ابراهیم رئیسی در یکی از تازهترین صحبتهای خود عنوان کرد که «ایران پیشرفتهای بسیاری دارد که حتی نخبگان اطلاعات دقیقی از آنها ندارند.» سعید جلیلی هم مدعی شده بود که «ایران در حال حاضر بالاترین و گستردهترین روابط اقتصادی را در سطح جهان برقرار میکند.» این اظهارات واکنش های زیاد در سطح جامعه داشته است.
اگر گوشهایتان را تیز کرده باشید این روزها از این دست اظهار نظرها در میان جریان اصولگرا کم نیست. سوالی که مطرح میشود این است که دلیل این نوع بیانات چیست؟ آیا واقعا امور وجود دارند که حتی نخبگان جامعه از آن بی خبرند؟ محمد مهاجری فعال سیاسی اصولگرا در گفتگو با فرارو به این سوالات پاسخ می دهد.
اصولگرایانی رجزخوان با ادارک غلطدر همین خصوص محمد مهاجری فعال سیاسی اصولگرا در گفتگو با فرارو عنوان کرد: «به عقیده من اظهار نظرهایی از این دست میتواند سه عامل داشته باشد. یکی این است که آقایان همچنان فکر میکنند در فضای سیاسی فعلی، رجز خوانی میتواند مفید و کاربردی باشد. به همین دلیل در چنین روزهایی آقایان رئیسی و جلیلی و به خصوص معاون اول رئیس جمهور، چنین اداعای عجیبی را مطرح میکنند. یک حالت دیگری هم وجود دارد و این است که احتمال دارد برای این افراد ادراک سازی غلط صورت گرفته باشد.»
وی تصریح کرد: «ادراکسازی به این معنی که اطلاعاتی که به این افراد دادهاند غلط است و آنها واقعا باور دارند که «پیشرفتهایی در کشور رخ داده که نخبگان از آنها بی اطلاع هستند و یا ایران بالاترین و گستردهترین روابط اقتصادی را در سطح جهان برقرار میکند» من فکر میکنم که این احتمال هم وجود دارد که این آقایان بر اساس آمارها و اطلاعات غلط، به اشتباه افتادهاند و اظهار نظراتشان هم ناشی از همین مسئله است.»
او افزود: «عامل سوم این است که من فکر میکنم بعضی افراد مثل آقای سعید جلیلی تنها امیدشان برای زنده ماندن در عرصه سیاسی کشور را اظهار نظر میدانند. به هرحال افرادی که در لایههای ابتدایی یا به طور کلی در نهادهای اجرایی و قانون گذار و اصلی نظام حضور ندارند، جز حرف زدن که کار دیگری نمیتوانند انجام دهند تا دیده شوند. به همین دلیل به نظر من اگر آقای سعید جلیلی همچین حرفی نزند، چه بگوید؟ ایشان به هرحال در تلاش هستند که خودشان را حفظ کنند و برای آنکه از عرصه خارج نشوند، همچین اظهار نظرهایی انجام میدهند. ضمن اینکه این قبیل اظهار نظرها دقیقا ادعاهایی هستند که با تیپ فکری و شخصیتی آقای جلیلی همخوانی دارد.»
این فعال سیاسی در خصوص تبعات چنین ادعاها و اظهار نظراتی گفت: «به عقیده من اگر چنین رجزخوانیهایی از سوی یک مقام مسئول انجام شود، تبعاتش این است که از یک سو خود این افراد در جامعه بی اعتبار میشوند و از سوی دیگر مجموعهای که آنها پرچمدارش هستند نزد مردم فاقد اعتبار و اعتماد میشود. این دو فاکتور منجر به این میشود که آنها در ادامه فعالیتشان در عرصه سیاسی، با مشکلات بسیاری مواجه شوند و حیات سیاسی آنها کوتاه شود. زیرا عملا آرام آرام مجموعههای زیر دست این افراد هم از او تبعیت خاصی نمیکنند. ما نمونههای کمی از این دست افراد نداشتیم که امروز کاملا از سیاست کنار رفته اند.»
مهاجری در پایان تاکید کرد: «اما در کنار همه اینهایی که اشاره کردم تصورم این است که ادعاهای اخیر ناشی از دو عامل اول هستند. یعنی امثال آقایان رئیسی و سعید جلیلی و معاون اول رئیس جمهور از هر دو عامل رجزخوانی و ادراک سازی غلط رنج میبرند. واقعیت این است که ادعاها و اظهار نظرهایی از این دست نتیجه جوگیر شدن این افراد است که هم درگیر ادراک سازیهای غلط و اطلاعات اشتباه هستند و هم همچنان باورشان این است که رجز خوانی ابزار مناسبی برای تبلیغات است.»