کد خبر: ۸۱۷۶۵
تاریخ انتشار : ۲۹ آبان ۱۳۸۷ - ۲۲:۲۷

اخطار بانک مرکزی به بانک‌ها درباره پذیرش سپرده‌

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: بانک مرکزی در بخشنامه‌‏ای از بانک‌‏ها خطاب به مدیران عامل بانک‌‏های دولتی اعلام کرد: «قبل از اخذ مجوز از بانک مرکزی به هیچ وجه به انعقاد قرارداد سپرده‌‏های سرمایه‌‏گذاری مدت‌‏دار با مشتریان خود اقدام نکنند».

به گزارش سرویس اقتصاد و صنعت آفتاب، در بخشنامه بانک مرکزی به کلیه مدیران عامل بانک‌‏های دولتی، غیر دولتی، شرکت دولتی پست بانک، مؤسسات اعتباری توسعه و سینا و مؤسسات دارای مجوز تبدیل و تطبیق آمده است: «در اجرای بخشنامه سود سپرده‌‏های بانکی مصوب 24 شهریور سال جاری که از تاریخ 1/8/1387 اجرا شده، صرفاً آن دسته از بانک‌‏ها و مؤسسات اعتباری که گزارش برآورد سودآوری خود شامل توجیه نرخ سود علی‌‏الحساب را با رعایت بندهای 3، 4، 5، 6 و 7 بخشنامه فوق تدوین کرده و پس از تصویب هیأت مدیره جهت بررسی به بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تحویل داده‌‏اند، مجاز به افتتاح انواع سپرده سرمایه‌‏گذاری مدت‌‏دار برای مشتریان خود طبق مقررات ابلاغی این بانک خواهند بود.

ضمناً بانک‌‏ها و مؤسسات اعتباری قبل از ارسال گزارش موضوع بخشنامه فوق و عنداللزوم اخذ مجوز از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، به هیچ وجه مجاز به انعقاد قرارداد سپرده‌‏های سرمایه‌‏گذاری مدت‌‏دار با مشتریان خود نخواهند بود».

این بخشنامه به امضای عبرالرحمن ندیمی بوشهری و مهناز بهرامی رسیده است.

بانک مرکزی همچنین در بخشنامه‌‏ای به مدیران عامل بانک‌‏های غیر دولتی و مؤسسه اعتباری اعتباری توسعه اعلام کرد: «بخشنامه پیش بینی نرخ سود علی الحساب محدودکننده بانک‌‏ها نیست».

در این بخشنامه آمده است: «چنانچه پیش‌‏بینی نرخ سود علی‌‏الحساب (پس از کسر حق‌‏الوکاله و حاشیه ریسک) فراتر از نرخ‌‏های مندرج در جدول بند 4-7 باشد، هیأت مدیره بانک می‌‏تواند موضوع را با ذکر دلایل و مستندات لازم همراه با گزارش کارشناسی به بانک مرکزی ارائه و درخواست بررسی و تأیید آن را نماید. همانطور که ملاحظه می‌‏شود بخشنامه مزبور به هیچ وجه محدودکننده بانک‌‏ها و مؤسسات اعتباری در پرداخت سود بالاتر نیست.

در واقع روح حاکم بر بخشنامه که بر اساس مقررات جاری به خصوص مقررات بانکداری بدون ربا تدوین شده، بر رقابت سالم بین بانک‌‏ها در جذب منابع و مدیریت صحیح آن دلالت دارد. انتظار می‌‏رود بانک‌‏های خصوصی و مؤسسات اعتباری با توجه به حجم آنها در مقایسه با بانک‌‏های دولتی و همچنین نداشتن مشکلات و معضلات بانک‌‏های دولتی از قبیل حجم بالای مطالبات معوق، تسهیلات تکلیفی، ترکیب پرسنل و... منابع و مصاف خود را به صورت کاراتر مدیریت کرده و از قدرت رقابت بالاتری برخوردار باشند».

در این بخشنامه آمده است: «اجرای بخشنامه‌‏های بانک مرکزی برای کلیه بانک‌‏ها و مؤسسات اعتباری الزامی بوده و انجام مکاتبات، تاخیر در اجرای بخشنامه‌‏ها را توجیه نمی‌‏کند».

این بخشنامه نیز به امضای عبدالرحمن ندیمی بوشهری و هوشنگ حمیدزاده از مدیریت کل نظارت بر بانک‌‏ها و مؤسسات اعتباری، اداره نظارت بر موقعیت مالی بانک‌‏ها رسیده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین