آفتابنیوز : آفتاب: به گفته یک عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی بین اغلب نیروهای معتدل در گروههای مختلف سیاسی، این اجماع وجود دارد که در انتخابات ریاست جمهوری دهم باید از همه تجریبات و برنامههای کارشناسی استفاده و به آنها تکیه کرد نه آنکه تجربههای گذشته را کنار گذاشت.
دکتر مهدی سنایی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی آفتاب، با تاکید به اینکه همه گروههای سیاسی برای انتخابات ریاست جمهوری دهم باید فعالانه، کاندیدا معرفی کنند در عین حال اظهار داشت: «البته این که انتظار داشته باشیم اجماعی مثل زمان انتخابات آیتالله هاشمی رفسنجانی را شاهد باشیم بعید است».
سنایی در بخش دیگری از این گفتوگو با تأکید بر اینکه اظهارات و موضع مقام معظم رهبری متلعق به ملت و کل کشور است، گفت: «گروههای سیاسی نباید از اظهارات مقام رهبری، تفسیر جناحی به نفع خود بکنند».
وی با اشاره به برگزاری انتخابات آتی ریاست جمهوری، گفت: «انتخابات یکی از مزایای مهم جمهوری اسلامی است که در داخل باعث بروز اراده ملت شده و در سطح بینالمللی نیز اقتدار و منافع ملی ایران را تحکیم میبخشد».
وی توضیح داد: «انتخاب مردم و حضور پررنگ آنها پای صندوقهای رأی به نفع کشور و ملت است و باعث استحکام بیشتر جامعه میشود. این مسأله همواره مورد تأکید مقام معظم رهبری بوده و ایشان هم مدام تأکید داشتهاند که حضور پرشور و آگاهانه مردم در انتخابات، انقلاب را حفظ و پایههای نظام را تقویت میکند».
این نمایندهی مجلس افزود: «هرچه در جمهوری اسلامی پیشتر میرویم توفیقمان این است که انتخابات جدیتری برگزار کردهایم. البته مهم این است که برنامههای گروهها یا کاندیداها به صورت شفاف بیان شود تا مردم آگاهانه رأی بدهند».
وی تصریح کرد: «متأسفانه معمولا برنامههای انتخاباتی دیر آغاز میشود و تصمیمگیریها و معرفیهای کاندیداها به چند روز قبل از برگزاری انتخابات محول میشود در حالی که اگر از چند ماه قبل، مرزبندیها و برنامهها شفافا اعلام شوند، بهتر است».
وی تأکید کرد: «یک نکته مهم دیگر این است که کاندیداها و گروهها بایستی اخلاق و رفتار دینی را در برنامهها و رقابتهای سیاسی و انتخاباتی رعایت کنند. نباید به گونهای باشد که هنوز 10 ماه به انتخابات مانده موج تهمتها و اهانتها به یکدیگر آغاز شود».
سنایی با اشاره به اینکه همه گروههای سیاسی باید فعالانه، کاندیدا معرفی کنند متذکر شد که تقریبا بین اغلب نیروهای معتدل در گروههای مختلف سیاسی، این اجماع وجود دارد که باید از تجریبات و برنامه کارشناسی استفاده کرد.
این نماینده مجلس ضمن تأکید بر اینکه مواضع و بیانات رهبری در کشور تعیینکننده اصول و خط مشیهای حفظ انقلاب و مبارزه با استکبار در سطح ملی است، گفت: «رهنمودهای مقام معظم رهبری به صورت شفاف در راستای اصول نظام است و لذا به نفع کشور نیست که شخصی یا گروهی از اظهارات ایشان در راستای اهداف و نیات سیاسی خود بهرهبرداری کند».
سنایی ادامه داد: «گروههای سیاسی نباید به تفسیر جناحی و سیاسی مواضع و اظهارات مهم و راهبردی مقام رهبری اقدام کنند و رهنمودهای رهبری هم در انحصار یک گروه خاص نیست».