سالهاست که نه تنها با حضور زنان بدون روسری و پوشش موردتائید دولت در خیابانها، برخی گردهماییهای شاد و پایکوبی نوجوانان و جوانان در کشور و ... به شدت برخورد میشود بلکه انتشار تصاویری در این خصوص در رسانههای کشور نیز ممنوع و با آن برخورد جدی و تندی صورت میگرفت.
در پی پیروزی دیروز تیم ملی فوتبال ایران مقابل ولز، صحنههای بیسابقهای در کشور ایجاد شد که برخی آن را یک تغییر شگفتانگیز دانسته و عدهای از کاربران در شبکههای اجتماعی نیز از عنوان "انقلاب" در رسانههای داخلی از آن یاد کردهاند.
تصاویری از رقص و پایکوبی ماموران پلیس و نیروهای امنیتی تا زنان و دختران بدون حجاب رسمی در خیابانهای کشور، بازتاب گستردهای داشته است.
برخی نوشتهاند که آزادی پوشش در کشور به صورت چراغ خاموش پذیرفته شد و برخی دیگر نیز گفتهاند که چنین نیست و این مسائل تنها مربوط به روزهایهای خاصی است که دیروز نیز یکی از آن روزهای خاص بود!
با این حال، تغییر نوع پوشش زنان در برخی شهرهای کشور بعد از اعتراضات اخیر غیرقابل انکار است. گشت ارشاد نیز که بعد از مرگ تلخ مهسا امینی و حوادث اخیر در کشور حضوری در سطح خیابانها ندارد.
این گمانهزنی کاربران و تحلیلگران در خصوص پذیرش آزادی پوشش در کشور از نظر برخی به کلی رد میشود و معتقد هستند که با فروکش کردن اعتراضات و ناآرامیها در کشور، دوباره وضعیت به حالت قبل برخواهد گشت، گرچه برخی جهرههای سیاسی نیز گفتهاند که وضعیت جامعه ایران دیگر مثل سابق نخواهد بود.
در ادامه گزیدهای از تصاویر بی سابقه ای که در خبرگزاری های رسمی کشور منتشر شده را می بینید:
حرف های شما کاملا درست. آفتاب آتیش گرفته
اصلا قهرمان جهان
کل مشکل ما همین بود؟؟؟
جامعه مدنی و خواست اکثریت بخش مرکزی و محافظه کار جمهوری اسلامی را وادار کرده است از حجاب اجباری یک گام به عقب برود.
اولا محافظه کاران بویژه روحانیون توجه کنند وقتی آزادی باشد دینداری کم نمی شود. حجاب اجباری و فرم ها ممکن است تغییر کند اما معنویت امری فطری است با آزادی از بین نمی رود. کسی بیمه نکرده که ممکن است یک روحانی سیاسی از روی هوای نفس یا تکبر به نام دین طرفدار حجاب اجباری نباشد.
دوم حجاب در کل به معنی امروزین آن امری فقهی است نه قرآنی هیچ جای قرآن دستوری صریح برای حجاب اجباری نداریم بر عکس دعوت به لباس تقوا پیامی قرآنی است. حیا و فطرت اموری درونی هستند نه حکومتی. تاکید بر امر حجاب ربطی به معنویت و دین ندارد صرفا برداشتی سطحی و قشری است.
سوم حال که خواست اکثریت توسط رسانه های محافظه و حکومتی مثل ایسنا به رسمیت شناخته شده است و حتما شورای امنیت ملی در خفا تایید کرده است مطالبه ملی حذف مجازات و جریمه حجاب اجباری از قانون مجازات اسلامی است. مجلس موظف است ضمن لغو مجازات برای حجاب اجباری، حق انتخاب پوشش بویژه برای زنان را در قانون مدنی تصویب کند . آزادی انتخاب پوشش از حقوق شهروندی است. شورای نگهبان وظیفه دارد این خواست عمومی را تایید کند و رییس جمهور موظف است آن را ابلاغ کند.
ا ول لغو حجاب اجباری
و دوم آزادی انتخاب پوشش به عنوان حق شهروندی برای زنان
باید قانونی شود.
این گام اول بود
گام دوم اجازه تاسیس صدا و سیمای خصوصی و آزادی بیان است.
جامعه برای احقاق این حقوق ایستاده است.
مگه فقه از اسلام جداست که میگه حجاب فقهیه به نظر خیلی اطلاعی از اسلام و فقه نداری
حجاب در قرآن و حجاب در کلام حضرت رسول و حضرت امیر رو سرچ کن. و بعد بیا پایین...
این تصاویر همیشه پخش میشده. تا الان نمی خواستید ببینید الان یهو خواستید! چرا؟
روشنه: اغتشاشات با عدم همراهی و بلکه نفرت مردم همراه شد. لوتی هم که نمیبازه! پس بله؛ شما بردید! خخ
...چه ضرری بکنه
اگر نبود افتاب تعطیل بود بسکه غربگراست
نوشتید دیگه درسته؟
چی شد ملت باحجاب و بی حجاب ریختن بیرون که
تا کی میخواین به این تحلیلهای آبکیتون ادامه بدین؟
بی حجابی مشوق و ترویج زایش افراد نامشروع و تولید بچه طلاق و باعث افزایش هزینه امنیت جامعه می شود که این هزینه از جیب مردم توسط بی حجاب دزدیده می شود حالا هزینه به درک...
آیا دختر ایرانی و باغیرتی که دوست داره روسری سر نکنه در حالی که درسته چادر نداره! اما مانتو داره و چسبان نیست و تحریک کننده هم نیست... آیا این دختر بی حجاب نامشروع به حساب میاد؟!؟!!؟! نخییییررررر
این یک تحلیل تو است آییا؟!؟! آبکی و بچگانه ست و پیام بازرگانی بود بنظرم
بخدا قسم ما ملت بسیاااار خوبی داریم
برخی مسئولین خواسته یا ناخواسته کوتاهی ها و ظلم هایی کرده اند که اگر جبران کنند قابل چشم پوشیه ملت ایران بخشنده است... ما ملت امام حسین ع هستیم