گریگوری افیمویچ راسپوتین راهب ماجراجو و سیاستمدار روسی بود، وی قدرت و نفوذ عجیبی در نیکلای دوم (آخرین تزار امپراتوری روسیه) و همسر او الکساندرا فئودوروونا (تزارینای روسیه) داشت و در اغلب کارهای درباری به تزار کمک میکرد. او سمت رسمی نداشت، اما در همه امور دخالت میکرد. امروز نیز دو دوعضو شورای شهر تهران از دخالت فردی در تصمیم گیریهای شهرداری تهران سخن گفتند که شاید به صورت شکلی برخلاف تعارض منافع نباشد، اما به صورت محتوایی این مصوبه را زیر پا میگذارد.
جعفر تشکری هاشمی رییس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران گفت: میبینیم که افراد نسبی و سببی و داماد و پسر و دختر علیرغم اینکه پستی در شهرداری ندارند، در تصمیمات شهرداری تهران تاثیرگذار هستند و دخالت میکنند.
مهدی عباسی، رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهرتهران هم گفت: ما توقع داریم که مصوبه تعارض منافع در هر سطحی توسط بازرسی اجرا شود و با هیچ کس تعارف نداشته باشید.
وی با بیان اینکه گزارشهایی داریم که نشان میدهد به لحاظ شکلی و اداری ممکن است تعارض منافع رعایت شود؛ اما فرد خاصی در سازمانها و شرکتهای شهرداری نفوذ و دخالت میکند، گفت: این فرد در انتصابات و حسابهای مالی وارد شده و باید جلویش را بگیریم. چرا که هم برای ما و هم برای شهرداری دردسر میشود.
مهدی عباسی درخصوص این که چرا شفافتر درخصوص فردی که در تذکرش به آن اشاره کرده سخن نمیگوید به اکو ایران گفت:رویکرد ما پیش گیری است وتلاش میکنیم با تذکراتی که درصحن میدهیم این گونه موارد را محدود کنیم و اگراحساس کنیم قانون تعارض منافع رعایت نمیشود چه رسمی و چه غیررسمی ورود میکنیم، این گزارشهایی است که به شورا رسیده و درحال صحت سنجی هستیم.
ناصرامانی عضو شورای شهر تهران هم گفت اعضایی که تذکر دادند نامی نبردند، اما معتقدم ضمیر مرجع خودش را پیدا میکند.
داوود گودرزی رییس سازمان بازرسی شهرداری تهران هم دراین خصوص به اکو ایران توضیح داد:باید از اعضایی که تذکر داده اند پرسید منظورشان چه کسانی بوده است. رویهای که در انتصابات شهرداری وجود دارد، دقت نظر و فرایندهایی که برای انتخاب مدیران طی میشود در هیچ جای کشور پیدا نمیشود، کانونهای ارزیابی تک تک مدیران را بررسی و استعلامهای چهار گانه گرفته میشود.
او درخصوص این که در روند نظارتهایی که میشود آیا چنین فردی که نسبت سببی و نسبی با مدیران شهری داشته باشد و در روند انتصابات تاثیرگذار باشد رسیده اند گفت:نه ما به چنین موردی نرسیده ایم.
علی اصغر قائمی عضو شورای شهرتهران هم بااشاره به این که به سرپرستیهای دراز مدت و انتصابات خلاف اساسنامههای شرکتها و سازمانها انتقاد داشته و این نوع انتصابات محل سوال است گفت: یکی دو عضو شورای شهر تهران با ایما و اشاره گفتند افرادی هستند که در روند تصمیم گیریها درشهرداری تاثیر گذار هستند که برداشت من این است که میتواند داماد آقای زاکانی باشد. البته من شواهدی ندارم من هم شنیدم، اما از افراد موثقی شنیدم که ایشان همچنان هستند و صحبتهای شهردار تهران در ۱۵ آذر ماه در دانشگاه صنعتی شریف هم در واکنش به انتقاد یکی از دانشجویان درخصوص حضور داماد شهردار تهران این موضوع را رد نکرد. او را فردی مورد وثوق که فردی نخبه است و دانش و توانمندی زیادی دارند و به صورت رایگان به ایشان مشاوره میدهند دانست البته این سخنان عین عبارات شهردار نیست و نقل به مضمون است. براساس سخنان گفته شده شهردار تهران رد نکرد که بعد از لغو حکم دامادشان دیگرنیستند بلکه هستند و فی سَبیلِ اللَّ خدمت میکنند و شاید منظور دوستان هم همین مسئله بوده است.
او درپاسخ به این پرسش که حضور و تاثیر گذاری این فرد در شهرداری برخلاف مصوبه تعارض منافع است و تنها حقوق گرفتن در شهرداری تعارض منافع محسوب نمیشود هم توضیح داد: کلیت مسئله درست، اما این که مستقیما در چه تصمیم گیریهایی دخالت میکنند و این دخالتها چقدر باعث تعارض منافع شده هیچ شواهدی وجود ندارد.