کد خبر: ۸۰۳۶
تاریخ انتشار : ۰۴ مرداد ۱۳۸۴ - ۱۳:۰۹
عضو انجمن سازندگان تجهيزات صنعتي ايران:

صنعت کشتی سازی در انتظار تصویب لایحه توسعه صنایع دریایی است

آفتاب‌‌نیوز : وي با بيان اين كه 60 ميليارد دلار از حجم قراردادهاي 10 سال آينده به بازار حمل و نقل اختصاص خواهد يافت، گفت: صنايع كشتي سازي و بازار آن رقم 18 ميليارد دلاري را در اين مدت به خود اختصاص مي‌دهد كه در صورت استفاده مناسب از اين فرصت مي‌توان حجم قابل توجهي از قراردادها را به صنعت كشتي سازي كشور اختصاص داد. 

مهابادي با بيان اين كه اجراي لايحه توسعه صنايع دريايي، زمينه رشد اين صنعت را به همراه خواهد داشت افزود: ايران با وجود داشتن منابع نفتي، هيچ گاه در ساخت سكوي نفتي پيش قدم نبود، ولي اجراي قانون استفاده از حداكثر توان ساخت داخلي باعث ايجاد توانمندي وسيعي در بين صنعت گران داخلي شد. 

وي گفت: بر اساس مطالعات انجام شده در بسياري از كشورها، صنايع دريايي يك مزيت قطعي و صنعتي استراتژيك محسوب مي شود و در منطقه خاورميانه نيز 100 درصد حمل نفت و 80 درصد حمل بار از طريق دريا انجام مي شود. ضمن اين كه پروژه پارس جنوبي نيز يك بازار پايدار براي صنايع دريايي محسوب مي شود. 

او ادامه داد: مرتبط بودن صنايع مختلف با كشتي سازي بخش عمده‌اي از مشكل بيكاري را برطرف مي‌كند و همچنين جذب سرمايه گذاري و مشاركت‌هاي منطقه‌اي و حركت به سمت هدفگذاري بازار جهاني توان بالقوه‌اي را به صنعت كشتي سازي ايران مي‌دهد.
عضو انجمن سازندگان تجهيزات صنعتي ايران با اشاره به مطرح شدن لايحه توسعه صنايع دريايي در مجلس شوراي اسلامي گفت: اين لايحه با هدف رفع موانع و مشكلات صنعت كشتي سازي و ايجاد زمينه رقابت و تشويق صنايع از طريق معافيت‌هاي مالياتي تهيه شده است. 

مهابادي با بيان اين كه بازارهاي داخلي كشور ماهيت بين المللي پيدا كرده‌اند، گفت: ما وظيفه داريم از فرصتهاي موجود استفاده كنيم و قدرت مقابله با تهديدات محيطي را افزايش دهيم و تهديدهاي جهاني را به فرصت تبديل كنيم. 

وي با اشاره به رشد اقتصادي دو رقمي پيش بيني شده در سند چشم انداز20 ساله كشور گفت: اين امر مستلزم رشد سرمايه گذاري، رشد بهره‌وري نيروي انساني و توسعه سرمايه گذاري خارجي است و در صنايع دريايي نيز ناچار به استفاده از سرمايه‌گذاري خارجي هستيم. 

مهابادي با بيان اين كه رشد صنايع دريايي زمينه رشد صنايع جانبي را نيز فراهم خواهد كرد، گفت: استفاده حداكثر و بهينه از ظرفيت فعلي واحدهاي صنعت، حمايت از ظرفيت‌هاي تكميلي توجيه پذير، تامين مالي در كوتاه مدت و كمك به بومي سازي صنايع دريايي با حمايت از طرح‌هاي تحقيق و توسعه از جمله موارد قابل توجه به منظور رشد صنايع دريايي است. 

وي، ارائه استراتژي‌ها و سياستهاي كلان تشويق بخش خصوصي، الزام شركتهاي خارجي به داشتن شريك ايراني در اجراي پروژه‌ها، گسترش صنعت داخلي در صنايع بالادستي و پايين دستي نفت، گاز و صنايع دريايي و تسهيل و تسريع در فرآيند تخصيص و پرداخت اعتبار از طرف بانكها به خريداران شناور را از جمله موارد مهم و قابل توجه براي رئيس جمهور آينده دانست و گفت: تسريع در تصويب لايحه توسعه صنايع دريايي توسط مجلس شوراي اسلامي و حل مشكل شرايط سخت وثيقه از طرف بانكها در ارتباط با اعطاي وام به خريداران شناور، تخصيص طرح‌هاي بلند مدت با بهره كم و حل مسائل عدم تخصيص كامل اعتبار تعيين شده (90 درصد بهاي شناور) به خريداران از سوي بانكها از ديگر مسائل قابل توجه براي دولت آينده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین