کد خبر: ۷۹۸۷۱
تاریخ انتشار : ۲۸ شهريور ۱۳۸۷ - ۱۳:۴۳
دکتر روحانی، در جمع مدیران رسانه‌ها:

ادامه شبهه در انتخابات، پایان دموکراسی است

باید برای رفع شبهه از انتخابات تلاش کرد
آفتاب‌‌نیوز :

آفتاب: حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی تصریح کرد: «هیچ یک از قوای نظام، عملاً در اجرای امور کشور و زندگی مردم به اندازه دولت نقش و تاثیر ندارند».

به گزارش خبرنگار سیاسی آفتاب، نماینده مقام معظم رهبری در شورای‌عالی امنیت ملی، شامگاه چهارشنبه در مراسم افطار و دیدار با مدیران رسانه‌های کشور، ضمن تاکید بر اهمیت و نقش مجلس در کشور اظهار داشت: «با وجود اینکه مجلس در راس امور است اما نقش دولت در تصمیم‌سازی، برنامه‌ریزی و اجرای سیاست‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی بسیار پراهمیت است».

وی همچنین با اشاره به نقش رئیس جمهوری در اجرای سیاست‌های کشور افزود: «رئیس جمهور از سویی رئیس دولت است و وزرای کابینه را خود انتخاب می‌کند و از سوی دیگر قدرت عزل آنان را دارد و همچنین معاونین وی مسئولیت نهادهای مهم و مختلفی را در اختیار دارند».

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک تاکید کرد: «اگر انتخابات مختلف در ایران با یکدیگر مقایسه شوند، انتخابات ریاست جمهوری که در پی آن دولت شکل می‌گیرد را می‌توان مهمترین آن‌ها دانست. به خصوص اگر کاندیداها با برنامه‌ وارد عرصه انتخابات شوند و مردم علاوه بر انتخاب شخص مورد نظر، به برنامه او نیز رای دهند».

عضو هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: «در این شرایط، یکی از رسالت‌های رسانه‌ها این است که مردم را برای انتخابات سرنوشت‌ساز آماده کنند».

وی با بیان اینکه حضور مردم در انتخابات مجلس هشتم در شهرهای بزرگ مطلوب نبود،‌ خاطرنشان کرد: «اکنون باید اقداماتی برای آوردن مردم در صحنه انتخابات ریاست جمهوری صورت گیرد و غایبان انتخابات مجلس، در انتخابات پیش‌رو حضور فعال و توام با نشاط داشته باشند».

وی تاکید کرد: «مردم باید احساس کنند که انتخابات در سرنوشت کشور، نظام و حتی در زندگی و معیشت آن‌ها تاثیر دارد».

دکتر روحانی با اشاره به یک روایت به اهمیت موضوع معیشت مردم در اسلام پرداخت و گفت: «براساس روایات اسلامی فقر در مرز کفر قرار دارد و این به آن معنا است که فقر حتی می‌تواند اعتقادات افراد را تحت تاثیر قرار دهد. انتخابات ریاست جمهوری نیز به طور مستقیم بر معیشت مردم تاثیرگذار است».

عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز تهران ادامه داد: «می‌بینید که عملکرد دولت در مدت سه سال گذشته باعث شد تا حجم نقدینگی به بیش از دو برابر افزایش یابد و این مساله بر نرخ تورم، کاهش قدرت خرید، سطح درآمد افراد و در نهایت سطح زندگی مردم اثر مستقیم گذاشت. بنابراین رسانه‌ها باید اهمیت انتخابات را برای مردم تشریح کنند تا آنان نیز حداقل به‌خاطر زندگی خود، خانواده و اشتغال فرزندانشان احساس وظیفه کنند».

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این سوال که چرا انتخابات مجلس هشتم حضور پررونق مردم را در پی نداشت، تصریح کرد: «مسائل متعددی در این ارتباط مطرح است، اول آنکه مردم باید نسبت به تاثیرگذاری آرای خود در انتخابات اعتماد کافی پیدا کنند».

روحانی با بیان اینکه همه باید برای رفع شک و شبهه در انتخابات تلاش کنند، گفت: «به طور مثال اکنون یکی از شبهات در انتخابات، اختلاف آمار آرای صندوق‌ها، با آماری است که وزارت کشور پس از محاسبه آرای شمارش شده ارائه می‌کند. این شبهه را می‌توان از طریق وضع مقررات جدید و ارائه گزارش شمارش تک تک آرای صندوق‌ها بلافاصله از طریق رسانه‌ها به مردم برطرف کرد».

وی با تاکید بر اینکه باید برای رفع شبهه در انتخابات راه‌حل ارائه داد و برای آن تلاش کرد، ادامه داد: «عدم رفع شبهات را می‌توان پایان دموکراسی واقعی در کشور دانست. چرا که ادامه این‌گونه شایعات و احساس عدم سلامت انتخابات و در نتیجه عدم اعتماد به نحوه برگزاری انتخابات موجب می‌شود تا مردم پای صندوق‌ها حضور فعال نداشته باشند».

نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به نقش رسانه‌ها در این ارتباط اظهار داشت: «رسانه‌ها می‌توانند در گفت‌وگو با نخبگان، نمایندگان مجلس، مسئولان کشور، شورای نگهبان و فعالان انتخابات، راه حل‌هایی برای رفع مشکلات و شبهات انتخابات ارائه دهند از سوی دیگر احزاب، گروه‌ها و تشکل‌ها نیز باید در نظارت بر صندوق‌ها فعال شوند».

دکتر روحانی گفت: «باید علت عدم اعتماد به انتخابات را یافت و در جهت رفع همه شبهات و جلب اعتماد مردم تلاش کرد. چرا که یکی از دلایل غیبت مردم در انتخابات این شبهات است».

وی همچنین درباره رفع شایعات درباره نحوه برگزاری انتخابات اظهار داشت: «ما باید دست به‌دست‌ هم دهیم و شایعات انتخابات را ریشه‌کن کنیم. مستدل و منطقی حرکت کنیم و با وضع مقررات لازم، اعتماد را به مردم بازگردانیم، این وظیفه ملی، انقلابی و دینی همه ما است».

نماینده مقام معظم رهبری در شورای‌عالی امنیت ملی درباره ویژگی‌های رئیس جمهوری نیز تصریح کرد: «اگر به آنچه در قانون اساسی در این ارتباط آمده عمل شود بسیاری از مسائل حل خواهد شد. کاندیدای ریاست‌جمهوری باید جزو «رجال مذهبی سیاسی» کشور باشد. این پایه مساله است، چرا به این اصل توجه نمی‌شود؟ این کلمه از لحاظ سیاسی و تاریخی معنای خاص خود را دارد. مگر چند نفر از «رجل مذهبی و سیاسی» در این کشور وجود دارد که «مدیر» و «مدبر» و «مومن» و «متقی» و «متعهد به مبانی جمهوری اسلامی» باشند. در این اواخر ظاهراً تعداد رجال سیاسی و مذهبی الحمد‌لله، نامحدود شده‌است»!!!

روحانی گفت: «رئیس جمهوری که ذهن خود رادر اداره کشور منحصر با یک گروه حزب یا جناح کند نمی‌تواند در جهت رفع مشکلات اساسی کشور گام بردارد».

وی افزود: «رئیس جمهور نباید گرفتار مسائل حزبی و جناحی باشد، بلکه باید دیدگاهی ملی و فراجناحی داشته باشد. اینکه رئیس جمهور از یک حزب باشد یا حزبی از او حمایت کند و یا در سوابق وی تعلق به جناحی وجود داشته باشد اشکالی ندارد، اما او در مقام عمل باید خود را منتخب همه ملت بداند و با نگاه ملی به مسائل بنگرد».

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک، همچنین به لزوم توجه رئیس جمهور به مسائل کارشناسی و نظرات کارشناسان اشاره کرد و گفت: «رئیس جمهور هر چند با سواد، عالم و با تجربه هم باشد، یک نفر است. پیامبر(ص) فرموده‌اند که عالم واقعی کسی است که علم دیگران را در کنار دانش خود جمع کند. مقام معظم رهبری نیز در دیدار با مسئولان دولتی تاکید کردند که چگونه دولت باید از نقد دیگران و نظرات کارشناسی استفاده کند. البته کارشناس نیز نباید حزبی، خطی و جناحی عمل کند بلکه او باید نگاهی ملی داشته باشد».

وی در ادامه بیان ویژگی‌های رئیس جمهور تاکید کرد: «رئیس جمهور همچنین باید قدرت تشخیص اهم را از مهم داشته باشد. عاقل آن کسی نیست که خیر را از شر تشخیص دهد بلکه عاقل کسی است که میان دو شر، آن‌چه شرّش کمتر است، انتخاب کند. بسیاری از کارها فی‌نفسه خوب است اما در مقایسه با سایر مسائل و مصالح نباید به آن عمل شود. باید آثار آن در جامعه و جهان، مورد بررسی قرار گیرد».

عضو هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری افزود: «رئیس‌جمهورمتعلق به خود نیست و سخنان و اعمالش نه‌تنها از سوی همه مردم بلکه در افکار عمومی جهان مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. در واقع او باید میان مهم و اهم، بتواند اهم را تشخیص دهد و انتخاب کند. این نیازمند نوعی جامع‌نگری و تجربه کافی و دانش و اطلاعات لازم در رئیس جمهور است».

روحانی گفت: «رئیس جمهور باید بطور اجمالی با مسائل سیاسی، اقتصادی ، اجتماعی ، فرهنگی و امنیتی آشنا باشد و این، دلیل تاکید قانون اساسی بر رجل مذهبی-سیاسی بودن رئیس جمهور است. چرا که رجل سیاسی نگاه جامع و کلان به مسائل دارد، و از تجربه و دانش لازم برخوردار است».

وی با طرح این سوال که آیا در شرایط کنونی جهانی امکان کشیدن دیوار به دور کشور وجود دارد؟ تصریح کرد: «آیا بدون رابطه با دنیا بدون توجه به مقررات بین‌المللی و با نادیده گرفتن واقعیت‌های جهانی و منطقه‌ای می‌توانیم تصمیم‌گیری درستی داشته باشیم».

رئیس کمیسیون سیاسی-دفاعی مجمع تشخیص مصلحت نظام، با بیان اینکه رئیس جمهور باید تدبیر داشته و عاقبت اعمال و گفتار خود را بسنجد،‌ گفت: «این است که قانون می‌گوید او باید مدیر و مدبر باشد. یک رئیس جمهور باید از خود، قبیله خود، دوستان خود و حزب و جناحش بگذرد و خود را وقف کشور، نظام، انقلاب و مردم کند».


{$old_album_79871}
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
-
|
۱۷:۰۴ - ۱۳۸۷/۰۶/۲۸
0
0
با سلام
باید به آقای روحانی گفت
اولا: در این شانزده سالی که ایشان با آقای هاشمی و خاتمی در امور کشور سهیم بودند این مشکلات نبود؟ باید گفت این نوع مشکلات بود ولی چون سلیقه ایشان هم در کار بود مشکلی نبود.
ثانیا: در یک کشور دموکراتیک که ایشان مد نظرشان است جایگاه مسولیتها آنچنان تنگ است که حتی رئیس جمهوری باید فقط بین چند نفر هم فکر یا هم سو جابجا گردد.
موفق باشید
علیرضا
ناشناس
|
-
|
۱۷:۵۴ - ۱۳۸۷/۰۶/۲۸
0
0
آقاي روحاني پيشنهادات خوبي مطرح كرده اند. همين موضوع مي تواند مبناي همكاري ملي براي حداقل صيانت از آرا و حضور گسترده مردم پاي صندوقهاي راي باشد.
ناشناس
|
-
|
۱۷:۵۵ - ۱۳۸۷/۰۶/۲۸
0
0
اميدوارم دكتر روحاني تا آخر در صحنه حاضر باشد.
ناشناس
|
-
|
۱۷:۵۷ - ۱۳۸۷/۰۶/۲۸
0
0
در اين سه سال دموكراسي در كشور ما به چالش كشيده شده است.
ناشناس
|
-
|
۱۹:۵۵ - ۱۳۸۷/۰۶/۲۸
0
0
از نظر من تمام حرفهای ایشان صحیح است، الا انکه میفرمایند رئیس جمهور باید از حزب اش بگذرد. اگر سیستم انتخاباتی ایران بواسطه برخی سلایق در مورد شورای نگهبان در دست یک جناح نمی افتاد و شواری نگهبان به مسئولیت واقعی خود که همانا تایید شروط به واقع معنای انها بود می پرداخت، انوقت رئیس جمهور هر جناح و حزب در ناخودآگاه موظف میشد، حتی برای بقای حزب و جناح اش بر مسند قدرت، وظایف و اعمال ملی را به وظایف ایدولوژیک حزب اش ترجیح دهد. پس به سادگی قابل رویت است، که برخی سلیقه ها چگونه حداقل های کیفی و دموکراتیک را تحت تاثیر خود قرار میدهد.
ناشناس
|
-
|
۲۰:۱۹ - ۱۳۸۷/۰۶/۲۸
0
0
اعمال نظر سودار شوراي نگهبان درتاييد يا رد صلاحيت افراد است كه مردم را دلسرد كرده
عدم احترام به نمايندگان ومتخبين مردم است كه انهارا دلسرد كرده
عدم اميدواري به اينده است كه انهارادلسرد كرده
محافظه كاريها وسرپوش گذاشتن ها
فضاي مبهمي كه برروي تحليل ها- تصميمها -قانونها و اجراي قانون حاكم است
اصول اوليه اخلاق رعايت نميشود
مردم از اين همه دروغگويي ها تظاهر ها بازي با اعتقادات خسته ودلمرده شده اند
ولي جاي بسي تعجب است كه دلسركنندگان مردم اصلا خسته نيستند وهمجنان به فعاليت هاي مخرب خود ادامه ميدهند
ناشناس
|
-
|
۰۵:۲۹ - ۱۳۸۷/۰۶/۲۹
0
0
شنيده ام در صندوق هاي دور دست مقداري راي به انها اضافه ميشود و صورتجلسه را عوض مي كنند و معمولا كسي اين صندوق ها را پيگيري نمي كند
ناشناس
|
-
|
۰۷:۴۴ - ۱۳۸۷/۰۶/۲۹
0
0
آنهايي كه شبهه ايجاد مي كنند راي مردم براشون مهم نيست

چون آنها اعتقادي به دمكراسي ندارند . بعضي ها هم كه از آنها

حمايت مي كنند . نمي دانند چه خيانتي به اين ملت واين

سرزمين مي كنند . اگر مردم نياييند به خواسته آنان عمل كرده

اند . چون آمار دادن براي آنان كاري ندارد كه .
ناشناس
|
-
|
۰۹:۳۸ - ۱۳۸۷/۰۶/۲۹
0
0
نظارت استصوابي و اعمال سياسي ان مشكل دموكراسي و عدم حضور مردم است
ناشناس
|
-
|
۱۱:۳۱ - ۱۳۸۷/۰۶/۲۹
0
0
سایت محترم آفتاب
خواهش می کنم بحث... را که حتی نمی خواهم اسمش را بیاوم آقایان خود در سطوح بالا دنبال کنند چرا که آن طائفه کج رفتار خیلی دوست دارند این بحث از هم اکنون در کانون تبلیغات قرار گیرد تا از هجوم مردم در پای صندوقهای رای بکاهند و اینان آنقدر نادان و قدرت طلب هستند که عواقب ناگوار بی اعتمادی مردم را درک نکنند.

پس شما ورای اموری که می بایست در سطوح بالا انجام گیرد به دنبال تبلیغ حقیقتی باشید که انشاء الله با همکاری علماء و عقلای دو جناح سیاسی فقط بر حضور مردم تکیه کند راستی اگر اصلاح طلبها صبر پیشه می کردند و رفتار مسئولین دولت نهم و سایتهای حامیشان را در آن حد تبلیغاتی نمی کردند نتیجه بهتری نمی گرفتند؟
پس فقط حضورمردم و اعتصام به ریسمان الهی وحدت رمز خرد کردن هر مانعی است. البته اگر مانند انتخابات مجلس کاندیدی مورد توافق طرفین و وثوق و حمایت علماء باشد همه سحرهای تخریب را باطل کرده از قبل اعتماد مردم در صیانت از آراء را کسب خواهد کرد. موفق باشید پژمان
ناشناس
|
-
|
۱۶:۳۲ - ۱۳۸۷/۰۶/۲۹
0
0
انشاء ا... كه آقاي دكتر روحاني با برنامه ريزي اصولي و اراپه برنامه اي كارا و قابل اجرا و متناسب با مشكلات فعلي كشور وارد عرصه انتخابات شوند.
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین