کد خبر: ۸۱۲۳۰
تاریخ انتشار : ۱۴ آبان ۱۳۸۷ - ۱۷:۴۹

روز آینده‌ساز آمریکایی

آفتاب‌‌نیوز :

آفتاب- سرویس بین‌الملل: مسئولان آمریکایی خود را برای برگزاری رأی‌گیری سخت مهیا کرده‌اند تا بالاخره رأی‌دهندگان قضاوت‌شان را کرده و بین «باراک اوباما» و «جان مک‌کین» یکی را انتخاب و روانه «خانه سفید» کنند.

سه‌شنبه کلیدی آمریکا نتیجه تبلیغات مبارزاتی انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا را که دو سالی‌ست در جریان است، مشخص و معلوم خواهد کرد.

مسئولین آمریکایی با اطمینان از آمادگی کامل باجه‌های رأی‌گیری خبر می‌دهند، اما فعالان مبارزات انتخاباتی و تحلیل‌گران معتقدند محتمل است حجم بالای رأی‌دهندگان با امکانات فراهم‌شده خوانایی نداشته باشد و باعث بوجود‌آمدن صف شده و به ‌ناچار ساعات رآی‌گیری تا پاسی از شب تمدید شود. چنین اتفاقی اعلام نتایج حاکی از شمارش آرا را در ایالت‌های کلیدی به تعویق خواهد انداخت.

از آن‌جایی‌که همه آمار‌های مهم حاکی از پیش بودن «اوباما» از «مک‌کین» است، تحلیل‌گران سیاسی هر دو جناح -چپ و راست- پیش‌بینی می‌کنند که او راحت 270 رأی از کل 538 رأی منتخبین (Electors) را که برای رئیس‌جمهور شدن کافی‌ است از آن خود کند؛ و خیلی‌ها پیش‌بینی کرده‌اند که او با اختلافی فاحش – حدود 350 رأی یا بیشتر- برنده این مبارزه مهم شود.

سازمان «Pew»، یکی از موثق‌ترین موسسه‌های آمار‌گیری که پیش‌بینی آماری دقیق و درستی از نتایج انتخابات سال 2004 ارائه داده بود، دیروز درصد رأی احتمالی «اوباما» را 52 درصد و برای «مک‌کین» 46 درصد پیش‌بینی کرد.

وب‌سایت «RealClearPolitics» که جمع‌بندی‌ای از نتایج آمارهای مهم را ارائه کرده است، برای «اوباما» 51 درصد و برای «مک‌کین» 44 درصد اختصاص دادند. اگر این منوال امروز ادامه پیدا کند، «اوباما» پس از «جیمی کارتر» -در سال 1976- اولین رئیس‌جمهوری خواهد بود که حائز نصف یا بیش از 50 درصد آرا خواهد شد.

شور و هیجان ایجاد‌شده از کاندیدا شدن «اوباما» 130 تا 140 میلیون آمریکایی را به رأی‌دادن خواهد کشاند، و این بیش از 121 میلیونی است که در انتخابات سال 2004 شرکت کردند.

«اوباما» و «مک‌کین» دیروز با رفتن به «فلوریدا» آخرین سفر‌های انتخاباتی‌شان را به چند ایالت انجام دادند و امروز به ایالت‌های خودشان بازگشتند.

دیروز «اوباما» در «فلوریدا» از حادثه تلخی خبردار شد؛ خبر فوت مادر‌بزرگ‌‌اش، «مادلین پین دانهام» در سال 86 سالگی که در بزرگ‌کردن او در بچگی نقش داشته‌ و پیشتر «اوباما» در یکی از تبلیغات امسال‌اش از او گفته بود: «از قلب «کانزاس» به من ارزش‌های اخلاقی آموخت».

«اوباما» با این حال دست از سفر دیروزش نکشید و در ادامه سفرهایش در «جکسن‌ویل» ایالت «فلوریدا» گفت: «پس از ده‌ها سال سیاست‌های نا‌موفق دولت در آمریکا، 8 سال خط مشی شکست‌خورده «جرج بوش» و 21 ماه مبارزات تبلیغاتی از شرق آمریکا گرفته تا غرب آمریکا، اکنون 1 روز تا دگرگونی آمریکا فاصله داریم».

در طول روز، از رفتار و گفته‌های «اوباما» می‌شد دریافت که او با اطمینان انتظار فردا را می‌کشد که احتمالاً 44‌امین رئیس‌جمهور آمریکا خواهد شد. او در اشاره‌ای مودبانه گفت می‌خواهد به «مک‌کین» بابت رقابت سخت و فوق‌العاده‌ای که جنگیده است تبریک بگوید.


او که اعتماد‌به‌نفس اش به‌شدت بالا بود گفت: «در این چند روزه اخیر حس دلگرم‌کننده و خوبی دارم».

او که در آستانه رأی‌گیری بازتر صحبت می‌کند دیروز به شبکه CBS گفت که دشوار‌ترین تجربه مبارزات انتخاباتی 2 ساله‌اش را حمله جناح راست به همسرش، «میشل»، می‌داند؛ حمله محافظه‌کاران به «میشل» به بهانه جمله‌ای بود که او در ماه فوریه گفته بود «برای اولین بار در زندگی‌ام به‌عنوان یک فرد بالغ، واقعاً به کشورم افتخار می‌کنم». «اوباما» این حرکت جناح راست را «خارج از قاعده» توصیف کرد.

«مک‌کین» در «تامپا»ی ایالت «فلوریدا» اصرار داشت هنوز می‌تواند به‌طور غیر‌منتظره‌ای پیروز شود. او گفت: «صاحب‌نظران و دمکرات‌ها ممکن است ندانند و خبر نداشته باشند، اما آقا برگشته و اینجا است».

دمکرات‌ها و تحلیل‌گران سیاسی از برگزاری بدون مشکل رأی‌گیری مطمئن نیستند و می‌گویند با وجود 300 هزار ناحیه اخذ رأی در سراسر کشور، رأی‌گیری خالی از مشکل، بعید است.

دمکرات‌ها از این ناراضی‌اند که در برخی ایالت‌ها مأموران برگزاری انتخابات که گرایش جمهوری‌خواه دارند به تعداد کافی باجه اخذ رأی در مناطق آفریقایی-آمریکایی‌نشین برپا نمی‌کنند؛ با این نیت که بدین ترتیب رأی‌دهندگان به‌خاطر صف‌ها از رأی‌دادن منصرف شده و به خانه‌هایشان باز‌گردند.

پروفسور «مایکل مک‌دانلد»، یک خبره انتخاباتی از «دانشگاه جرج میسن» گفت: «اگر صف‌های طولانی بوجود بیاید و در نتیجه آن، رأی‌گیری به درازا بکشد و مراکز ساعاتی بیشتر از حد مورد پیش‌بینی باز بمانند تعجب نمی‌کنم».

او برای ایالت‌هایی که امکان رأی‌دهی زودتر از موعد سراسری-4 نوامبر (14 آبان)- را به مردم نداده‌اند- مانند - «ویرجینیا»، «پنسیلوینیا» و«میسوری» - مشکل پیش‌بینی کرد.

دمکرات‌ها در این جند روزه آخر تبلیغات بسیار بیش از جمهوری‌خواهان -نزدیک به دو برابر- خرج می‌کنند و همچنین از داوطلبان همکاری رایگان و کارکنان پر‌شمارتری بهره می‌برند. شاهد این قضیه تعداد 770 دفتری است که آن‌ها در مقایسه با 370 دفتر کاری «مک‌کین» سراسر کشور آمریکا دایر دارند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین