کد خبر: ۸۰۷۷۹
تاریخ انتشار : ۲۷ مهر ۱۳۸۷ - ۱۵:۰۷
فلاحت‌پیشه

برخی از اصولگرایان با احمدی‌نژاد در حالت تقابل قرار دارند

اساس همکاری به ویژه همکاری ملی بسیار پسندیده است
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: حشمت‌الله فلاحت‌پیشه اجرای دقیق قانون انتخابات را مهمترین تضمین‌کننده سلامت انتخابات دانست و بازیگران یک انتخابات را به سه دسته برگزارکنندگان آن در اجرا و نظارت، کاندیداها و مردم به عنوان انتخاب‌کنندگان تقسیم کرد و گفت: «اگر این سه دسته به طور دقیق قانون را رعایت کنند. سلامت انتخابات را ضمانت کرده‌اند».

نماینده اسلام‌آباد غرب در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی آفتاب، با اشاره به طرح بحثی در کشور با عنوان تشکیل "دولت همکاری ملی" در دور آتی ریاست جمهوری اظهار داشت: «اساس همکاری به ویژه همکاری ملی بسیار پسندیده است اما طرح این موضوع اگر منجر به غیررقابتی شدن انتخابات شود قطعا به دموکراسی ضربه می‌زند».

فلاحت‌پیشه رقابت را خصلت هر انتخاباتی عنوان کرد و ادامه داد: «امروز شرایط گروههای سیاسی حاکم بر فعالیت‌های سیاسی کشور به گونه‌ای نیست که بتوانند حول یک دولت و فرد اجماع و اجتماع کنند و یک دولت را تشکیل دهند».

وی مفهوم "همکاری ملی" را مثبت دانست و در عین حال عنوان کرد: «همکاری ملی موضوع ویژه دوران اداره کشور است و نه متناسب با دوران رقابت انتخاباتی».

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، با بیان اینکه پس از انجام رقابت؛ دولتی که شکل بگیرد نیازمند همکاری ملی است و حتی همه رقبا را هم می‌تواند به همکاری بخواند تصریح کرد: «قطعا رقابت‌ها در دوره دهم ریاست جمهوری جدی خواهد بود و شخصی که رییس جمهور می‌شود حداقل در بین دو جریان سیاسی اصلی کشور تحت عنوان اصولگرایان و اصلاح‌طلبان می‌تواند همکاری ملی ایجاد کند».

فلاحت‌پیشه در انتخابات ایران هر موضوعی را قابل تحقق دانست و در عین‌حال درباره احتمال چرخش و انتقال قدرت در انتخابات آتی ریاست جمهوری عنوان کرد: «نظام سیاسی ایران یک نظام حزبی نیست که از هم‌اکنون نتیجه عملکردها و نظرسنجی‌ها مشخص باشد لذا از هم‌اکنون نمی‌شود این مسأله را پیش‌بینی کرد اما در کل این موضوع وابسته به عملکرد دولت کنونی به ویژه در ماههای پایانی کار این دولت تا انتخابات خردادماه و البته برنامه‌های رقباست».
فلاحت‌پیشه همچنین در ارزیابی از شروط برخی شخصیت‌ها و گروهها جهت حمایت‌شان از احمدی‌نژاد در انتخابات ریاست جمهوری آینده اظهار عقیده کرد: «برخی گروهها و طیف‌های سیاسی در جریان اصولگرا در نهایت در رابطه با کابینه آینده و مشی سیاسی احمدی‌نژاد در دوره آتی با ایشان وارد مذاکره می‌شوند تا با او کنار آمده و از وی حمایت کنند».

وی ادامه داد: «این حمایت مشروط اگر باب مذاکره را با احمدی‌نژاد باز کند حتما منتهی به سهیم شدن گروههای مختلف در دولت آینده می‌شود که این طبیعت کار سیاسی و انتخاباتی در ایران است؛ البته برخی جریانات و افراد در درون جناح اصولگرا امروز با احمدی‌نژاد در حالت تقابل قرار دارند و حتی ممکن است کاندیداهای خاص خود را هم معرفی کنند اما در نهایت رقابت اصلی یک رقابتی بین دو جریان سنتی که در سیاست و حکومت ایران صاحب نقش بودند و هم‌اکنون تحت عنوان اصلاح‌طلب و اصولگرا فعالیت می‌کنند خواهد بود».

فلاحت‌پیشه همچنین در ارزیابی از شروط انتخاباتی برخی شخصیت‌ها جهت حضورشان به عنوان کاندیدا در انتخابات پیش‌رو همانند سید محمد خاتمی مباحث مطرح‌شده از سوی و مهدی کروبی عنوان کرد: «این مسائل از شرایط غربال‌گری قبل از انتخابات است که این غربال‌گری به صورت سنتی در درون جریانات سیاسی در ایران شکل می‌گیرد».

وی گفت: «غربال‌گری که در نظام‌های دموکراتیک دنیا معمولا در درون احزاب شکل می‌گیرد و افراد در قالب رقابت‌های درون حزبی در نهایت وارد ریاست جمهوری می‌شود این موضوع در داخل ایران به صورت غربال‌گری شکل می‌گیرد».

فلاحت‌پیشه ورود کروبی به عرصه انتخابات را برای جهت بخشیدن به کل انتخابات مثبت ارزیابی کرد و گفت: «سایر کاندیداهای جریان اصلاح‌طلب اگر دیر به صحنه بیایند مجبور هستند در کل کنار روند و اگر هم قصدی برای آمدن دارند حتما با کروبی وارد مذاکرات جدیدی می‌شوند».

این نمایند ه مجلس اظهار داشت: «در نظام سیاسی ما که شرایط شفاف حزبی وجود ندارد آنچه در جامعه مطرح می‌شود کلیاتی است که تحت عنوان شروط و جهت‌گیری‌ها مطرح می‌کنند اما آنچه نقش تأثیرگذار را در توافقات دارد یکسری توافق‌های پشت پرده است که بین سران جریان انجام می‌شود».

این عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به تغییر نام "رایحه خوش خدمت" و احتمال این که این تغییر نام پیش مقدمه‌ای برای تغییر برنامه‌ها و یا کاندیدای مورد حمایت این گروه باشد، عنوان کرد: «طبیعی است که در دولت هم یک مشی سیاسی خاصی در این زمینه وجود دارد اما معتقدم آنچه که در مورد دولت نقش‌آفرینی می‌کند نام گروهها نیست بلکه ارزیابی عملکرد دولت است؛ دولت نهم تنها چند ماه دیگر فرصت دارد که نتایج سیاست‌هایی که پیش گرفته است را مورد رسیدگی قرار دهد و این نتایج اگر مشهود شود حتما شانس موفقیت بیشتری خواهد داشت اما اگر در کل در عملکردها ضعف نشان دهد کار دولت سخت خواهد شد».

فلاحت‌پیشه در پایان این گفت‌وگو عنوان کرد که طبعا طبیعت انتخابات ریاست جمهوری دهم در نظم مستقر؛ مردم به عملکردها بیشتر رأی خواهند داد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین