کد خبر: ۸۰۳۱۸
تاریخ انتشار : ۱۴ مهر ۱۳۸۷ - ۱۷:۱۴
آیت‌الله مکارم شیرازی تصریح کرد:

آنها که نقش علما را کمرنگ می‌کنند، سخت در اشتباه هستند

در نظام اسلامی بدون حضور مراجع و فضلا کاری از پیش نمی‌رود
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی تصریح کرد: «حوزه‌ها خاستگاه انقلاب بودند و رهبران انقلاب از حوزه برخاسته‌اند و نظام وامدار حوزه است».

به گزارش سرویس فرهنگ و اندیشه آفتاب به نقل از مرکز خبر حوزه، معظم‌له در مراسم آغاز سال تحصیلی 88-87 حوزه‌های علمیه در مدرسه مبارکه فیضیه با اشاره به جایگاه حوزه‌های علمیه و رسالت خطیر آنها تصریح کردند: «آنها که نقش علما را کمرنگ می‌کنند، سخت در اشتباه هستند در کشور و نظام اسلامی، بدون حوزه‌های علمیه، مراجع و فضلاء کاری از پیش نمی‌رود».
 
ایشان با استناد به متون دینی بیان داشتند: «انقلاب جهانی امام زمان (عج) با انقلاب علمی شروع می‌شود و مغزها در آن روز بارور می‌شود، عقل‌ها کامل می‌گردد و علم و دانش گسترش می‌یابد».
 
این مرجع تقلید افزود: «هیچ انقلابی بدون تحول علمی امکان ندارد، سیاست، اقتصاد و رفع معضلات اقتصادی و اجتماعی نیازمند تحول علمی عمیق است».
 
ایشان تصریح کردند: «اگر روحانیون در جبهه‌ها حاضر نبودند و حقایق دینی را بیان نمی‌کردند، پیروزی را به دست نمی‌آوردیم، باید تمام ارکان نظام برای حوزه‌ها اهمیت قایل شوند، اگر حوزه‌ها از نظام جدا شود، نظام پایدار نمی‌ماند».
 
معظم له در بخش دیگری از سخنان خود، نقش خودسازی و تهذیب نفس را از مهمترین ارکان حوزه‌های علمیه برشمرده و یادآور شدند: «اسلام عدالت را در کنار علم مطرح کرده است، علم بدون تقوا نه تنها باعث پیشرفت نمی‌شود بلکه بلا است و هر چه مسئولیت علما بیشتر شود، تقوا و عدالت آنها نیز باید بالاتر رود».
 
آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی با اشاره به لزوم هجرت علما و فضلای حوزه به مناطق مختلف کشور بیان داشتند: «باید عده‌ای فداکاری کنند و به شهرستانها باز گردند و حوزه‌ها را رهبری کنند و تکیه‌گاه مردم باشند و مشکلات آنها را حل کنند، زیرا هر شهری که مجتهد و روحانی داشته باشد وضع علمی و مذهبی آن جا بهتر است».
 
ایشان افزودند: «عده‌ای از مدرسین نیز باید هجرت کنند و به شهرستان‌ها بروند تا حوزه‌های علمیه شهرستانها تقویت شود و طلاب برای تحصیل به حوزه علمیه قم هجوم نیاورند».
 
این مرجع تقلید، خطاب به طلاب تصریح کردند:«علمای بزرگی از حوزه‌های علمیه برخاسته‌اند و امروز نیز نخبگان بسیاری در میان طلاب هستند که می‌توانند خاطرات علمای پیشین را احیا کنند».
 
معظم له با اشاره به سال نوآوری و شکوفایی بر رسالت حوزه‌های علمیه در تحقق این امر تصریح کردند: «حوزه از قدیم مظهر تعمق در مباحث علمی بوده، باید افکار جدید و علوم تازه وضع شود و در حاشیه فقه سنتی، مسائل عمیقی است که باید به آنها پرداخته شود تا خلاقیت و تفکر و جوشش علمی در بین طلاب احیا شود».
 
آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی، پاسخ گویی به شبهات دینی را از وظایف حوزه‌های علمیه بر شمرده و گفتند: «امروز شبهات زیادی علیه تشیع پخش می‌شود و طلاب به موازات فقه سنتی، شیوه‌های پاسخ به شبهات را نیز یاد بگیرند».
 
ایشان افزودند: «امروز هزاران سایت بیگانه مشغول شبهه افکنی در افکار جوانان و مسئولان است و متولی پاسخ گویی به این شبهات حوزه‌های علمیه هستند».
 
آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی یادآور شدند: «حوزه‌ها باید با بدعت‌ها و عرفان‌های التقاطی غیر اسلامی و مدعیان دروغین ارتباط با امام زمان را که متاسفانه تعداد آنها زیاد است به مبارزه بپردازد و در این مسیر، مسئولان نظام و حوزه‌ها باید حساس باشند».
 
معظم له با تاکید بر لزوم تحول و بازنگری در کتب درسی حوزه‌های علمیه تصریح کردند: «در کتب درسی باید تحول ایجاد شود، ولی نباید کتاب‌های خوبی که آثار پیشینیان است نادیده گرفته شود و در جاهایی که لازم است کتاب‌های آموزشی زیر نظر خبرگان علمی نوشته شود». 

ایشان با انتقاد از وجود تعطیلات زیاد در حوزه‌های علمیه بر کاهش تعطیلات تاکید کرده و خواستار افزایش روزهای تحصیلی حوزه و تدوین برنامه‌های جامع و مدون در این راستا شدند. 

این مرجع تقلید در پایان دشمن شناسی را از وظایف حوزه‌های علمیه دانسته و تصریح کردند: «آمریکا ادعای مبارزه با تروریست می‌کند، ولی سران تروریست را به تابعیت خود در می‌آورد».

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین