کد خبر: ۸۰۲۸۸
تاریخ انتشار : ۱۴ مهر ۱۳۸۷ - ۱۲:۲۶
نگاهی دوباره به مصاحبه‌ محمود احمدی‌نژاد با شبکه‌ «سی ان‌ان»:

«لری‌ کینگ» و امپراتوری رسانه

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب-علی‌فلاحیان: پخش مجدد مصاحبه‌ رئیس جمهور با «لری کینگ»، از شبکه‌ی سه سیما بر این گزاره صحه می‌گذارد که مشاوران دولت، این گفتگو را موفقیتی ویژه برای احمدی‌نژاد می‌پندارند و با پخش چندباره‌ آن، این به زعم خود «موفقیت» را به رخ می‌کشند. مگر در این مصاحبه چه گذشته است که شایسته‌ چنین پروژه‌ای است؟ 

«لری کینگ» مجری با سابقه شبکه‌ «سی ان‌ان» است که با تهیه‌ی نزدیک به چهل هزار گفت‌وگوی رادیویی و تلویزیونی، خود را گزارش‌گری پرتلاش در این عرصه معرفی کرده است. اما برنامه‌ی «اجرای زنده‌ی لری کینگ» داستان دیگری دارد. این برنامه در حقیقت نبض جامعه‌ آمریکاست که کینگ با تجربه‌ فراوان خود به آن دست یافته است. 

جامعه‌ای که به دوقلوهای «آنجلینا جولی» همان‌قدر علاقه‌مند است که به هالیوود و حاشیه‌های دو سیاستمداری که در آستانه‌ی کاخ سفید ایستاده‌اند، جامعه‌ای که رسانه، ساعت شماطه دار آن است و عشق، هراس، خواب، لالایی شبانه و سرنوشت خود و فرزندانش را به دامن آن آویخته‌است. 

«لری کینگ» رهبر این ارکستر روح نواز برای خانواده‌های آمریکاست. در پی شناختی که او به دست آورده است می‌داند که جامعه‌ آمریکاییِ خسته از تکرار، به دنبال وقایع تازه است. دیگر فیدل کاسترو اهمیت گذشته‌اش را از دست داده است، قذافی به چهره حقیقی‌اش بازگشته است و جنبش‌های سوسیالیستی آمریکای جنوبی نشانی از اقتدار سرخ ها ندارند. پس مردم آمریکا انعکاس ابرجامعگی خود را در چه چیز باید تماشا کنند؟ آینه‌های پیشین همه فروریخته‌اند و انسان امروزِ آمریکا را از دیدن شمایل خود محروم کرده‌اند. 

«لری کینگ» نه سیاستمدار است نه شومن، نه دستی در ادبیات دارد و نه سری در هنر. اما آن قدر هوشمند است که در همه‌ی این عرصه‌ها زورآزمایی کند و بداند تا کجا باید پیش رود. تا آن‌جا که خدشه‌ای به باوری وارد نیاورد و ذهنی را به آشوب نکشاند. سوالات او از احمدی نژاد نیز در همین مسیر پیش رفت. 

درست از آغاز دور دوم انتخابات نهم ریاست‌جمهوری ایران، رسانه‌های آمریکایی به دنبال احمدی نژاد افتادند تا چهره‌ جدید سیاست کلان ایران را به مخاطبان خود معرفی کنند و مدت کوتاهی بعد، سخنان و رفتار رئیس جمهور نقل رسانه‌های خبری شد. 

اما مهم‌تر از همه پرونده‌ی هسته‌ای ایران بود که از اواخر دوران خاتمی با تدبیر نظام و مدیریتی عقلایی در مسیری عزت‌طلبانه و همراه با دیپلماسی فعال و بدون هزینه پیش می‌رفت. با روی کار آمدن احمدی نژاد جریان این پرونده با شعارهای رئیس جمهور گره خورد و شعار محو اسرائیل از سوی دستگاه دیپلماسی کشور، همه چیز را تحت‌الشعاع خود قرار داد. 

چنین شد که رسانه‌های آمریکایی موضوعات مورد علاقه‌ مخاطبان خود را یافتند و با برنامه‌ریزی‌های گسترده آن را در ذهن خانواده‌های آمریکایی نهادینه کردند. هر روز با پخش اخبار به ظاهر شایعه‌آمیز و افشاگرانه از یک سو پرونده‌ی هسته‌ای را به شدت سیاسی کردند و از سوی دیگر افکار عمومی را همراه با واهمه‌های خودساخته، پیش بردند. 

از همین روست که در مصاحبه‌ «کینگ» با احمدی نژاد سوالات حول سه محور پردازش شده‌اند: رابطه ایران و آمریکا، پرونده‌ هسته‌ای و اسرائیل. 

سه محوری که به زعم رسانه‌ها و نیز سیاست‌مداران آمریکا باید زنده بماند، تکرار شود و تکرار شود تا به الگوی غالب بدل شود و از آن هیچ گریزی نباشد. 

در این گفت‌وگو جواب‌ها در حاشیه قرار دارد، آن‌چه مهم است موضوعات مورد علاقه‌ بیش از یک میلیون آمریکایی است با طرح سوالاتی که رسانه‌ها آن را به سوالات اساسی جامعه‌ آمریکایی در خصوص ایران بدل کرده‌اند و البته جواب آن‌ها را خود می‌دهند نه رئیس جمهوری اسلامی ایران.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
-
|
۱۳:۱۶ - ۱۳۸۷/۰۷/۱۴
0
0
متاسفانه [...] غلط و كاسه داغ تر از آش شدن ايشان و هم كيشان ايشان در خصوص مسيله [...] كه تاوان سنگين آنرا مردم بيچاره ايران ميبايست پس بدهند مملكت را به ورته [...] كشانده است . تاريخ واقعا در مورد اين [...] قضاوت خواهد كرد.
ناشناس
|
-
|
۱۳:۵۶ - ۱۳۸۷/۰۷/۱۴
0
0
بسيار جالب بود . متاسفانه دولتمردان كنوني ما از ان شمي كه بتوانند درك كنند در چه دامي افتاده اند برخوردار نيستند . ادمي به بياد ان بچه نثر سعدي بر دوش ان غول ميافتد. عاقلان دانند!
ناشناس
|
-
|
۱۵:۴۸ - ۱۳۸۷/۰۷/۱۴
0
0
يادمان نرفته اول كار اين آقا كه پادشاه عربستان در اجلاسي با احمدي نژاد دست داد تا مدت ها افتخار مي كردند كه پادشاه با او دست داده است .حالا هم صرفا مي خواهند بگويند ايشان چقدر مهم هستند كه لري كينگ با او مصاحبه مي كند.مثل هنگامي كه با هر دولت مردي از هر جايي كه مي گفت ايران كشور مهمي است قرار داد مي بستند.
ناشناس
|
-
|
۱۶:۲۵ - ۱۳۸۷/۰۷/۱۴
0
0
آقا احسنت. به نكته ظريفي اشاره كرديد.
ناشناس
|
-
|
۱۷:۰۱ - ۱۳۸۷/۰۷/۱۴
0
0
ایشان علاقه خاصی به مصاحبه دارد. حالا نتیجه مصاحبه در جهت خواست امپراتوری رسانه‌ای غرب باشد یا چیز دیگر؛ خیلی مهم نیست.
ناشناس
|
-
|
۱۸:۴۰ - ۱۳۸۷/۰۷/۱۴
0
0
عالی بود. مخصوصا بخش آخرش که جواب سوالات را خود آن ها می دهند نه رئیس جمهور ما
ناشناس
|
-
|
۲۱:۵۵ - ۱۳۸۷/۰۷/۱۴
0
0
نباید این حقیقت را فراموش کرد سوالها از قبل داده شده بود.این شرط مصاحبه [...] با لری کینگ که از طرف نمایندگان ایران در سازمان ملل داده شده بود.
ناشناس
|
-
|
۰۱:۱۲ - ۱۳۸۷/۰۷/۱۵
0
0
[...]بندي كه هنر نيست چه رسد به پخش چند سري اين نوع گفتگوها. متاسفانه آقاي زرغامي [...] درستي ار تي وي ندارد. اگر مي داشت اينهمه مصاحبه احمدي نژاد را پخش نمي كرد. [...]كه در سه سال گذشته جز شعار دادن و جهان را عليه ايران شوراندن و سست كردن مديريت خرد و كلان با تعويض هاي پي در پي و بي ارزش كردن پول كشور و بالا بردن تورم هيچ دست آوردي ديگري نداشته است باعث شرمندگي است كه مصاحبه هم مي كند. مثل ايشان مانند نشستن[...]كنار خزينه است. پخش مصاحبه احمدي نژاد همان قدر ارزش دارد كه فيلم مستند [...]. آقاي زيرغامي يك روز بايد تاوان اين كارهايش را بدهد.
ناشناس
|
-
|
۱۰:۰۶ - ۱۳۸۷/۰۷/۱۵
0
0
من بعد از ديدن اين مصاحبه به دو نتيجه رسيدم : 1- اينكه آقاي [...] در ايران زندگي نمي كند و از مسال داخل ايران خبر ندارد و يا 2- ايشان تمامي آن چيزي كه در ايران جريان دارد را مي بيند و از آن خبر دارد اما سعي در معكوس جلوه دادن آن دارد.
كدام [...] كدام رفاه...
وضعيت فعلي جامعه ما اسف بار شده. يك عده معدودي هر روز پولدار و يه عده ي كثيري هر روز فقيرتر مي شند...
كاش [...] به جاي مصاحبه با رپيس جهوري ايران با مردم ايران مصاحبه مي كرد!
ناشناس
|
-
|
۱۵:۲۵ - ۱۳۸۷/۰۷/۱۵
0
0
به نظر من مصاحبه خوبي بود ودر آن احمدي نژاد انچه را كه بايد بيان كرد ولي ايشان بايد توجه داشته باشند كه مصلحتي هم وجود دارد
ناشناس
|
-
|
۱۶:۰۶ - ۱۳۸۷/۰۷/۱۵
0
0
بعضي از مصاحبه هاي لاري كينگ با افراد مختلف را ديده ام و نكته جالب توجه در اين مصاحبه ( با احمدي نژاد ) اين بود كه بر خلاف مصاحبه با ديگر چهره ها كه معمولا لاري كينگ در صدد به چالش كشاندن طرف مقابل بود هرگز از اين خصيصه در مورد احمدي نژاد استفاده نكرد !! البته بهمان دليلي كه شما به آن اشاره نموده ايد .
بياد دارم كه در دوران نوجواني زماني بدليل نداشتن همبازي و يا حريفي كه بتواند در بازي مورد علاقه ام ( شوت يك ضرب توپ يا همان شوت يک ضرب خودمان ) مرا شكست دهد بدون اينكه قصد شكست دادن سريع كساني را كه با من همبازي شده بودند را داشته باشم و فقط به صرف بازي كردن با آن ها يكي دو گل دريافت مي كردم تا هم حريف را به مسلخ شكست بكشم و هم او را از شكست سريع و دلسرد كننده بدور نگهدارم و از سوي ديگر با خوردن گل و يا عدم ضربه زدن دقيق و بجا به توپ همه توانايي خود را به حريف نشان نمي دادم البته اين فريبي بود تا براي خود همبازي يافته و صرفا او را بازي دهم . لاري كينگ نماينده تفكر قالب در دولت امريكا است كه نه تنها با احمدي نژاد بلكه با حكومت ايران چنين رفتار مي نمايند تا از اين رهگذر به آنچه بيشتر برايشان مهم است دست يابند . لاري كينگ و يا بهتر بگويم امريكا هم بدنبال پاسخ هاي احمدي نژاد و جمهوري اسلامي است و هم بدنبال عملكرد وي و حكومت ايران و البته اكنون شايد ديگر بدنبال پاسخ وي يا موضعگيري ايران هم نباشد زيرا آنچه را خواسته زماني با پاسخ و حال بدون شكل و ماهيت و محتواي پاسخ بدست مي آورد . انچه شما نوشته ايد درست است كه او بدنبال پاسخ هاي احمدي نژاد نبود چرا كه پاسخ هاي او را در طي اين سه سال و بقول احمدي نژاد بار ها و بارها شنيده و ديده بود تا جايي كه احمدي نژاد نه تنها در پاسخ لاري كينگ كه در پاسخ تمام خبرنگاران ديگر به اين نكته اشاره نمود كه سه سال است به امريكا مي آيم و هنوز سوالات شما همان است كه در اين سه ساله از من پرسيده ايد . به نظر شما واقعا كساني كه از آنها بعنوان امپراطور يا غول هاي رسانه اي ياد كرده ايد در ساده ترين موضوعات رسانه اي دچار اشكال يا خطا مي شوند ؟ يا همه اينها نشانه و دليلي است كه آنها بدنبال چيز ديگري بغير از آنچه احمدي نژاد و جمهوري اسلامي فكر ميكند پاسخ ميدهد و يا موضع مي گيرد ُ بوده و يا آن را بدست آورده اند ؟ حاشا و كلا كه نبايد فكر كرد كه دشمنانمان از احمق ها يند .
ناشناس
|
-
|
۱۶:۴۱ - ۱۳۸۷/۰۷/۱۵
0
0
تدبیر نظام و مدیریتی عقلایی در مسیری عزت‌طلبانه و همراه با دیپلماسی فعال؟؟؟؟!!!!!! منظورتان همان معامله بر سر حق مسلم مردم ايران و دوسال تحميل تعليق هسته اي و گرفتن امتيازات شخصي و جاسوسي و خيانت به مردم و كشور ايران است ديگه؟؟!!
ناشناس
|
-
|
۱۸:۴۰ - ۱۳۸۷/۰۷/۱۵
0
0
جاي يك سوال است شخصيتي مثل خاتمي كه شايد به نظر شما يكي از استوانه‌هاي سياسي ايران ميتواند باشد چرا در مواجهه با اين گونه جلسات طفره ميرفت؟ و يا چرا از آقاي هاشمي در اين گونه مجالس استفاده نشده است؟ شايد اينگونه بيان كنيد براي اينكه ايشان براي خود شخصيتي فراي اين جلسات قايل هستند و به همين دليل چنين اجازه‌اي را نميتوانستند به افرادي بدهند كه با آنان بازي كند. در واقع شما اينگونه بيان كرده‌ايد كه شخص احمدي نژاد به گونه‌اي است كه ايشان به بازي دادن او دست يازيده‌اند. و اين دقيقا به نظر بنده برعكس ميباشد. زيرا كلامي كه از دهان احمدي نژاد خارج ميشود از شجاعت گوينده نشان دارد و اين شجاعت در وجود خاتمي و هاشمي اصلا وجود خارجي نداشت و ندارد. احمدي نژاد به گونه‌اي حرف ميزند كه شايد اصلا در تصور خاتمي و هاشمي هم نگنجد چون اين دو تن در نهايت فلسفه بافي را به شنونده القاء ميكنند. كلام خاتمي نوعي فلسفه بافي است كه اصلا براي خود گوينده نيز غير قابل باور است و هاشمي نيز به گونه‌ي ديگر فقط اگر دروغي نداشته باشد به راست پناه ميبرد و اين دقيقا همان روشي است كه ديگران به آن عمل ميكنند و اين براي هيچ كسي جذابيت ندارد و نداشته است. البته نميتوان از شخصيت خود اين دو فرد هم غفلت كرد زيرا شخصيت اين دو نفر داراي جذبه واقعي نيستند بلكه به قول معروف تا به سخن مي‌آيند باعث دفع افراد ميشوند و آن هم به علت ذات خود ايشان است. اما در مورد احمدي نژاد برعكس است زيرا وي نه براي خود شانيتي كه آنان قايل هستند قايل ميباشد و نه تصورات پوچ آنان را در سر دارد بلكه آنچه كه به عنوان ايمان قلبي است را بروز ميدهد و همين نكته مورد توجه ديگران است و به او روي مي‌آورند. شايد باور كردن اين موضوع براي مخالفان احمدي‌نژاد سخت باشد ولي احمدي‌نژاد به عنوان شخصيت برتر نسبت به اين دو تن در بين مردم جلوه كرده است زيرا به فكر منسب و مقام خويش نيست بلكه به ابراز آنچه كه تكليف دارد عمل ميكند و در اين تكليف دقت لازم را در بيان مطالب مبذول ميدارد. اگر نگاه كنيم متوجه ميشويم كه مشكل الآني كه از سوي آژانس براي ايران پديد آمده در اثر نفهميده حرف زدن آقاي هاشمي بوده است. يا رفتار منفعلانه خاتمي با دست اندازان چه مقدار آنان را بي‌پروا كرده بود. اگر ميخواهيم انسان باشيم و آزادمرد و آزده بايد بايستيم و الا بي خود كرديم كه انقلاب كرديم. آقاي خاتمي اين طرز حرف زدن را به ضرر اسلام و انقلاب دانسته بايد عرض كنم كه دقيقا رفتار ايشان ضربه اسلام و انقلاب زد زيرا انقلاب بر اساس اسلام بود نه بر اساس فلسفه بافيهاي ذهني ايشان. آنچه كه باعث ضربه زدن شده است تا به حال رفتار اشتباه آنان بوده است.
در اين مصاحبه چرا از اين نظر نگاه نميكنيد كه شخصيت گيراي احمدي نژاد چاره‌اي جز تسليم شدن در برابر او را به ديگران نداده است و از همين جهت مي‌باشد كه از سران آمريكا و ديگران از رويارويي با او طفره ميروند. زيرا توان تحمل شخصيت او را در خود ندارند و در مقابل او به اصطلاح كم مي‌آورند.
پس بايد با اين شخصيت از در احترام و تواضع وارد شد و اين دقيقا روشي است كه در مقابل ايشان به كار گرفته اند.
ناشناس
|
-
|
۲۲:۱۷ - ۱۳۸۷/۰۷/۱۵
0
0
واقعاْ نوشتاري بسيار قوي مي باشد. سعي كنيد از مكتوبات ايشان بيشتر استفاده كنيد
ناشناس
|
-
|
۲۳:۳۶ - ۱۳۸۷/۰۷/۲۰
0
0
يادداشت بسيار زيبا و پخته اي بود .متشكريم
ناشناس
|
-
|
۱۳:۵۸ - ۱۳۸۷/۰۸/۱۲
0
0
تفسير بسيار عالمانه اي بود متشكرم.
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین