سید جواد علوی اظهار داشت: به طور کلی ۴ نوع هضم در بدن وجود دارد که می توان به هضم معدی که نتیجه آن کلیوس معده و ماده دفعی آن مدفوع است، هضم دوم کبدی است که نتیجه آن تولید کیموس کبدی و ماده زاید آن ادرار است، هضم سوم و چهارم هضم عروقی و عضوی نام دارد که ماده دفعی آن عرق، ناخن، مو و چرک است، اشاره کرد.
به گفته وی اختلال در هریک از مراحل هضم غذا موجب اختلال در تولید اخلاط می شود؛ بنابراین برای تولید خلط خوب باید غذای مناسب یا ترکیب متعادل خورده شود تا کیلوس معدی طبیعی ایجاد شود و به دنبال آن اخلاط صالح در بدن تولید شود.
این کارشناس طب سنتی عنوان کرد: کسانی در معده شان رطوب زیاد وجود دارد هضم غذا در معده به خوبی صورت نمی گیرد و به این افراد توصیه می کنیم که غذاهای لطیف و زودهضم مصرف کنند همچنین ابتدا و انتهای غذا کمی نمک بچشند.
علوی افزود: نمک ۷۰ بیماری را از بین می برد مسهل سودا، بلغم و صفراست البته باید خاطرنشان کرد که نمک در غذاها کم باشد چرا که استفاده مداوم از غذاهای شور مضر بوده و سلامتی را به خطر می اندازد.
وی ادامه داد: مصرف بیش از حد غذاهای شور موجب فشار خون، پوکی استخوان و بیماری های دیگر می شود و مزه مزه کردن نمک قبل و بعد از غذا موجب گرم شدن طبع معده می شود که هضم غذا را بهبود می بخشد و معده را از اخلاط مضر پاکسازی می کند همچنین برای خوشمزه کردن غذا می توان به جای استفاده از نمک از چاشنی هایی مانند آب لیمو و آب نارنج استفاده کرد.
این کارشناس طب سنتی اضافه کرد: کسانی که با مصرف غذاهایی مانند شیر، پنیر ، ماست دچار مشکل می شوند و غذا به خوبی هضم نمی شود و دچار چاقی شکمی هستند، طبع معده آنها سرد است.
علوی گفت: افرادی که طبع معده شان سرد است می توانند ماست را با آویشن، نعناع و پونه مصرف کنند یا شیر را با گلاب و عسل، پنیر را با مغز گردو مصرف کنند و غذاهای لطیف مانند سوپ آلو بخارا و هویج و گندم باشد یا تخم مرغ عسلی برایشان بسیار خوب است.
وی خاطرنشان کرد: کسانی که طبع معدهشان سرد است و با مصرف کوچکترین ماده غذایی طبع سرد دچار مشکل می شوند می تواند سیب، انار و به مصرف کنند چرا که معده را تقویت کرده همچنین افراد مرکبات را با گلپر مصرف کرده تا سردی مرکبات از بین رود و دچار مشکل نشوند.