آفتابنیوز : آفتاب: مدیر حوزه علمیه قم با بیان اینکه باید راهکاری ایجاد شود تا حوزهها در استانها تقویت شده و بزرگان و اساتید فاضل برای اداره حوزهها به استانهای خود باز گردند، درباره تعطیلات در حوزههای علمیه گفت: «لازمه احترام به ائمه اطهار(ع) تعطیلی درس در روز وفات یا ولادت نیست. این مورد از برنامههای ماست که میتوان با حمایت و کمک مراجع و اساتید بزرگوار در حوزه، آن را پیاده کرد».
به گزارش سرویس فرهنگ و اندیشه آفتاب، آیتالله مرتضی مقتدایی در گفتوگو با ایسنا، درباره سخنان آیتالله العظمی مکارم شیرازی مبنی بر اینکه برخی شهرستانها از وجود علما خالی ماندهاند، با بیان اینکه این مطلب یک واقعیت است، اظهار کرد: «در گذشته در شهرستانها یک عالم مبرز و حتی یک مجتهد مسلم وجود داشت اما به تدریج آنها به رحمت الهی رفتند و جای آنان خالیست».
وی افزود: «از یک طرف وقفهای که در زمان رضاشاه و پس از آن پیدا شد و سختگیریها و محدودیتهایی را برای بزرگان ایجاد کردند، سبب شد که اثر آن در چنین مواقعی پیدا شود تا شهرستانها از روحانیون و مرجع تقلید خالی باشد. از طرف دیگر در شهرستانها حوزههای علمیه تاسیس شده ولی استاد در حد لازم وجود ندارند که لازم است از قم این اساتید تامین شود».
مدیر حوزه علمیه قم افزود: «شهرستانهایی که کمبود اساتید دارند، دارای فضلایی در حوزه بوده که مشغول تحصیل و تدریس هستند. اگر این افراد به شهرستانهای خود بازگردند، این کمبود استاد تامین میشود؛ ولی برای آقایان سخت است زیرا میخواهند تحصیل کنند وعلاوه بر این، تدریس بالاتری داشته باشند، بنابراین علاقمند به حضور در قم هستند».
مقتدایی با تاکید بر اینکه باید راهکاری ایجاد شود تا حوزهها در استانها تقویت و بزرگان و اساتید فاضل برای اداره حوزهها به استانهای خود باز گردند، گفت: «ما در این مورد طرحی داریم تا بتوانیم حوزههای شهرستانها را تقویت کنیم، منازلی برای اساتید تهیه و برنامه درسی تنظیم شود تا در شهرستانهای خود از آن استفاده کنند».
وی در مورد نقش روحانیون در مسایل روز، با تاکید بر اینکه امروز روحانیون در بخشهای مختلف دارای نقشهایی هستند، ادامه داد: «در قوه قضاییه فضلایی از حوزه حضور دارند، همچنین حضور آنها در دانشگاهها، نیروهای نظامی و انتظامی و بسیج مشهود است و به طور مرتب برنامههایی را پیاده میکنند».
مدیر حوزه علمیه قم یادآور شد: «روحانیون در امور سیاسی از جمله مجلس، وزارتخانهها و سایر نهادها حضور دارند و نقش آنها در این نهادها هدایتگری، ارشاد، تبلیغ احکام و عقاید دین و پاسخ به شبهات بوده و هست».
مقتدایی همچنین در مورد تعطیلات حوزه های علمیه، خاطرنشان کرد: «در حوزهها مدارس تا پایههای 6 دارای تعطیلات کمتری هستند و در درسهای سطوح عالی و درسهای خارج تعطیلاتی است که آقایان برای تبلیغ اقدام میکنند. به عنوان مثال در مدت زمان ماه مبارک رمضان، دهه عاشورا و دهه ماه صفر، آقایان برای تبلیغ میروند. این موارد از ضرورتهایی است که باید برای رسالت شرعی و الهی ایفا کنند».
وی افزود: «تعطیلات دیگری نیز در حوزهها وجود دارد که انتقاد نسبت به آنهاست؛ به عنوان مثال برای احترام به ائمه، روزهای وفات یا ولادت هر کدام از ائمه، درسها تعطیل میشود. حرف ما این است که میتوان این موارد را جمع کرد؛ بدین معنا که روز وفات درس باشد ولی برای احترام در ابتدای درس، برنامه مصیبتی برای آن امام اجرا شود و درس ادامه یابد».
مدیر حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: «لازمه احترام به ائمه اطهار(ع)، تعطیلی درس در روز وفات یا ولادت نیست. این جزو برنامههایی است که میتوان با حمایت و کمک مراجع و اساتید بزرگوار در حوزه، پیاده کرد که سبب کاهش تعطیلات رایج در حوزه میشود».
مقتدایی در پایان گفت: «اما تعطیلاتی از جمله دهه عاشورا، دهه ماه صفر و دهه فاطمیه، تعطیلاتی هستند که ضرورت دارد و آقایانی که برای تبلیغ میروند باید این برنامهها را داشته باشند؛ بنابراین انتقاد بجاست و راه حل آن پیاده کردن راهکاری برای کاهش تعطیلات در حد امکان است».