در جلسه علنی روز چهارشنبه-۲۷مهر- مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی رای اعتماد به وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی، نمایندگان موافق و مخالف وزیر پیشنهادی نظرات و دلایل خود را بیان کردند.
طغیانی در مخالفت: از مدیریت سفرهای استانی راضی نبودیم
در ابتدای جلسه مهدی طغیانی در مخالفت با وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: یک معیار در قرآن درخصوص ادای امانت به اهل آن ذکر شده است. امروز باید ببینیم که آقای مرتضوی اهلیت لازم برای این امانت را دارد یا خیر.
نماینده اصفهان در مجلس افزود: آیا لابی گری، قوم گرایی، تحول گرایی و یا مدیریت لازم عامل رأی ما است یا خیر. آقای مرتضوی باشخصیت و دوست داشتنی است، اما آیا این معیارها برای به دست آوردن این سِمت کافی است. کتابهای آقای مرتضوی و تالیفات وی را جستجو کردم اما هیچ موردی را مشاهده نکردم.انتخاب مدیران اینچنینی چه پیامی برای دانش آموختگان دانشگاهی دارد؟ اداره سفرهای استانی ریاست جمهوری آخرین سمت ایشان است، کدام یک از ما از مدیریت سفرهای استانی راضی هستیم؟
این نماینده مجلس با بیان اینکه تمام سوابق وزیر پیشنهادی در وزارت کشور است، گفت: ۱۰ درصد نفت و گاز کشور و ۱۲ درصد بازار سرمایه در اختیار این وزارتخانه بوده و دارای دو بانک نیز میباشد، این وزارتخانه حساس است و یک تصمیم اشتباه در آن ماهها کشور را دچار مشکل کرد. باید به خودمان بیاییم که آقای مرتضوی تخصص لازم را دارد یا خیر. وجدان خود را بیدار کنید.
طغیانی ادامه داد: آقای مرتضوی توانایی کار در این وزارتخانه را ندارد و باید در آن دنیا پاسخگو باشیم، آیا هر شهردار خوبی، وزیر خوبی است؟ اگر مجلس به شما اعتماد کرد، قبیله گرایی نکنید، زیرا اگر در این مجلس اگر قبیله گرایی کنید، رسوا می شوید. از وزارتخانه رسوب زدایی نمایید، زیرا از هر دوره ای در آن رسوب هایی مانده که باید افراد توانمند را جایگزین آنها کنید. براساس تاکیدات مقام معظم رهبری نیز امور را به مردم واگذار نمایید.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس خاطرنشان کرد: در این مجلس دو تحقیق و تفحص از شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی انجام شده است.
دهمرده درمخالفت: رئیس جمهور صدبار گفت برای بندکمالخان جلسه بگذارید اما شما نگذاشتید
حبیبالله دهمرده در نشست علنی روز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی در موافق با سید صولت مرتضوی وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: من در اینجا با توجه به اینکه قسم خوردهام هر آنچه حق است از منافع مردم ایران دفاع کنم. آیا مرتضوی دوست درجه یک من است؟ من اولین استاندار ایران در دولت آقای احمدی نژاد بودم و بعد از من آقای مرتضوی استاندار بیرجند خراسان جنوبی انتخاب شد و من کاملا ایشان را میشناسم حرفهایی را هم که مطرح میکنند براساس رانت و هوا و هوس نیست.
وی ادامه داد: مردم ایران مرا میشناسند هیچوقت پارتی بازی در سه استان وجود نداشته و در سیستان و بلوچستان، کرمان و لرستان استاندار بودم اگر کسی بگوید دیناری مطلب مالی و شخصی داشتهام من از همین مجلس شورای اسلامی استعفا میدهم.هیچ وقت برای خودم کار نکردم یک دینار حقوق از سه استان نگرفتم شب تا صبح کار کردم و به نظام جمهوری اسلامی ایران خدمت کردم. عشق من رهبر مملکت است و همه این را میفهمند اما با بقیه خط قرمزی ندارم.
دهمرده با بیان اینکه امروز روز مهم و سرنوشتی سازی برای یک وزارتخانه و یک دولت است. گفت: این یک وزارتخانه عادی نیست من آخرین گزینه پیشنهادی بودم که شب رایگیری زمان آقای احمدینژاد اسم من از وزارت کار خط خورد. اگر اکنون ما مشکلاتی در مملکت داریم تعداد زیادی به کف خیابان میآیند به خدا قسم درصد زیادی متوجه همین وزارتخانهای است آقای صولتی قرار است در آنجا وزیر شود. اگر این مردم مشکل معیشت دارند وزن زیاد آن مربوط به این وزارتخانه است.
نماینده زابل در مجلس اظهار داشت: در نماز جمعه تهران با من صحبت کردند که آقای رئیسی میخواهند مرا انتخاب کنند. من به ایشان گفتم آقای مرتضوی شما انسان بسیار خوبی هستید ، و من به شما احترام میگذارم اما این وزارتخانه کار مشکلی است، شما نیایید. دیروز هم همین حرفها را در جایی مطرح کردم.این وزارتخانه برای شما به چند دلیل سنگین است و نمیتوانید موفق شوید. اول اینکه سوابق تحصیل شما با کارکرد و وظایف وزارتخانه تناسبی ندارد. آقای طغیانی شمارش کرد و من همه مطالب آقای طغیانی را قبول دارم.شما انسان بسیار خوبی هستید مانند این است که من آیتالله بهجت را به عنوان نماینده ولی فقیه و جانشین حضرت آقای انتخاب کنم. ایشان عشق من بوده و من همیشه به آیتالله بهجت اقتدا میکردم.آیا این دلیل میشود که من آیتالله بهجت را به عنوان رئیس جمهور انتخاب کنم. هر کسی باید در جای خود باشد. در خوب بودن ایشان شک ندارم اما ایشان تناسبی با این وزارتخانه ندارد. من وظیفه دارم این مطالب را مطرح کنم باقیمانده بر عهده مردم و نمایندگان است.
وی درباره سفرها خطاب به مرتضوی و مخبر گفت: شما برای سیستان سفر داشتید. رئیس جمهور صدبار گفت برای بندکمالخان جلسه بگذارید اما شما نگذاشتید. شما تحویل نمیگیرید. همه میدانید که بندکمال خان ساخته و پرداخته افغانستان نیست و آمریکا و انگلستان و رژیم صهیونیستی و آل سعود سالهاست برنامهریزی کردند که آب آنجا را که هیچ چیز جز آب ندارد را خشک کنند و مردم سیستان کوچ کنند و الان هم کوچ کردهاند. مرز ما به سمت قم و سمنان میرود. من آقای دکتر حسینی را بردهام و از نزدیک به صورت محرمانه به ایشان نشان دادهام. چیزی برای مردم سیستان نمانده است. وزارتخانه شستا تا کنون یک ریال در این وزارتخانه سرمایهگذاری نکرده است. آیا برای موضوع آب ژرف که موضوع تخصصی است تاکنون آیا قدمی برداشته شد یا اینکه دکلها را پس فرستادید؟ این جزو مصوبات سفر بود. آیا انتقال آب از دریای عمان در این مجلس قانون شد یا نه؟ آیا حقابه شد یا نه؟ از ۸۲۰ میلیون متر مکعب آب حقابه تا امروز ۱۰ میلیون مکعب گرفتیم. این یکی از سرزمینهای ایران است که چنین وضعیتی دارد. هر آنچه من گفتم برای رضای خدا بود.
سعیدی در موافقت: مرتضوی بیش از ۴۰۰ دیدار با نمایندگان مجلس داشته است
در ادامه معین الدین سعیدی در موافقت با برنامه و صلاحیت سید صولت مرتضوی وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: آقای مرتضوی در جایگاهی نبودند که در آنجا بحث اهرم استیضاح، سؤالات، نظارتها و تذکرات وجود داشته باشد. اما در همین شرایط، بیش از ۴۰۰ دیدار با نمایندگان داشته است. اگر این تمایل با نماینده نیست، پس چیست؟
نماینده چابهار در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: متاسفانه خیلی از مدیران شاید جایگاه والای مجلس را نشناسند. شاید در وجود خود معتقد نباشند که مجلس در رأس امور است. اما آقای مرتضوی با پوست، گوشت واستخوان خود میداند که تعامل با مجلس است که میتواند چالشهای این وزارتخانه را مرتفع کند. ارتباط تنگاتنگ مرتضوی با رئیس جمهور، شناخت او از مشکلات مردم در شهرستانهای مختلف نشان میدهد که کسی بهتر از او با نظام مسائل کشور آگاه نیست و از تمام شهرستانهای کشور بازدید کرده و با مشکلات آشنا است. آقای مرتضوی با شخصی مثل مسعود میرکاظمی کار کرده است؛ درصورتی که کار کردن با آقای میرکاظمی آسان نیست. ارتباط نزدیک سید صولت مرتضوی با سازمان برنامه و بودجه میتواند برای موفقیت در وزارت کار قابل استفاده باشد.
نماینده چابهار در مجلس شورای اسلامی گفت: با وجود کنسرسیومها و ابرشرکتهایی که در حوزه اقتصادی در زیرمجموعه وزارتخانه وجود دارد، ما نیازمند یک مدیر شجاع، پاک و سالم هستیم. منتقدین آقای مرتضوی آیا یک نقطه سیاه یا حتی خاکستری در عملکرد اقتصادی او سراغ دارند؟بخش عمدهای از جامعه هدف، بازنشستگان و مشمولین بهزیستی و مردم حاشیهنشین هستند. مدیر این مجموعه باید از خانواده زجرکشیده و روستایی باشد. آیا سید صولت مرتضوی واجد این شرایط نیست؟ تجارب مدیریتی موفق مرتضوی در همه حوزههای فعالیتی او وجود داشته است. او استاندار نمونه کشور بوده است و تحلیل راهبردی از مسائل داشته است. توانایی مدیریت و رهبری دارد و استخوانخوردکرده این عرصه است. ما معتقدیم در این شرایط کشور و با این فرصتی که از دست دادیم، مرتضوی میتواند بسیاری از چالشها را مرتفع کند. هرکسی که با سید صولت مرتضوی کار کرده، نمیتواند منکر قدرت بالای عملیاتی و اجرایی او شود. وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی پیچیدهترین و پرمشغلهترین وزارتخانه است. دولت مردمی آقای رئیسی یکی از مردمیترین کارگزاران خود را برای مردمیترین وزارتخانه به خانه مردم معرفی کرده است.
وی تاکید کرد: اما از این برادر یک انتظاری داریم و آن هم این است که هیچ چیزی نمیتواند کشور ما را دچار چالش کند. هیچ چیزی نمیتواند مسیر مردم را منحرف کند؛ نه دشمن خارجی ونه کینهتوزی داخلی. تنها آسیبی که ممکن است ما را دچار چالش کند، فاصله گرفتن از آرمانهای انقلابی ماست که مهمترین آن عدالت است. عدالت بیتالغزل امامین انقلاب است.متاسفانه در حوزه تأمین اجتماعی، مخصوصا بخش درمان، شاهد توزیع عادلانه فرصتها و منابع نبودیم که با برنامههای جدی مرتضوی، امیدواریم این فاصلهها کمتر و کمتر خواهد شد.
امینی در موافقت: مرتضوی سلسله مراتب مدیریتی را با توانمندی پشت سر گذاشته است
در ادامه سیدحمزه امینی در موافقت با برنامه های وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی، گفت: از رئیس جمهور به دلیل معرفی شخصیت لایق و مدیر برای این پست تشکر می کنم، تنوع و گستردگی ماموریت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که تا دولت دهم سه وزارتخانه بود و حتی در اوایل انقلاب نیز سازمان بهزیستی نیز یک وزارتخانه جداگانه بود می طلبد فردی کارآزموده و با تجربه در رأس این وزارتخانه قرار گیرد و انتخاب مرتضوی با توجه به ویژگی های وی یک هوشمندی محسوب می شود.
نماینده هشترود و چاراویماق در مجلس افزود: تدین، تعهد، روحیه جهادی و انقلابی، ساده زیستی در شخصیت مرتضوی کاملا مشخص است. وی روستازاده ای است که با تلاش و همت در مسیر انقلاب قرار گرفت و در دوران دفاع مقدس از تمامیت ارضی کشور دفاع کرد.مرتضوی در دوران مسئولیت توانست وظایف خود را به خوبی انجام دهد. وی با درد و رنج مردم محروم جامعه آشنا است و سختی ها برایش ملموس است بنابراین برای کاهش آلام مردم انگیزه دارد.
این نماینده مجلس یازدهم با بیان اینکه مرتضوی سلسله مراتب مدیریتی را با توانمندی پشت سر گذاشته است، به برخی مسئولیت های وی اشاره کرد و ادامه داد: شهرداری کلان مشهد، ریاست سازمان اموال بنیاد مستضعفان، ریاست و عضویت در هیات امناهای مختلف از جمله مسئولیت های وی است. از جمله ویژگی های موردنظر برای یک مدیر روحیه و مشی تحول گرایی است که این ویژگی یکی از خصلت های مرتضوی است.
وی با بیان اینکه مرتضوی قول اصلاحات واقعی در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را داده، گفت: یکی از این اصلاحات تدوین آمار مبتنی بر واقعیت به ویژه در حوزه اشتغال و بیکاری است، امیدواریم با مدیریت مرتضوی این آمار به واقعیت تبدیل شود.
امینی تدبیر برای موضوع حاشیه نشینی در شهرها را یکی دیگر از اصلاحات موردنیاز برشمرد و افزود: وزارتخانه ای که خود بنگاه داری کرده و دستی در تولید دارد می تواند معضل بیکاری را رفع کند.
این نماینده مجلس یازدهم با بیان اینکه ۲۲ صندوق بازنشستگی در کشور وجود دارد، تصریح کرد: تنها ۲ صندوق قانون دارند که آقای مرتضوی وعده داده برای ۲۰ صندوق دیگر نیز قانون تدوین شود.
ایزدخواه در مخالفت: مرتضوی به عنوان مسئول سفرهای استانی، عملکرد خود را توضیح دهد
در ادامه روح الله ایزدخواه نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با صلاحیت وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان داشت: اولین علت مخالفت من با رای اعتماد به صولت مرتضوی مغایرت معرفی وی با اصل جوان گرایی در دولت سیزدهم است. رهبر انقلاب بارها بر این موضوع تاکید فراوان داشتند این دولت انقلابی است اما آیا جوانگرایی را رعایت کرده است؟
نماینده تهران با بیان اینکه انتخاب مرتضوی با راهبرد رهبر انقلاب مبنی بر جوانگرایی فاصله دارد، تصریح کرد: کشور در گام دوم انقلاب نیاز به رویکرد جدید دارد اما انگار قرار نیست تحول اساسی در سیاست های کشور به وجود آید، با تحولات و تغییرات در رویکردها می توان مشکلات را حل کرد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن، وزرات کار را مهمترین وزراتخانه کشور خواند و گفت: این وزراتخانه بعد از تجمیع با دیگر وزرات ها تضعیف شده است و باید مورد توجه قرار گیرد. مرتضوی چه رویکرد متفاوتی به موضوع تعاون دارد ما امیدوار بودیم که تغییر جدی در این وزراتخانه شکل گیرد باید کسی در راس این وزراتخانه قرار گیرد که تخصص کافی در این زمینه داشته باشد.
وی با اشاره به سفرهای استانی دولت مردمی بیان داشت: مرتضوی به عنوان مسوول سفرهای استانی، عملکرد خود را توضیح دهد آیا مصوبات اجرا شده است نمایندگان در این زمینه اعتراضاتی داشتند.
نماینده تهران بیان داشت: این مجموعه سنگین است من نسبت به این انتخاب نگرانم، نباید رفیق بازی در این مجموعه مهم حاکم شود.مساله امروز کشور موضوع اقتصاد است و دولت باید رویکردهای تحولی را دنبال کند و این امر نیازمند انتخاب افراد متخصص و شجاع در تغییر رویکردها است تا بتوان از این وضعیت عبور کنیم. تعامل این وزراتخانه با بقیه نهادها باید مورد توجه قرار گیرد و این وزراتخانه برای مساله اشتغال چه برنامه ای دارند امیدوارم که مرتضوی متعهد به برنامه ها باشند و نمایندگان با تشخیص درست تصمیم گیری کنند.
سرگزی درمخالفت: نمایندگان در جلسات ستاد سفرهای استانی دعوت نشدند
محمدسرگزی در مخالفت با رای اعتماد به صولت مرتضوی وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: عدم حضور آقای رییس جمهور در جلسه رای اعتماد آقای مرتضوی، شاید این شائبه را ایجاد کند که ایشان مورد پذیرش جدی آقای رییس جمهور نیستند و ما امیدوار بودیم که آقای رییس جمهور با حضور در مجلس از برنامههای ایشان دفاع میکردند.
نماینده زابل در مجلس افزود: آقای مرتضوی انسان شایستهای است و در مدیریت اجرایی موفق عمل کرده است ولی این وزارتخانه بسیار تخصصی است و بسیاری از مشکلات مردم به دلیل ضعف مدیران گذشته این وزارتخانه است.در بسیار از وزارتخانهها وقتی مراجعه می شود که چرا برخی از کارهای انجام نمیشود، نخسین مطلبی که عنوان میکنند این است که دو معاونت در مجموعه دولت حضور دارند یعنی سازمان برنامه بودجه و سازمان امور استخدامی که آنها دست و بال سایر وزارتخانهها رابستند و اجازه فعالیت نمیدهند.وزارت کار همکاری وسیعی با این دو معاونت باید داشته باشد ولی واقعا نحوه رفتار این دو معاونت با وزارت کار به چه صورت است. همچنین در دو سال هرچقدر تلاش کردیم هزار سهیمه بیمه برای وزارت کار بگیریم نشد و وزرای ما عاجز بودند که این موضوع را با سازمان برنامه و بودجه حل کنند. اسم این وزارتخانه رفاه و تعاون است و سابقه شما نشان می دهد زاییده یکی از مناطق محروم هستید. اما عملکرد شما در مناطق محروم به چه صورت بوده است. اگر استان سیستان و بلوچستان را به عنوان پایلوت در نظر بگیریم یکی از محرومترین نقاط کشور است، دولت در سیستان چه برنامه ای داشت و چه تفاوتی بین این دولت و دولت قبل درباره سیستان و بلوچستان وجود دارد.
این نماینده مجلس تاکید کرد: شما مسئول سفرهای استانی رئیس جمهور بودید. آقای رئیس جمهور در سفر استانی در استان سیستان و بلوچستان حضور یافتند ولی در بسیاری از برنامهها ایشان مشکلات استان مورد توجه قرار نگرفت. همچنین شما به عنوان مسئول ستاد سفر استانی رئیس جمهور بودید و بسیاری از نمایندگان علاقه مند بودن در نشستهای کارشناسی مشکلات را بیان کنند، ولی فقط به واسطه اینکه نماینده بودند، دعوت نشدند.رابطه مجلس با دولت چگونه تعریف شده است. در حوزه تامین اجتماعی، کار و غیره برنامه لازم هنوز اجرا نشده است و امیدواریم در شما کسوت وزارت در حل مشکل هزار کارتون خواب در سیستان و بلوچستان کاری انجام دهید.
بامیری در موافقت: مرتضوی حلقه مفقود تجربه، تخصص و تعهد را در کارنامه خود دارد
در ادامه بامیری نماینده لردگان خانمیرزا در مجلس شورای اسلامی در موافقت با رای اعتماد به وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در ابتدا به دلیل حسن اعتماد رئیس جمهوری برای معرفی سید صولت مرتضوی به عنوان گزینه پیشنهادی برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تشکر میکنم.
عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس افزود: همه شما به مراتب شناخت تان درخصوص سوابق فردی و اجرایی و مدیریتی آقای سید صولت مرتضی از بنده به مراتب بیشتر است. وی همه سیکل و فرایند مدیریت اجرایی از بخشداری، فرمانداری، استانداری، معاونت سیاسی وزارت کشور، معاونت اجرایی ریاست جمهوری و سرپرست نهاد ریاست جمهوری و استانداری خراسان جنوبی طی کردهاند.
بامیری خاطرنشان کرد: ایشان به عنوان شهردار کلانشهری مانند شهردار مشهد را در کارنامه خود دارند. ماهیت وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی یک ماهیت ترکیبی است هم تخصصی و هم ناهمگن است جامعه هدف هم از اقشار متوسط و هم ضعیف جامعه است. متاسفانه چندماهی است که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بدون سرپرست رها شده است. چالشهایی که در حیطه جامعه است باید هر چه سریعتر حل و فصل شود. بیمه بازنشستگان، مشکلات کارگران، تعاونیها و از منظری پتانسیل چالش و بحران اجتماعی و صنفی را در سنوات گذشته تاکنون در این وزارتخانه عریض و طویل شاهد بودهایم.
نماینده لردگان در مجلس گفت: وزارت نیاز به فردی با چندین خصوصیت اثرگذار دارد. یک باید مدیر مجرب و ورزیده باشد دوم اینکه تجربه اجرایی کافی را در دل تجارت و اندوختههای خود داشته باشد و مهمتر از همه دردآشنا باشد.
بامیری افزود: مدیر همه کس و همه تخصصها را نمیتواند در کارنامه خود داشته باشد بنابراین مدیریتی میخواهد که هم همهچیز را هماهنگ و هم تشریک مساعی و همافزایی کند. چه کسی سزاوارتر از که همه سیلک و فرایند مباحث اداری و تجربی را طی کرده است و الان آیینه تمام نمای یک مدیر مجرب و توانمندی است که میتواند همه نابسامانیها را در این وزارتخانه عریض و طویل به سامان برساند.
وی درباره تجربه اجرایی یادآور شد: مگر وزارتخانه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی محل کارورزی است؟ مگر محل تجربهاندوزی است؟ اگر حلقه مفقود نمایندگان خانه ملت تجربه ، تخصص و تعهد و اشرافیت کامل است همه این شاخصها و مولفه های اصلی را سیدصولت مرتضی به حول و قوه الهی در کارنامه خود دارد.
نماینده لردگان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: سابقه مدیریت آقای صولت مرتضی طولانی و همه جانبه است، سابقه معلمی، فرمانداری، شهرداری، معاونت وزیر و معاونت ریاست جمهوری و سرپرست نهاد ریاست جمهوری را در کارنامه خود دارد.
بامیری افزود: همه کسانی که در حوزه مدیریت شهری و روستایی و کلانشهرهایی مانند شهرداری تهران، اصفهان، مشهد و شیراز کار کردهاند میدانند که تقویت کدهای درآمدی و خلق درآمدهای جدید در شهرداری مشهد کار هر کسی نیست.
وی تصریح کرد: کسی که به راحتی میتواند مدیریت شهرداری کلانشهری مانند مشهد را به خوبی و با درنظر گرفتن مزیتها و محاسن مدیریت کند و از منظری با توجه به خلاها، کمبودهایی که وجود داشت به خوبی به سامان برساند و از باب خدمات معادل ۳۰ میلیون مازاد بر ترکیب جمعیتی مشهد را به سامان برساند قطع یقین میتواند با درنظر گرفتن همه ظرفیتها و مزیتها و خلاءها و کمبودها و کاستیهایی که در وزارتخانه کار، تعاون و رفاه اجتماعی وجود دارد را به سامان برساند.
نماینده لردگان خانمیرزا در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: هر کسی که در شهرداری مشهد و شهرداری تهران جوابگوی مشکلات و معضلات مبتلا به بوده و باشد میتواند در حوزههای اقتصادی و بحث مساله شستا و تامین اجتماعی هم حرفی به مراتب بهتر و متناسب با مقتضیات زمانی داشته باشد.
بامیری بیان کرد: مردمداری ایشان قابل توجه است. همراهی فکری و سیاسی با دولت مهمترین شاخصه است. ایشان همواره هم در زمانی که بخشدار، فرماندار و یا در خراسان جنوبی به عنوان استاندار بوده و هم زمانی که در وزارت کشور به عنوان معاونت سیاسی این وزارت بوده این همراهی فکری و سیاسی با دولتهای وقت و خانه ملت و قوه قضاییه را همواره جزو اصول ملاحظات خود قرار میدادند. بنابراین ایشان میتوانند الگوی همراهی فکری و سیاسی هم با دولت و هم با نمایندگان خانه ملت باشد.
وی گفت: ارتقای طبیعی و پلکانی در سطوح مدیریت باید مهمترین حلقه مفقوده شما باشد اشراف کمی و کیفی به مسائل کشور به دلیل سفرهای استانی و همفکریهای متعدد با نمایندگان، شبکه استانداری و سایر مدیران تصمیم سازی و تصمیمگیر باشد.
دهنوی: رئیسجمهور یکی از معتمدترین و نزدیکترین افراد خود را برای این جایگاه معرفی کرده است
در ادامه محسن دهنوی عضو هیات رییسه مجلس در موافقت با رای اعتماد به وزیر پیشنهادی تعاون،کار و رفاه اجتماعی گفت: گزینه پیشنهادی و وزیری که بناست مستقر شود، کسی است که پله پله رشد کرده است. یعنی از بخشداری شروع کرده است و استانداری و معاونت وزیر تا شهرداری مشهد، سطوح مختلف مدیریتی را تجربه کرده است.
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: همانطور که همگی میدانید استاندار در استان رئیس کارگروه اشتغال است. یعنی آشنایی کاملی با حوزه اشتغال و حوزههای مربوطه به وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی دارد. همچنین در مورد آقای مرتضوی هیچ شبهه و شائبهای درخصوص مسائل مالی و اخلاقی وجود ندارد.
عضو هیات رییسه مجلس اظهار داشت: برخی از نمایندگان مخالف، موضوع قبیلهگرایی را مطرح کردند. ببینید چه کسانی همراه آقای مرتضوی به مجلس آمدند. آیا از قبیلهای خاص بودند؟ آیا از یک طیف خاص بودند؟ دوران شهرداری مشهد او را بپرسید؛ همه طیفهای درون جریان انقلاب با ایشان کار میکردند. لذا به هیچ سابقه قبیلهگرایی در سوابق او وجود ندارد.برادر دیگری نکتهای درمورد تعداد مقالات علمی آقای مرتضوی وارد دانست. من به عنوان یک چهره دانشگاهی تأکید میکنم، مدرک دانشگاهی مهم است. به همین جهت سید صولت مرتضوی دارای دکترای حقوق عمومی است که اتفاقاً به لحاظ تنظیم روابط بین کار و کارگر، موضوع مهمی است.ولی اینکه بگوییم تعداد مقالات ایشان کم است، در واقع ما که نمیخواهیم وزیر علوم انتخاب کنیم. وزیر رفاه و کار انتخاب میکنیم. آقای مرتضوی قرار است رابطه بین کار، کارگر، کارفرما و تأمین اجتماعی را تنظیم کند. این که ما بگوییم تعداد مقالات ایشان کم است، اشکال واردی نیست.
نماینده تهران در مجلس تصریح کرد: رئیسجمهور یکی از معتمدترین و نزدیکترین افراد خود را برای این جایگاه معرفی کرده است و این نشان میدهد که آقای رئیسی برای حل کردن مشکلات این حوزه، عزم جدی دارد و ما هم در مجلس با اعتماد به آقای مرتضوی، به رئیسجمهور کمک خواهیم کرد.مشکلات مربوط به این وزارتخانه، مشکلات فرابخشی است. حل کردن مشکل اشتغال، مسأله فرابخشی است. باید شخصی در این جایگاه قرار بگیرد که هم توان داشته باشد و هم رئیسجمهور به او اعتماد داشته باشد و کل دولت پای کار او باشند. آقای مرتضوی این ویژگیها را دارد.
عضو هیات رییسه مجلس با بیان اینکه مرتضوی تعامل خوبی با نمایندگان دارد، اظهار داشت: در این مدت مرتضوی بیش از ۴۲۰ جلسه با نمایندگان برگزار کرده است.نکته بسیار مهمتر اینکه با توجه به تعدد سفرهای استانی مرتضوی، به او اشراف بسیار خوبی نسبت به همه حوزههای انتخابیه دارد. یعنی به تمام نقاط کشور سفرکرده است و با آنها آشناست. این یک مزیت است برای ما نمایندگان که حوزههای انتخابیه برایمان مهم است.
وی در ادامه خطاب به وزیر پیشنهادی کار و معاون اول رئیسجمهور، گفت: همانطور که امروز از شما تمجید کرده و شما را تأیید میکنیم و از نمایندگان میخواهیم که رأی بالا بدهند، همانطور هم از شما انتظارات بالایی داریم. مشکل امروز کشور، مشکل بازنشستگان، اشتغال و بیکاری جوانان و ساماندهی یارانهها است. دولت امروز یکی از قویترین نیروهای خود را برای حل این مسأله به میدان آورده است. ما هم به عنوان نمایندههای مردم و ملت، پای کار آمده و رأی بالا میدهیم، در عین اینکه انتظار بالا هم داریم.
نماینده تهران در مجلس گفت: آقای مرتضوی در جلساتی که در این چند روز با نمایندگان در کمیسیونها داشتند، هم برنامه خوبی ارائه کردند و هم قول دادند که مثل گذشته تعامل خود را با مجلس و نمایندگان مردم، حفظ کند. تعامل وزاری دولت با نمایندگان ملت مهم است.ما امیدواریم سایر وزرا و استانداران دولت، مانند آقای مخبر و آقای مرتضوی، روابط خود را با مجلس نزدیکتر کنند.
عضو هیات رییسه مجلس گفت: خواهش من این است که امروز با رأی بالا پیام را به بیرون و عرصه بینالملل بدهیم که در جمهوری اسلامی ایران، امروز قوه مقننه و خانه ملت در همراهی با دولت، منسجمتر و محکمتر از همیشه برای حل مشکلات این کشور و حل مسائل اساسی این کشور ایستاده است و فتنهانگیزی مخالفین و بیگانگان خللی در انسجام دولت و مجلس ایجاد نخواهد کرد.