عباسعلی نوبخت روز چهارشنبه در دیدار با نماینده، ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز، اظهار کرد: بر اساس این مطالعات تا سال ۲۰۳۰ فرصت داریم مانع تخریب آنچه را که امنیت محیط زیست یا امنیت حیات انسان است را بررسی کرده و برای آن چاره جویی کنیم.
هر هکتار جنگل ۱۵۰۰ مترمکعب در سال آب تولید میکند
وی افزود: کشور تا سه سال دیگر یعنی تا سال ۲۰۲۵ با وضعیت کنونی به سرعت به سمت خشکسالی حرکت میکند و تنها با راهکار حفظ پوشش گیاهی، حفاظت و توسعه آن است که میتوانیم از این بلا فرار کنیم.
نوبخت خاطر نشان کرد: امنیت غذایی و حفظ منابع آبی که جنگلها برعهده دارند، بسیار مهم و تاثیر گذار است، بطوریکه هر هکتار جنگل مثل جنگلهای ارسباران آذربایجان شرقی ۱۵۰۰ مترمکعب آب در سال به واسطه بارش جذب، حفظ یا تولید میکند.
وی با اشاره به برخی از نقاط بحرانی ایران، گفت: اکنون در جهرم برای رسیدن به آب باید ۵۴۰ متر، در شهریار تهران ۳۶۰ متر و در آذربایجان غربی ۶۰ متر چاه کنده شود تا به آب برسند که در واقع فاجعه زیست محیطی به شمار میآید.
نوبخت یادآور شد: به همین علت وزارت جهادکشاورزی برای حفظ جنگل ها، درختان و پوشش گیاهی تولید یک میلیارد اصله نهال را در کشور برنامه ریزی کرده که در سفر به آذربایجان شرقی به این نتیجه رسیدیم، این استان ظرفیت مناسبی برای تولید کل نهالهای هدف گذاری شده در چهار سال یعنی ۲۵۰ میلیون اصله نهال در سال را دارد که باید تا سال ۱۴۰۲ تولید شود.
وی همچنین گفت: متاسفانه هنوز در ۹۰ میلیون هکتار از اراضی و مراتع کشور برنامه آبخیزداری اجرا نشده و با توجه به برنامه ریزیها باید در ۹۰ سال آینده این برنامه بطور کامل محقق شود.
رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به ضرورت حفظ و حفاظت از جنگلهای ارسباران، یادآور شد: یکی از باارزشترین ناحیههای رویشی کشور در ۲ استان آذربایجان شرقی و اردبیل قرار دارد.
عباسعلی نوبخت در قالب سفری ۲ روزه به آذربایجان شرقی، با حضور در گلزار شهدای وادی رحمت، از عرصههای مجتمع مس سونگون، بازدید از نهالستانهای اداره کل منابع طبیعی آذربایجان شرقی در شهرستانهای جلفا، بستان آباد، مرند و تبریز، از طرحهای مقابله با بیابان زایی در حاشیه دریاچه ارومیه بازدید و با نماینده، ولی فقیه در استان و امام جمعه تبریز و همچنین با استاندار آذربایجان شرقی دیدار کرد.
یکی از اولویتهای سفر عباسعلی نوبخت به آذربایجان شرقی، پیگیری طرح کاشت یک میلیارد اصله نهال در قالب طرح چهار ساله برای مقابله با بیابان زایی، ریزگردها و جنگل کاری در مناطق مختلف کشور است؛ نهالستانهای آذربایجان شرقی یکی از ظرفیتهای بزرگ سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور برای پیشبرد این طرح بزرگ محسوب میشود.