نمایندگان انگلیس، آلمان و فرانسه در این بیانیه که یک نسخه آن در تارنمای وزارت امور خارجه لندن منتشر شد ادعا کردند: ایران به مدت سه سال و نیم تعهدات خود در چارچوب برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را نقض کرده است و همچنان به گسترش برنامه هستهای خود درحالی که تعهدات خود را به میزان قابل توجهی کاهش، ادامه میدهد
این بیانیه میافزاید: ایران هیچ توجیه غیرنظامی معتبری برای این اقدامات، که خطرات مرتبط با اشاعه تسلیحات اتمی را به همراه دارد، ندارد. امروز، برنامه هستهای ایران هرگز به این اندازه پیشرفته نبوده است.
بیانیه یادشده به گامهای اخیر ایران برای تولید اورانیوم با غنای ۶۰ درصد اشاره و ادعا کرده است: این امر به طور ویژه نگرانکننده است، زیرا ایران توانایی آژانس برای نظارت و راستیآزمایی بخش مهمی از فعالیتهای هستهای خود را به حالت تعلیق درآورده است و این امر تضمین صلحآمیز بودن برنامه هستهای ایران را برای آژانس دشوارتر میکند.
تروئیکا با چشمپوشی از زرادخانههای مملو از تسلیحات اتمی رژیم صهیونیستی، برنامه صلحآمیز هستهای ایران را تهدیدی علیه امنیت بینالمللی و نظام منع گسترش سلاحهای اتمی نامیده و با توسل به تاکتیک مقصر نمایی، ایران را عامل تعلل در روند مذاکرات وین و عدم دستیابی به توافق نهایی معرفی کردند. آنها با تکرار ادعاهای پادمانی درباره برنامه هستهای کشورمان مدعی شدند که ایران ملزم به همکاری با آژانس اتمی برای حل و فصل مسائل ادعایی باقیمانده است.
در بخش دیگری از بیانیه تروئیکا به تکرار ادعایی درباره توان نظامی ایران اشاره شده است. در بیانیه یادشده ادعا شده است: ایران به انجام فعالیتهای موشکی بالستیک که با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد ناسازگار است، ادامه میدهد؛ از جمله با آزمایش وسایل پرتاب فضایی، که از فناوری قابل استفاده برای توسعه موشکهای بالستیک دوربرد و برد قاره پیما استفاده میکند. اشاعه تسلیحات ایران تهدیدی واقعی و قابل توجه برای منطقه و کل جامعه بین المللی است. ما شدیداً فعالیت بیثباتکننده ایران در منطقه را محکوم میکنیم و از ایران میخواهیم که تمام فعالیتها و اشاعه موشکهای بالستیک مغایر با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت و سایر قطعنامههای شورای امنیت را متوقف کند.
در بیانیه تروئیکا همچنین به ادعای مشارکت ایران و روسیه در جنگ اوکراین اشاره شده و میافزاید: از ماه اوت، ایران صدها پهپاد را به روسیه منتقل کرده که از آنها برای کشتن غیرنظامیان و هدف قرار دادن زیرساختها استفاده کرده است. ما به شدت چنین انتقالاتی را که ناقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل است، محکوم میکنیم. حملات بی رویه علیه جمعیتهای غیرنظامی و زیرساختها جنایت جنگی است. ما به شدت به ایران نسبت به ارسال تسلیحات بیشتر به روسیه، بهویژه هرگونه موشک بالستیک کوتاهبرد، که تشدید شدید تنش را ایجاد میکند، هشدار میدهیم. ما دبیرکل سازمان ملل متحد را تشویق میکنیم که هرگونه شواهدی مبنی بر انتقال اقلام، مواد، تجهیزات، کالاها و فناوری یا خدمات مرتبط مغایر با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل را بررسی و گزارش دهد.
تروئیکا در بخش پایانی بیانیه ادعا کرد: ما مصمم هستیم که ایران هرگز نباید سلاح هستهای تولید کند، باید از حمایت از جنگ تجاوزکارانه روسیه علیه اوکراین خودداری و باید از تکثیر سلاحهای متعارف برای بازیگران دولتی و غیردولتی در خاورمیانه جلوگیری کند.چنین فعالیتهایی در کنار سرکوب خشونتآمیز اعتراضات مسالمتآمیز توسط ایران، تنها منجر به انزوای بیشتر ایران از جامعه بینالمللی خواهد شد.