آفتابنیوز : آفتاب: مشاور مقام معظم رهبری در امور بينالملل تأكيد كرد: «اگر آمريكائیها و ناتو در افغانستان بمانند در نهايت به همان سرنوشت شوروی سابق دچار خواهند شد».
به گزارش سرویس سياسی آفتاب، علیاكبر ولايتی مشاور مقام معظم رهبری در امور بينالملل طی سخنانی با موضوع «آينده جهان اسلام» در جلسه آبان ماه جامعه اسلامی مهندسين، انقلاب اسلامی ايران را يک انفجار آرمانی در دنيا عنوان كرد و گفت: «اين انفجار آرمانی زمانی در دنيا اتفاق افتاد كه آرمانگرايی در دنيا مذموم شمرده میشد و ايدهآليسم يا همان آرمانگرايی جزو اتهامات بود چرا كه مغالطه ميكردند و ميگفتند كه آرمانگرايان، واقعبين نيستند».
وی با اشاره به اينكه آرمانگراها نيز در آن دوران كمونيسم را علم مبارزه میپنداشتند، خاطرنشان ساخت: «آرمانگرايی در آن دوره منفی شمرده میشد».
مشاور مقام معظم رهبری در امور بينالملل در ادامه با بيان اينكه كمونيسم، آرمانگرايی است اما دينی نيست و در مخالفت با دين با غرب اشتراک دارد و حتی از غرب نيز جلوتر است، اظهار داشت: «اما پيروزی انقلاب اسلامی در ايران نشان داد كه اسلام هم علم مبارزه است و اين اسلام بود كه با وعدههای دنيای ديگر و نه وعده نان و آب، مردم را به صحنه كشاند».
ولايتی با اشاره به اينكه برخی شايد میگفتند كه اين انقلاب يک اتفاق بود، تصريح كرد: «اما وقتی اين الگو در جهان گسترش يافت، ديگر توجيه مخالف جايی برای مطرح شدن نداشت».
وی با بيان اينكه انقلاب اسلامی ايران موجب مطرح شدن شكل جديد و بیسابقهای از مبارزه يعنی حضور صلحآميز و غيرمسلح مردم در صحنه مبارزه برای دخالت در سرنوشت خود شد، اظهار داشت: «اولين جايی كه به شكل درست و موفق از انقلاب اسلامی ايران الگوگيری كرد، فلسطين بود كه موجب شكلگيری انتفاضه شد».
مشاور مقام معظم رهبری در امور بينالملل شكلگيری انتفاضه در فلسطين را موجب جابجا شدن مبتكر و منفعل در صحنه فلسطين عنوان كرد و افزود: «تا پيش از شكلگيری انتفاضه، اسرائيلیها مبتكر بودند و فلسطينیها منفعل، اما بعد از انتفاضه اين موقعيت عوض شد».
ولايتی با بيان اينكه اخوانیهای جهان عرب حماس را به وجود آوردند و در واقع حماس در بستر انتفاضه رشد كرده است، خاطرنشان ساخت: «حماس امروز يک تكه از فلسطين به نام غزه را آزاد كرده و آن را اداره میكند و ديگر امكان ندارد كه اسرائيل ولو با حمايت آمريكا و اروپا بتواند غزه را بازپس بگيرد».
وی تأكيد كرد: «اداره غزه از سوی حماس و آزادسازی آن يک كار نمادين بوده و مانند خاری بر چشم اسرائيل و آمريكا فرو رفته است».
مشاور مقام معظم رهبری در امور بينالملل با اشاره به موقعيت حزبالله لبنان و سيد حسن نصرالله گفت: «هر گاه سيد حسن در لبنان فراخوانی میكند، چند ميليون نفر به پای سخنرانی وی میآيند و امروز حزبالله موقعيت بسيار خوبی دارد».
ولايتی همچنين با اشاره به وضعيت عراق و با تأكيد بر اينكه غيرممكن است عراق به حالت قبل و حاكم شدن حكومت جائری مانند صدام بازگردد، گفت: «اگر در عراق كودتايی هم رخ بدهد، به درگيری داخلی منتهی خواهد شد و امكان حاكم شدن حكومتی مانند صدام امكانپذير نيست».
وی در خصوص وضعيت افغانستان نيز خاطرنشان كرد: «سلفیگریهايی كه امروز در افغانستان میبينيم، جزو واردات اين كشور است كه از جاهای ديگر به عمد به اين كشور وارد كردند تا مبارزات را به انحراف بكشانند».
مشاور مقام معظم رهبری در امور بينالملل با بيان اينكه ناتو خيال ندارد به اين زودیها از افغانستان خارج شود، اظهار داشت: «همانهايی كه طالبان را به وجود آوردند، امروز به دنبال تشكيل دادن طالبان ميانهرو هستند».
ولايتی با اشاره به اينكه اوباما و معاونش در آخرين مناظره خود با مکكين بر اين نكته تأكيد كردند كه «بايد در افغانستان بمانيم چون افغانستان و شمال پاكستان مركز تروريسم است»، افزود: «اين اقدام آمريكائیها يک كار چند منظوره است كه انجام میدهند».
وی با يادآوری اين نكته كه پاكستان به عنوان يك كشور اسلامی همواره مورد تهاجم بيگانگان است، افزود: «اثر سياسی حمله به شمال پاكستان و بمباران هوايی آن بسيار بالاست چرا كه موجبات سست كردن پايههای دولت پاكستان را فراهم میكند».
مشاور مقام معظم رهبری در امور بينالملل تأكيد كرد: «آمريكا و همپيمانانش میخواهند از پاكستان و افغانستان يک سومالی بزرگ درست كنند و بنايشان نيز بر اين قرار گرفته است».
ولايتی با اشاره به اينكه آمريكائیها عملا با اين اقدامات خود شكستن مرزهای يک كشور بزرگ اسلامی را مباح كردهاند، گفت: «آنها میخواهند در جايی كه با چين، اقيانوس هند و آسيای مركزی مرز مشترک دارد، مستقر شوند و بدين وسيله هم جلوی چين را بگيرند و هم روسيه را».
وی با تأكيد بر اينكه اگر آمريكائیها و ناتو در افغانستان بمانند در نهايت همان سرنوشت شوروی سابق را خواهند داشت، افزود: «بدون ترديد تير خلاص به امپراطوری شوروی سابق را افغانها زدند و در حال حاضر نيز چنين وضعيتی وجود دارد و اگر آنها در افغانستان بمانند، به سرنوشتی مشابه شوروی سابق دچار خواهند شد».
مشاور مقام معظم رهبری در امور بينالملل با بيان اينكه بنای آمريكا بر ماندن در عراق است ولو در پايگاههای نظامی در اين كشور بمانند، خاطرنشان كرد: «آمريكائيها شايد بيش از هزار ميليارد دلار در عراق هزينه كردهاند اما با وجود اين چند روز پيش در همين عراق تحت اشغال آمريكا، طرفداران صدر تظاهرات يک ميليونی در عراق به وجود آوردند در حالی كه تصور اين كار در گذشته به هيچ وجه آسان نبود».
ولايتی در بخش ديگری از سخنان خود با اشاره به صدور انقلاب اسلامی به خارج از مرزهای كشور گفت: «فكر نو ولو هر فكری كه باشد و هر جا كه باشد به جاهای ديگر نيز سرايت میكند و صدور انقلاب نيز يعنی صدور فكر و نمیتوان جلوی اين صدور فكر را گرفت».
وی با بيان اينكه برخی میگويند كه دستگاههای حكومت ايران انقلاب را به خارج صادر میكند، خاطرنشان كرد: «ای كاش دستگاههای ايرانی چنين توانايی داشتند اما آنچه امروز اتفاق میافتد معلول حقانيت اين تفكر است».
مشاور مقام معظم رهبری در امور بينالملل افزود: «يكی از علمای اهل سنت به گونهای میگويد ما در نيجريه شيعه نداشتيم اما الان مثلا چندصد هزار نفر شيعه شدهاند و يا اينكه در مصر و جاهای ديگر عده زيادی شيعه شدهاند، كه گويی ما چند نفر را در اين كشورها مأمور كردهايم كه برايمان تبليغ كنند، در حالی كه اينگونه نيست».
ولايتی با تأكيد بر اينكه جمهوری اسلامی ايران منادی وحدت مسلمين است و اين يک تعارف نيست، گفت: «به آينده جهان اسلام بسيار اميدوار هستيم اما اينطور نيست كه به آسانی همه چيز به دست بيايد».
وی در پايان گفت: «ناتو و پايگاههايش در حال حاضر با همه اقتدارشان در افغانستان، عراق، خليج فارس، گرجستان، قرقيزستان و ... حضور دارند اما به دليل حركت رو به جلوی اسلام، نسبت به آينده جهان اسلام اميدوار هستيم».
بر اساس اين گزارش، ولايتی در ابتدای سخنان خود با اشاره به سالروز شهادت حضرت امام جعفر صادق(ع)، در خصوص فضايل اين امام همام سخنانی را ايراد كرد.