آفتابنیوز : آفتاب: مخبر کمیسیون انرژی مجلس کاهش قیمت نفت را قابل پیشبینی دانست و در عینحال گفت: «از آنجا که بودجه سال 87 بر مبنای حقیقت قابل قبول و متعادلی بسته شده این مسأله تأثیر چندانی در سامانه اقتصادی کشور نخواهد داشت».
سید علی ادیانی راد نماینده قائمشهر و سوادکوه در مجلس، کاهش و افزایش قیمت نفت را به عنوان یکی از مؤلفههای تأثیرگذار بر سیستم اقتصادی کشورهایی که به گفته وی اقتصاد آنها نفتی است دانست و به آفتاب گفت: «با عنایت به نوع کنش و واکنشهایی که در سیستم و رفتارهای اقتصادی و نظام حاکم بر اقتصاد دنیا در حال شکلگیری است افت قیمت نفت به ویژه در حوزه خلیج فارس قابل پیشبینی بود».
ادیانیراد عنوان کرد: «اگر مابهازای افزایش قیمت دولتهای دارای نفت و مجموعه بودجههای کشورهایی که اقتصاد آنها مبتنی بر نفت است برنامههای درست و سازماندهیشدهای پیشبینی و طراحی میشد مطمئنا افزایش نفت میتوانست برای زیرساختها و ایجاد ظرفیتهای جدید و تولید فرآوردههای نفتی برای کشوری مثل ایران مؤثر واقع شود».
این نماینده مجلس با بیان این نکته که بودجه کشور در سال 87 بر مبنای قیمت قابل قبول و متعادلی بسته شده است، اظهار داشت: «با عنایت به این مسأله کاهش قیمت نفت تأثیر چندانی در سامانه اقتصادی کشور ندارد».
مخبر کمیسیون انرژی مجلس اضافه کرد: «مازاد بر مبلغ قابل طرح در بودجه کشور به عنوان مازاد بر درآمد نفتی در صندوق ذخیره کشور قابل جذب بوده که بر اساس فلسفه وجودی این صندوق همه درآمدها و یا بخشی از درآمدهای صندوق ذخیره بر اساس قانون برای کارهای زیرساختی کشور و آماده کردن ظرفیتهای جدید جهت بهرهوری و افزایش تولید در بخش صنعت به ویژه در صنعت نفت و گاز قابل بکارگیری بوده و است».
مخبر کمیسیون انرژی مجلس همچنین در پاسخ به سوالی در رابطه با تغییرات گسترده در وزارت نفت، توضیح داد: «کمیسیون انرژی یک کمیسیون تخصصی است که در تدوین قوانین راهبردی و استراتژیک در حوزه انرژی و البته اعمال نظارت قانونی و بحث عزل و نصبها در حوزه وزارت نیرو یا نفت و یا مجموعه وزارتخانهها و سازمانهایی که میدان عمل مشترکی دارند با کمیسیون انرژی به طور تخصصی ورود پیدا نمیکند چراکه این مسأله در حوزه اختیارات دولت و وزیر مربوطه است».