آفتابنیوز : آفتاب: پنجمين جلسه ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز استان گيلان به رياست مهندس قهرمانی استاندار گيلان و با حضور درزی معاون سياسی امنيتی استانداری، حشمتی مديركل دادگستری استان، نصرپور مديركل صدا و سيما مركز گيلان و تعدادی از مديران دستگاههای اجرايی و فرماندهان نظامی و انتظامی برگزار شد.
به گزارش سرویس اجتماعی آفتاب به نقل از ایسنا، مهندس قهرمانی استاندار گيلان گفت: «مبارزه با قاچاق كالا و ارز يكی از برنامههای اولويتدار استان است».
وی افزود: «در مقوله قاچاق كالا همواره شاهد حمايت دشمنان هستيم و بايد در مبارزه با اين امر بطور آگاهانه و با برنامهريزی دقيق و سازمان يافته عمل كنيم».
استاندار گيلان در ادامه خاطرنشان كرد: «شناسايی و معرفی قاچاقچيان بزرگ به رسانهها و مطبوعات، شناسايی خلاءهای قانونی و تشديد اقدامات عملياتی و مراقبتهای ميدانی در روند كاهش شكلگيری قاچاق بسيار مؤثر است».
مهندس قهرمانی بيان كرد: «مبارزه جدی با قاچاق كالا موجب رشد و توسعه و پيشرفت اقتصادی با تكيه بر پتانسيلهای موجود در منطقه میشود».
وی در ادامه با تأكيد بر اينكه فعاليتهای صورت گرفته در امر مبارزه با قاچاق كالا و ارز استان بر طبق مقررات انجام میشود، اظهار كرد: «بايد فرمايشات و خط مشيهای رهبر معظم انقلاب در خصوص كنترل و مبارزه با قاچاقچيان كالا و ارز را سرلوحه كارهای خود در اين ستاد قرار دهيم و با جديت هرچه بيشتر بدنبال تحقق خواستههای رهبر معظم انقلاب باشيم».
استاندار گيلان همچنين خاطرنشان كرد: «پيشگيری و مبارزه با قاچاق كالا و ارز مربوط به همه دستگاههاست زيرا آسيب اين كار همه جامعه را مورد تهديد قرار میدهد و توسعه برنامههای پيشگيری و مبارزه با قاچاق كالا بصورت همزمان امری اجتنابناپذير است».
مهندس قهرمانی با بيان اين مطلب كه مبارزه با قاچاق كالا و ارز، ظرفيتهای اشتغال را افزايش میدهد، گفت: «قاچاق كالا آسيبهای جدی بسياری در اشتغال و ميزان توليدات داخلی دارد».
وی مبارزه جدی و انجام فعاليتهای فرهنگی گسترده را در راستای مبارزه با قاچاق كالا و ارز ضروری دانست و خواستار اطلاعرسانی دقيق در زمينه آسيبهای ناشی از مصرف كالای قاچاق شد.
مهندس قهرمانی تصريح كرد: «كالاهايی كه بصورت قاچاق وارد كشور و استانها میشوند از كيفيت و استانداردهای لازم برخوردار نيستند و فرهنگ سازی در خصوص مصرف كالای داخلی و اطلاعرسانی به منظور عدم مصرف كالاهای خارجی میتواند نقش بسزايی در كاهش آمار قاچاق كالا داشته باشد و مسئولين بايد شرايط را با افزايش هزينه جرم و ميزان ريسک پذيری قاچاقچيان نامطمئن سازند».
وی افزود: «دولت نهم حركتهای ارزشمندی را در زمينه مبارزه با قاچاق كالا و ارز انجام داده است».
استاندار گيلان در ادامه با تأكيد بر افزايش اقدامات نظارتی به منظور جلوگيری از قاچاق احتمالی سوخت اظهار كرد: «كليه سازمانها و ادارات اماكن تجاری و مكانهای عمومی بايد برای فصل سرما سوخت دوم مورد نياز خود را آماده كنند و در ساعات غيراداری نسبت به كاهش دما و صرفهجويی در مصرف سوخت اقدام لازم را بعمل آورند».
استاندارگيلان همچنين تأكيد كرد: «در خصوص جلوگيری از قاچاق چوب نيز همه مردم بايد با سازمان منابع طبيعی همكاری كنند؛ زيرا جنگلها بعنوان سرمايههای ملی به همه ملت تعلق دارد».
وی اظهار كرد: «حفظ و حراست از مراتع و منابع ملی و رفع تجاوز از زمينهای منابع طبيعی نيز امری ضروری و مهم بشمار میآيد و ساخت و ساز بدون پروانه در زمينهای ملی تخلف است و بشدت با متخلفين برخورد میشود».
گفتنی است در ادامه اين جلسه هر يک از اعضای عضويت ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز استان گزارشی از اقدامات انجام شده بيان داشتند و تصميماتی نيز در اين زمينه اتخاذ شد.