منصور شیشهفروش روز چهارشنبه در همایش ملی " ایده های کاربردی در راستای پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری سالک" در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: فارس، اصفهان و خوزستان بیشترین موارد شناسایی شده ابتلا به بیماری سالک را در کشور دارند که هریک از آنها به نوعی با مسائل تغییر اقلیم و کم آبی مواجه هستند.
وی با بیان اینکه برخی مناطق سالک خیز در اصفهان در کنار زاینده رود و تالاب گاوخونی خشک قرار دارند، اظهار داشت: لازم است وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی این موارد را مورد توجه قرار دهد و گزارشی در این زمینه به وزارت نیرو در زمینه ضرورت تامین آب جهت این مناطق بویژه زاینده رود و تالاب گاوخونی، ارائه شود.
شیشهفروش اضافه کرد: در مناطقی که دچار خشکسالی و کم آبی است، شرایطی مانند جمع شدن زهآب، باعث ایجاد منبع لانه گزینی موش های صحرایی و پشه های خاکی ناقل سالک می شود.
وی تاکید کرد: اقدامات زیادی برای جمع آوری نخاله ها و بهسازی محیط در بسیاری از مناطق سالک خیز استان اصفهان انجام شده است اما زمانی که آب جاری نباشد، آمار ابتلا به سالک حالت سینوسی پیدا می کند ( کم و زیاد می شود) و مشکلاتی ایجاد می شود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان تصریح کرد: بیماری سالک در اصفهان با توجه به مسائلی مانند رودخانه خشک زاینده رود، شرایط خاصی دارد بنابراین وزارت بهداشت باید بهصورت ویژه برنامه ای را برای این استان در نظر بگیرد.
وی با اشاره به شناسایی ۹۰ کانون سالک خیز در این استان اصفهان، اضافه کرد: این خطه نیاز اضطراری به ۴۰ میلیارد تومان اعتبار برای اقدامات پیشگیرانه و کنترل بیماری سالک مانند تامین لوازم حفاظت فردی دارد اما با وجودی که ۲ ماه است که این اعتبار به سازمان برنامه و بودجه اعلام شده، هنوز پرداخت نشده است.
شیشه فروش با تاکید بر اینکه لازم است این اعتبارات به موقع پرداخت شود، ادامه داد: همچنین در هر طرح توسعه باید از شبکه بهداشت استان درباره سالک خیز بودن مناطق استعلام شود.