشته است بخصوص بعد از اسلام که جان ایرانی با آفتاب اسلام درخشان تر شد و اسلام نیز جان ایرانی را بستری مناسب برای بسط معارف و ارزشهای خود دید و اینگونه شد كه ایران به كانون بزرگ تمدن بشری تبدیل شد».
وی با اشاره به روایات پیامبر اكرم (ص) در مورد ایران و ایرانی خاطر نشان كرد: «اینها نشانه عظمت روح ایرانی است كه با اسلام هم پر رنگتر شده است به خاطر همین هم ایران شایسته است و به عنوان كشور اسلامی و كشوری كه به نام اسلام ایجاد نظام و انقلاب كرده است باید در دنیای اسلام و جهان پیشتاز باشد زیرا تلاشهایی در زمینه كمرنگ كردن جنبه اسلامی بودن ایران وجود دارد كه اگر اینگونه شود بخش بزرگی از تمدن جهان اسلام نادیده گرفته خواهد شد».
خاتمی در ابتدای این دیدار از تلاش، ابتكار، ذوق و پشتكار دكتر محفوظی در ایجاد و راه بردن دائره المعارف انشان شناسی تقدیر و تشكر كرد و گفت: «این موسسه امروز در همه جهان اسلام شناخته شده است و این كار شگفت انگیزی است».
همچنین در این مراسم دکتر محفوظی رئیس مرکز دایره المعارف انسان شناسی با اشاره به بیش از ده هزار اثر خطی و فرهنگی موجود در موزه مرکز دایره المعارف و دهها اثر منتشر شده در حوزه فرهنگ و تاریخ و تمدن ایرانی و اسلامی از حضور آقای خاتمی به عنوان مشوق معنوی و ایجاد کننده یک انرژی حقیقی در میان اصحاب فرهنگ و هنر یاد کرد و گفت: «کلام جهانی ایشان در ارائه مطلوب تاریخ و فرهنگ تمدن ایرانی و اسلامی نمادی نیکو و نشانه ای مطلوب و اسوه ای حسنه برای همه اصحاب فرهنگ و هنر شده است».
بر اساس گزارش روابط عمومی دفتر حجت الاسلام والمسلمین سید محمد خاتمی، در این بازدید جمعی از شخصیت های علمی، فرهنگی و قرآنی نیز رئیس جمهور سابق کشورمان را همراهی میكردند.