آفتابنیوز : آفتاب: دانشمندان سلولهایی برای مبارزه با تومورهای سرطانی تولید کردهاند.
بهگزارش سرویس علم و فناوری آفتاب، براساس تحقیقی که نتایج آن روز یکشنبه منتشر شد، دانشمندان آمریکایی سلولهای ایمنی ایجاد کردهاند که به مبارزه با تومورهای سرطانی در نیمی از گروه کوچکی از بیماران آزمایش شده، کمک کرده است.
محققان این تحقیق اعلام کردند افزودن گیرندهای مصنوعی به سلولهای ایمنی تی-لنفوسیت (T-lymphocytes)، قابلیت بیماران را برای مبارزه با نوعی از سرطان موسوم به نوروبلاستوما (Neuroblastoma)، تقویت کرده است.
این نوع سرطان به سیستم عصبی حمله میکند و بهرغم اینکه سرطانی نسبتا نادر است، 7 درصد موارد سرطانهای کودکان و 15 درصد موارد مرگ و میر افراد نابالغ را بر اثر سرطان در بر میگیرد.
در دو سوم موارد، این بیماری تا زمانیکه به دیگر بخشهای بدن سرایت پیدا نکرده است، شناسایی نمیشود.
در حالت عادی، تی-لنفوسیتها مدت طولانی عمر نمیکنند و فاقد مولکول هایی هستند که سلولهای سرطانی را در تومورها هدف قرار میدهند.
برای فائق آمدن بر این نقص مضاعف، گروهی از محققان به رهبری «مالکولم برنر» (Malcolm Brenner) در دانشکده پزشکی «بیلور» (Baylor) واقع در «هیوستون» تگزاس، در ابتدا سلولهای ایمنی را که بهطور طبیعی توسط یک ویروس مشترک ولی مضر موسوم به «اپستاین–بار» (Epstein-Barr) ایجاد می شود، انتخاب کردند.
محققان سپس این سلولها را برای افزودن گیرندهای مرتبط با پروتئینهای مخصوص پیدا شده در سلولهای انسانی، تغییر دادند.
براساس نتایج این تحقیق، در آزمایش بر روی 11 بیمار مبتلا به سرطان نوروبلاستموا که بین 3 تا 10 سال داشتند، سلولهای ایمنی تغییریافته که توسط ویروس اپستاین -بار ایجاد شده بودند، تا 18 ماه عمر کردند.
در 5 مورد، تومورهای سرطانی عود کردند و در ششمین مورد، این تومور بطور کامل از بین رفت.
برنر میگوید: «برای نخستین بار، ما شاهد واکنش تومورها بودهایم».
برنر و گروهاش قصد دارند در تحقیقات آتی خود، گیرندهها را به دیگر انواع سرطانها بیافزایند تا ببینند آیا شاهد نتایج مشابهای خواهند بود یا خیر.