کد خبر: ۸۰۴۷۱۷
تاریخ انتشار : ۰۹ آبان ۱۴۰۱ - ۰۶:۳۶

این ۹ مورد در آشپرخانه جرم می‌گیرند

شاید همیشه آشپزخانه خود را تمیز و مرتب نگه دارید؛ ولی ممکن است باز هم مواردی دور از چشم شما جرم و لِرت داشته باشند.
این ۹ مورد در آشپرخانه جرم می‌گیرند
آفتاب‌‌نیوز :

جالب است بدانیم از لحاظ علمی آشپزخانه کثیف‌ترین بخش یک خانه است؛ زیرا آشپزخانه محلی برای نگهداری مواد غذایی، تولید و سرو غذا است، پس جای مناسبی برای تغذیه و تجمع انواع میکروب‌هاست. از آنجایی که در این ۹ مورد اغلب مواد غذایی به جا می‌ماند، آن‌ها مستعد جرم گرفتن و جذب انواع میکروب‌ها می‌شوند. شاید شما همیشه آشپزخانه خود را تمیز و مرتب نگه دارید؛ ولی ممکن است باز هم مواردی دور از چشم شما جرم و لِرت داشته باشند. «ایرنا زندگی» به شناسایی این موارد در آشپزخانه و نحوه‌ی پاک‌سازی آن‌ها بر اساس گزارشی از «ریدرز دایجست» به شما کمک می‌کند.

۱. سینک ظرف‌شویی: کولین کاستلو، کارشناس ارشد شرکت وایتال وایو (شرکتی که با استفاده از نور ال‌ای‌دی، باکتری‌ها را از بین می‌برد) می‌گوید: «آشپزخانه جایی برای زندگی انواع مختلف باکتری‌ها است». سینک ظرف‌شویی یکی از آن مواردی است که اغلب جرم و لِرت دارد. شاید بگویید: «لِرت که کثیفی نیست». ولی باید بدانید که هست. اگر سطح سینک تمیز و عاری از مواد غذایی باشد هرگز لِرت نمی‌بندد. برای پاک‌سازی این مورد از جوش‌شیرین و سرکه استفاده کنید. جوش‌شیرین باکتری‌ها را از بین می‌برد و سرکه علاوه بر ضد عفونی کردن، باعث براقیت سینک نیز می‌شود. با استفاده از پودر پوست تخم‌مرغ هم می‌توانید همین نتایج را بگیرید.

۲. جای چاقوها: بیایید صادق باشیم، آخرین باری که جای چاقو‌های خود را شستیم کی بود؟ ابتدا جای چاقو را خالی کنید و در آب گرم و مایع صابون قرار دهید. بعد از ۱۵ دقیقه با یک مسواک شروع به تمیز کردن کنید. مخصوصا جا‌هایی که کمتر قابل دسترس هستند. می‌توانید از شیشه‌شور هم کمک بگیرید. سپس آن را برای ۲ دقیقه در داخل محلول آب و وایتکس قرار دهید. حالا بهتر است اجازه دهید کامل خشک شود.

۳. اوپن، شلف و میز: کاستلو می‌گوید: «ما بیشتر اوقات مواد غذایی جای مانده بر روی این سطوح را بر می‌داریم؛ ولی بهتر است بدانیم از آن چه باقی می‌ماند». بسیاری از میکروباکتر‌ها حتب بعد از برداشتن تکه‌های غذا بر روی سطوح باقی می‌مانند. بهترین پیشنهاد این است که حداقل در آخر هر روز یک‌بار روی سطوح آشپزخانه را تمیز کنیم. بسیاری برای این کار از دستمال‌های آنتی باکتریال استفاده می‌کنند که اشتباه است. بهتر است از یک ابر و آب گرم استفاده کنید.

۴. جای سبزیجات و میوه: جای میوه و سبزیجات در یخچال نیز یکی از این مواد است. در جایی که هویج کپک می‌زند و کاهو پلاسیده می‌شود، باکتری‌هایی وجود دارند که می‌توانند سبزی و میوه‌های جدیدی که شما در آنجا می‌گذارید نیز خراب کنند. موسسه ملی علمی پاک‌سازی این مورد را یک‌بار در ماه توصیه می‌کنند. آن را از یخچال خارج کنید سپس با آب گرم و مواد شوینده بشویید. ماری گاگلیاردی، متخصص و کارشناس بهداشت خانگی می‌گوید: «بهتر است بعد از شست و شو، محلولی از یگ گالون آب و ۲ قاشق چای‌خوری سفید کننده تهیه کرده و جای سبزیجات و میوه را در آن بشویید و آب بکشید».

۵. پنل و دستگیره‌ی ماکروویو: به طور حتم داخل ماکروویو را تمیز می‌کنید. شاید بهتر است بگوییم که این کار را حتما انجام دهید؛ ولی دکمه‌ها و دستگیره‌ای که لمس می‌کنید را چه؟ اگر غذایی را دومرتبه بخواهید گرم کنید و با انگشتان چرب به پنل دست بزنید آن را تمیز می‌کنید؟ گالیاردی توصیه می‌کند که پنل و دست‌گیره‌ی ماکروویو را با سفیدکننده‌ی رقیق تمیز کنید. برای هر گالون آب یک‌دوم پیمانه سفیدکننده استفاده کنید سپس با آب ولرم شست‌وشو دهید. حالا اجازه دهید تا کامل خشک شود.

۶. نمک و فلفل پاش: وقتی وسط غذا خوردن می‌خواهید نمک و فلفل به غذایتان اضافه کنید با دستان چرب و چسبانک به نمک و فلفل پاش دست می‌زنید. سپس بعد از خالی شدن دو مرتبه آن‌ها را پر می‌کنید. گالیاردی می‌گوید: «بهتر است اطراف نمک و فلفل پاش را با دستمال‌های مرطوب به آب داغ تمیز کنید».

۷. همه دستگیره‌ها: از دستگیره‌ی در یخچال گرفته تا در‌های کابینت در آشپزخانه جرم می‌گیرند و بهتر است پاک‌سازی و ضدعفونی شوند. کاستلو می‌گوید: «دستگیره‌های موجود در آشپزخانه از جمله آیتم‌هایی هستند که ما در طول روز و مخصوصا هنگام غذا درست کردن به آن‌ها دست می‌زنیم و اثرات مواد غذایی بر آن‌ها باقی می‌ماند». تنها کاری که بهتر است انجام دهید این است که قبل از دست زدن به آن‌ها دستان خود را بشویید و هفته‌ای یک‌بار با دستمال ضدباکتریال تمیزشان کنید.

۸. سطل زباله: بله درست که سطل زباله جای زباله و کثیف است، ولی نباید بی توجه به آن باشیم. گالیاردی می‌گوید: «محلولی از سفیدکننده و مایع صابونی را تهیه کنید و داخل سطل زباله اسپری کنید و اجازه دهید ۵ دقیقه بماند سپس آبکشی کنید» بگذارید کامل خشک شود و بعد در آن را بگذارید.

۹. تیغه‌ی غذاساز: این آخرین مورد و مهم‌ترین است، زیرا بی‌توجهی به آن می‌تواند به می‌تواند مستقیما باکتری‌ها را وارد غذای شما کند. گالیاردی می‌گوید: «بهتر است ابتدا تیغه را از غذاساز خارج کرده و آن را با آب و صابون بشویید سپس آن را در محلولی از سفیدکننده و آب گرم بگذارید تا چند (بین ۲ تا ۷) دقیقه بماند، حالا آب‌کشی نمایید و کامل خشک کنید».

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین