چهار ایستگاه پمپاژ در پروژه آبرسانی به همدان از سد تالوار درحال فعالیت هستند و به گفته احمدحسین فلاحی، نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی آب این سد به همدان رسیده و تا دو روز آینده اگر ترکیدگی ایجاد نشود، آب به شبکه توزیع آب شهر متصل میشود.
فلاحی روز پنجشنبه ۲۱ مهرماه در بازدید از تصفیه خانه شماره سه انتقال آب از سد تالوار به همدان، اظهار کرد: در حال حاضر ۴۰۰ لیتر در ثانیه آب وارد این ایستگاه میشود و تا دو روز آینده مشکل آب همدان، حل خواهد شد و قطعیها کاهش پیدا میکند البته ممکن است روزانه سه ساعت، کاهش فشار داشته باشیم.
وی با بیان اینکه آب منتقل شده به همدان برای ۱۶۰ روستا و ۱۰ شهر است، توضیح داد: پس از تأمین آب همدان و حل مشکل تنش آبی، این آب برای روستاها و شهرهای دیگر نیز، استفاده میشود.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی، بیان کرد: آب تالوار برای رسیدن به همدان از چهار ایستگاه پمپاژ، عبور میکند و پس از آن به تصفیه خانه جدید در مهاجران، منتقل میشود در حال حاضر به دلیل اینکه این تصفیهخانه آماده نشده آب از آنجا به تصفیه خانه شهید بهشتی میرود یعنی آب از چهارمین ایستگاه پمپاژ به خط بایپس، وصل میشود.
فلاحی دررابطه با وضعیت سلامت آب سد تالوار، گفت: این آب با آب چاههای خالقوردی مخلوط و در تصفیهخانه شهید بهشتی تصفیه میشود و مسئولان اطمینان دادند آب، سالم است و ماهم اجازه نمیدهیم آب ناسالم وارد مدار شود چون سلامتی مردم برای ما مهم است.
وی با اشاره به فرسودگی شبکه آب و فاضلاب شهر همدان، اظهار کرد: شبکه همدان فرسوده است و حتماً باید اصلاح شود، در این راستا ۵۰ میلیارد تومان درخواست شده که گفتیم این مبلغ باید بیشتر شود.
علی بزرگی، کارشناس اجرای قرارگاه خاتم در این ایستگاه، اظهار کرد: از سد تالوار تا ایستگاه شماره سه، ۴۷۰ متر ارتفاع دارد و آب علاوه بر مسافتی که طی میشود به بالادست باید منتقل شود اما از این ایستگاه تا "کیتو" مسئله ارتفاع، وجود ندارد.
بزرگی با بیان اینکه ظرفیت این ایستگاه ۱۰ هزار لیتر در ثانیه است، مطرح کرد: آب به صورت پایدار وصل شده اما تصفیه و آبگیری، زمانبر است.
وی خاطرنشان کرد: در این ایستگاه، مشکل برق و آنتندهی وجود دارد. تأسیسات ما ارزش ریالی بالایی دارد اما نوسان برق باعث میشود به تأسیسات آسیب برسد و پمپاژ دچار مشکل میشود.
فلاحی در ادامه بازدیدی نیز از ایستگاه پمپاژ آبشینه داشت. آب سد تالوار و آب چاههای خالقوردی در ایستگاه شیخیجان با هم مخلوط میشوند و به این ایستگاه، میرسد تا در نهایت به تصفیه خانه شهید بهشتی منتقل میشود.
۵۶۰ لیتر آب در ثانیه در هفت پمپ از این ایستگاه، پمپاژ میشود تا به تصفیه خانه شهید بهشتی برسد. مخازن آب به صورت ستونی است و در حال حاضر به دلیل اینکه آب چاههای خالقوردی در ابتدا وجود داشته، آبی که در شبکه توزیع میشود مربوط به این چاههاست اما در چند روز آینده آب سد تالوار، غالب خواهد شد.
۳۰ حلقه چاه آبفا و آب منطقهای قرار است وارد مدار شود تا در فصل کشت دیگر نیازی به آب چاههای کشاورزی برای تأمین آب همدان نباشد.
دو رینگ شرقی و غربی در همدان برای آبرسانی وجود دارد، رینگ شرقی از آبهای سطحی استفاده میکنند اما در این مدت به دلیل تنش آبی از از زون غربی و ایستگاه لونا پارک به کل شهر میچرخید اما پس از انتقال آب از سد تالوار به همدان این آب به شرق، متصل میشود. قرار است یک پروژه بین رینگی بین مخازن شهر همدان، انجام شود.