کد خبر: ۸۱۴۸۸۷
تاریخ انتشار : ۳۰ آذر ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۱

چرا اسرائیل نگران نابودی قریب‌الوقوع خود است؟

«هشدار‌ها درباره زوال و نابودی اسرائیل بین رهبران و رسانه‌های رژیم صهیونیستی رو به افزایش است؛ اما دلیل آن چیست؟»
چرا اسرائیل نگران نابودی قریب‌الوقوع خود است؟
آفتاب‌‌نیوز :

با افزایش چالش‌های داخلی و خارجی که دولت رژیم صهیونیستی با آن مواجه است هشدارها در سطح مسئولان سیاسی، نظامی و رسانه‌ای درباره نابودی رژیم صهیونیستی رو به افزایش است. تمام آنها اتفاق نظر دارند که اسرائیل نفس‌های آخرش را می‌کشد؛ اما آنها با استناد به چه چیزی این را می‌گویند و آیا اسرائیل به زودی نابود می‌شود؟

نفرین دهه هشتم

به گزارش شبکه خبری المیادین، بسیاری از اسرائیلی‌ها کاملاً بر این باورند که عمر اسرائیل بیش از ۸۰ سال نخواهد بود و این یعنی در سال ۲۰۲۸ اسرائیل از بین خواهد رفت. رژیم‌های سابق یهودی بیش از ۸۰ سال دوام نیاوردند. رژیم سوم آنها که در حال حاضر در اراضی فلسطینی اشغالی پابرجاست زوال و نابودی آن نزدیک شده است.

ایهود باراک، نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی در مقاله‌ای برای روزنامه یدیعوت آحارونوت اعلام کرد: در طول تاریخ یهودیت هیچ دولت یهودی بیش از ۸۰ سال دوام نیاورده است.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر مکلف رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۱۷ نیز گفت: من تلاش می‌کنم تا اسرائیل بیش از ۱۰۰ سال عمر کند چرا که مساله موجودیت ما یک مساله ساده نیست. تاریخ به ما ثابت کرده که هیچ دولت یهودی بیش از ۸۰ سال دوام نیاورده است.

به رغم اینکه برخی معتقدند هدف از ایجاد چنین نگرانی‌هایی جلب توجه یهود برای حمایت از رژیم کنونی و تضمین ادامه حمایت غرب است؛ اما افزایش هشدارها به ویژه از سوی رهبران رژیم صهیونیستی درباره سرنوشت این رژیم این سوال را ایجاد می‌کند که آیا واقعاً نابودی اسرائیل نزدیک است.

دودستگی‌های داخلی
آری شاویط، تحلیلگر اسرائیلی اعلام کرد: ما از نقطه بی‌بازگشت عبور کرده‌ایم و اسرائیل در حال کشیدن نفس‌های آخر خود است. اسرائیلی‌ها از زمانی که به فلسطین آمدند این مساله را درک کردند که آنها قربانی دروغی هستند که جنبش صهیونیست آن را اختراع کرد.

شاید دودستگی‌های داخلی یکی از مهمترین چالش‌هایی باشد که دولت اسرائیل با آن مواجه هست. گدعون لِوی، تحلیلگر اسرائیلی گفت: ما با سرسخت‌ترین مردم در طول تاریخ مواجه هستیم. روند نابودی خودبخودی و بیماری سرطان اسرائیل به مراحل پایانی رسیده است و هیچ راه علاجی با گنبد آهنین و دیوارها و بمب‌های هسته‌ای وجود ندارد.

نزاع‌ها و دودستگی‌های داخلی اخیراً با تلاش‌های بنیامین نتانیاهو برای تشکیل دولتش برجسته شد. برخی احزاب بر سر توزیع پست‌های وزارتی درگیر هستند و امتیازهایی به برخی گروه‌ها داده می‌شود و هشدارها درباره به قدرت رسیدن برخی احزاب راست گرای افراطی و خشم شهرک‌نشینان به دلیل فساد دولتی رو به افزایش است.

شاید مهمترین مساله‌ای که میزان معضل کنونی را به تصویر می‌کشد متهم شدن نتانیاهو از سوی آویگدور لیبرمن، وزیر دارایی دولت رژیم صهیونیستی باشد. وی نتانیاهو را به تقسیم اسرائیلی‌ها به دو ملت یا چند ملت متهم و تأکید کرد که نتانیاهو منافع اسرائیل را به خاطر منافع شخصی خود قربانی می‌کند.

در این راستا تامیر پاردو، رئیس سابق موساد گفت: در حالی که درباره تهدیدات بزرگی که علیه اسرائیل وجود دارد صحبت زیادی می‌شود؛ اما بزرگترین تهدید درباره خود ما اسرائیلی‌ها است که از طریق نابودی خودبخودی در سال‌های اخیر بوده است. ما باید برای توقف این فاجعه قبل از رسیدن به نقطه بی‌بازگشت تلاش کنیم چرا که اسرائیل خود به خود در حال فروپاشی است.

مهاجرت معکوس

یکی دیگر از نشانه‌های ناامیدی اسرائیلی‌ها از آینده سرزمینشان و نداشتن امنیت و ناتوانی دولتشان از حمایت از آن‌ها تلاش روز افزون برای دستیابی به ویزای اروپایی برای خروج از اراضی اشغالی در زمان مناسب است. آبراهام بورگ، رئیس سابق کنست در مقاله‌ای برای واشنگتن پست نوشت: اسرائیل در آستانه پایان رویای صهیونیستی است و به سمت نابودی پیش‌می‌رویم. ما از اسرائیلی‌ها می‌خواهیم یک ویزای دیگر داشته باشند. من خودم ویزای فرانسه را دارم.

براساس پژوهشی که سال ۲۰۱۸ با عنوان مهاجرت معکوس یهود منتشر شد تعداد کسانی که طی دهه‌های اخیر اراضی اشغالی را ترک کرده‌اند به یک و نیم میلیون می‌رسد. براساس پژوهشی از سوی اسرائیل در سال ۲۰۲۰ حدود ۱۶ هزار یهودی به دلیل موشک‌های مقاومت که تهدید بزرگی برای زندگی آنها است اراضی اشغالی را ترک کرده‌اند. تمایل شهرک‌نشینان برای ترک اراضی اشغالی همزمان با عدم تمایل یهودیان جهان برای مهاجرت به این اراضی است. میزان مهاجرت سالانه به اراضی اشغالی از ۱۰۰ هزار مهاجر در دهه‌ ۹۰ قرن گذشته به ۱۴ هزار مهاجر در زمان کنونی رسیده است.

فروپاشی نهاد نظامی

اواسط ماه میلادی گذشته بنی گانتس، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در مصاحبه با یسرائیل هیوم از مشکلاتی که ارتش این رژیم با آن مواجه است، صحبت کرد و نسبت به عدم عضویت در ارتش که به عقیده او یک بمب امنیتی و اجتماعی برای اسرائیل است هشدار داد. وی ارتش رژیم صهیونیستی را ارتش نیمی از ملت دانست. شکاف‌های داخلی و رویکردهای منفی که ارتش رژیم صهیونیستی با آن مواجه هستند پژوهشگران و کارشناسان اسرائیلی را بر آن داشته تا زنگ خطر را به صدا در بیاورند و نسبت به شکست ارتش در انجام وظیفه خود به عنوان "ارتش ملت" هشدار بدهند.

در این خصوص نتایج یک نظرسنجی از سوی ائتلاف جنبش‌های جوانان رژیم صهیونیستی نشان داد که یک سوم جوانان اسرائیلی نمی‌خواهند به عضویت ارتش در آیند. براساس پژوهشی که روزنامه یسرائیل هیوم در ۲۴ ژوئیه ۲۰۲۲ تهیه کرد. در سال ۲۰۲۰ بین ۲۴۰۰ تا ۲۵۰۰ جوان از خدمت در ارتش فرار کرده‌اند. در سال ۲۰۲۱ این تعداد به ۳۱۰۰ مورد رسید. علاوه بر دودستگی‌های داخلی در ارتش رژیم صهیونیستی استفاده از مواد مخدر در میان ارتش یک خطر دیگری است که با آن مواجه است. سال ۲۰۱۸ سازمان مبارزه با مواد مخدر رژیم صهیونیستی در گزارشی اعلام کرد که میزان استفاده از مواد مخدر بین سربازان ارتش به ۵۴.۳ درصد رسیده است که روانشناسان آن را یک خطر می‌دانند.

افزایش قدرت مقاومت

با افزایش قدرت مقاومت فلسطین و پایداری مردمی نگرانی اسرائیلی‌ها از امکان نابودی رژیمشان رو به افزایش است. گانتس در این باره گفت نگرانی‌ها درباره سیطره فلسطینی‌ها بر اسرائیل در آینده یک مساله دور از واقعیت نیست. مساحت اراضی یهود طی سال‌های آینده احتمالاً بسیار کاهش یابد طوری که مساحت آن بین شهرک غدیرا و الخضیره باشد.

جنگ شمشیر قدس گروه‌های فلسطینی در سال ۲۰۲۱ نقطه تحولی به نفع مقاومت فلسطین بود. لِوی، تحلیلگر اسرائیلی در سومین روز جنگ به روزنامه هاآرتص گفت: مقصد ما باید اروپا باشد و آنها باید ما را به عنوان پناهنده بپذیرند.

این جنگ توانست به مفهوم امنیت ملی رژیم صهیونیستی ضربه بزند و با اذعان رسمی مقامات رژیم صهیونیستی هر منطقه از اراضی اشغالی در تیررس موشک‌های مقاومت از غزه و حزب الله لبنان است.

تحولات این روزها در کرانه باختری و افزایش عملیات‌های مقاومتی فلسطینی‌ها تهدید استراتژیکی برای اسرائیل به حساب می‌آید. آلون بن دافید، تحلیلگر نظامی شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی گفت: این یک انتفاضه از نوع دیگر است که با آنچه در دهه‌ ۸۰ و سال ۲۰۰۰ شاهد آن بودیم بسیار تفاوت دارد.

همچنین پیروزی‌های محور مقاومت در تمام جبهه‌های داخلی و خارجی و افزایش قدرت نظامی و تحمیل معادلات بازدارندگی جدید همگی چالش‌هایی هستند که موجودیت رژیم صهیونیستی را تهدید می‌کنند و رهبران این رژیم به خوبی این مساله را درک کرده و درباره آن صحبت می‌کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین