کد خبر: ۸۰۷۹۱
تاریخ انتشار : ۲۸ مهر ۱۳۸۷ - ۰۹:۱۷
مدیرعامل آبفای کرمان در گفتگو با آفتاب مطرح کرد:

هشدار در مورد تبعات تداوم خشکسالی

از هم‌اکنون باید به فکر بود
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: تداوم در سال های اخیر باعث شده است تا منابع سطحی و زیرزمینی آب در بسیاری از استان‌های کشور و از جمله کرمان کاهش قابل توجهی داشته باشد به صورتی که تامین آب آشامیدنی شهرها و روستاها به عنوان یکی از چالش های پیش روی مدیریت کشور قلمداد شود. 

مدیرعامل شرکت آب وفاضلاب استان کرمان در گفت و گو با خبرنگار آفتاب در این‌باره گفت: «استان کرمان در یک منطقه خشک و کویری کشور قرار دارد و عمده مناطق شهری آن در حاشیه کویر است. علاوه بر آن 10 سال کم باران را پشت سر گذاشته‌ایم که در این 10 سال به دلیل اینکه از منابع آب زیر زمینی برای تامین آب استفاده می شود اثرات خشکسالی چندان خودش را آشکارا نشان نداده است».
 
محمد تربتی افزود: «در واقع پتانسیلی که از جهت ذخیره آب طی سالیان طولانی در منطقه ایجاد شده بود برای تامین آب شرب شهرها به ما کمک کرد. اما با برداشت بی‌رویه آب‌های زمینی به خصوص در بخش کشاورزی آبهای زیر زمینی نیز به شدت کاهش پیدا کرده و دیگر این منابع هم به عنوان منابع قابل اعتماد واتکا برای تامین آب به حساب نمی‌آیند».
 
به گفته وی بارش کم باران در سال آبی 86-87 در پنجاه سال گذشته بی سابقه بوده وافت بارندگی یا کاهش بارندگی در شهرهای مختلف استان نسبت به میانگین دراز مدت بین 62 تا 80 درصد بوده است. 

تربتی هشدار داد: «حتی اگر وضعیت بارندگی در طی سال آبی جاری(مهر 87 تا مهر 88) هم درحد نرمال باشد باز هم مشکلات تامین آب آشامیدنی شهری و روستایی وجود خواهد داشت».

او متذکر شد: «با جدیت باید تمام توان لازم مدیریتی واعتباری استان را برای اجرای طرح های تامین، انتقال و توزیع آب آشامیدنی به کار گیریم تا اثرات نامطلوب این پدیده که بخشی از آن خارج از حیطه اختیار و توانایی مدیران و بخش دیگر آن ناشی از نحوه مدیریت، درک مشترک مسئولین از واقعیتهای حاکم بر منابع آب ومحدودیت هایی آن می باشد را به حداقل ممکن برسانیم».
 
مدیر عامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب استان کرمان در عین حال اظهار داشت: «پیش بینی‌های هواشناسی به صورت نسبی حکایت از تداوم خشکسالی دارد. به همین دلیل فعالیت‌های زیادی در استان کرمان در قالب جلسات ستاد خشکسالی برای جلوگیری از برداشت بی‌رویه از منابع آب زیر‌زمینی صورت گرفته که بیشتر در حد تصمیم‌گیری وبرنامه‌ریزی است و تا کنون متاسفانه شکل اجرایی جدی به‌خود نگرفته است که شاید ریشه عدم اجرایی شدن این تصمیمات در عدم باور به واقعیت‌های حاکم در مورد این نعمت خدادادی است».
 
تربتی همچنین تصریح کرد: «یکی از اثرات نامطلوب خشکسالی، مهاجرت جمعیت روستایی به شهرها و به وجود آمدن پدیده‌ای بنام حاشیه‌نشینی است که قاعدتاً تامین و توزیع آب آشامیدنی در شهرها را دچار مشکل می‌نماید».
 
او می افزاید: «گزارشات موجود حاکی از آبرسانی به قریب 1200 روستا در تابستان سال جاری به وسیله تانکر است که اگر این وضعیت ادامه داشته باشد شاهد سریز جمعیت زیادی از روستاها به شهرها خواهیم بود».
 
تربتی افزود: «هنوز هم شاهد هستیم که بعضی از مشترکین از آب آشامیدنی به صورت بی رویه برای شستن خودرو، حیاط منازل و آبیاری فضای سبز استفاده می‌نمایند».

وی با اشاره به اینکه نیاز واقعی هر فرد در طول یک شبانه روز به آب با کیفیت مطلوب برای شرب وپخت وپز حداکثر 10 لیتر می باشد گفت: «این در حالی است که سرانه تولید و توزیع آب آشامیدنی با کیفیت مطلوب از منابع آب موجود در حد 180 لیتر در شبانه روز است و با ادامه این روند به مرور زمان طبعاً به این مقدار از منابع آب دسترسی نخواهیم داشت و به ناچار بایستی از منابع آب با کیفیت آب پائین‌تر استفاده کنیم».


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین