روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی نوشت: «دولت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر مکلف اسرائیل تهدید قابل توجهی برای آینده و امنیت اسرائیل محسوب میشود. اما از طرفی دولت جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا باید هرکاری را که میتواند، انجام دهد تا اسرائیل براساس نظم و قوانین برابر اداره شود. این نشانهای از دوستی میان آمریکا و اسرائیل تلقی میشود که با پیوند عمیق میان هر دو طرف سازگار است.
بازگشت بنیامین نتانیاهو به عنوان نخستوزیر به عرصه قدرت آن هم یک سال و نیم پس از برکناری او، نمیتواند اتهامات مربوط به فساد را از او جدا کند. او اکنون به واسطه انجام خواستههای افراطیترین عناصر سیاست اسرائیل، تمام تلاش خود را برای ماندن در عرصه قدرت به کار میگیرد. کابینه جدیدی که او تشکیل میدهد شامل احزاب راست افراطی است که خواستار گسترش و قانونی شدن شهرکهای یهودینشین به شیوهای هستند که عملاً تشکیل کشور فلسطین را در کرانه باختری غیرممکن میسازد.
قرار است در دولت جدید نتانیاهو، ایتامار بن گویر، رهبر حزب "قدرت یهود" وزارت امنیت ملی را برعهده بگیرد؛ شخصی که در سال ۲۰۰۷ به اتهام نژادپرستی و حمایت از یک سازمان تروریستی یهودی محکوم شد. بتسلئیل اسموتریچ هم که مدتها از الحاق کرانه باختری حمایت کرده، به عنوان وزیر دارایی بعدی اسرائیل با اختیارات بیشتر در اداره کرانه باختری منصوب خواهد شد. همچنین، بنیامین نتانیاهو قصد دارد، آوی ماعوز، رئیس حزب تندرو "نوعم" را به عنوان معاون وزیر در دفتر نخست وزیری اسرائیل منصوب کند.
این اقدامات نگرانکننده هستند و رهبران آمریکا هم باید به این موضوع اشاره کنند. تاکنون پاسخ اصلی دولت بایدن به یک سخنرانی محتاطانه توسط آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در تاریخ ۴ دسامبر ختم شده است. این وزیر خارجه تصریح کرد که ایالات متحده آمریکا با "سیاستهای اسرائیل برخورد خواهد کرد نه با افراد آن." دولت جدید هنوز تشکیل نشده است، بنابراین جای تعجب ندارد که وزارت خارجه آمریکا چنین موضعی از خود نشان داده است. اما براساس گزارشی که پیشتر آکسیوس منتشر کرده بود، دولت آمریکا به این موضوع اشاره کرده که چگونه جلساتش را با افراطیترین افراد در اسرائیل مدیریت خواهد کرد.
به طور کلی، انتصاب چنین افرادی توسط نتانیاهو برای خود اسرائیل نوعی تهدید است. احزاب راست افراطگرا دارای اکثریت مطلقی در کنست هستند و نخست وزیر مکلف اسرائیل امیدوار است که بازگشتش به عرصه قدرت او را از تعقیب قضایی و حبس احتمالی نجات دهد.
اما به هر حال، ساختار جدید اسرائیل هر چه که باشد، ایالات متحده درخصوص بسیاری از مسائل مشترک از جمله مذاکرات بر سر توافق هستهای ایران و همچنین "پیمان ابراهیم" – پیمانی که روابط بین اسرائیل و چندین کشور عرب را عادی کرد – به تعامل با آن ادامه خواهد داد.»