اصغر نقشی با بیان مطلب فوق، افزود: وجود ترکیبی با وزن مولکولی بالا و غیرقابل تجزیه در قره قات را عاملی برای مبارزه با باکتریهای دهانی که مسئول ایجاد جرم دندانی است، میدانند.
وی گفت: میوه نارس قره قات کمی ترش و میوه رسیده کمی شیرین است، میوهها از غباری سفید رنگ پوشیده شدهاند.
نقشی افزود: مصرف مقدار زیاد قره قات ممکن است مشکلات رودهای و معدهای مانند اسهال ایجاد کند.
کارشناس مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از اثرات این گیاه دارویی در کاهش قند خون گفت و یادآور شد: مصرف خوراکی گیاه قره قات به مدت شش هفته میزان قند خون را به میزان درخور توجهی کاهش میدهد.
وی اظهار کرد: مقابله با عوارض سالخوردگی از جمله کاهش تعادل و کمی حافظه از دیگر خواص قره قات است.
نقشی با اشارهای به مصرف درازمدت قره قات تاکید کرد: مصرف دراز مدت قره قات با تغییر تولید و آزادسازی عوامل موثر بر رگها و با اثر مستقیم بر عضله صاف جدار رگهای خونی و کاهش پاسخ انقباضی، عوارض قلبی - عروقی و دیابت را کاهش میدهد.