درنشست علنی روز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی، سید ابراهیم رئیسی، رییس جمهور پس از حضور در جلسه علنی مجلس و ارایه گزارشی از محورها و برنامههای دولت در امسال و سال آینده، لایحه بودجه ۱۴۰۲ را تقدیم مجلس شورای اسلامی کرد.
در ادامه نیز محمدباقر قالیباف که ریاست صحن را بر عهده داشت، زودتر از وقت قانونی، زنگ پایان صحن علنی را به صدا درآورد و اعلام کرد که کمیسیونهای مجلس برای معرفی اعضای منتخب در کمیسیون تلفیق تشکیل جلسه دهند تا بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۲ در دستور کار کمیسیون تلفیق قرار بگیرد.
اعضای منتخب کمیسیونهای مجلس شورای اسلامی برای عضویت در کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۲ کل کشور به این شرح است:
کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری
امان قلیچ شادمهر، محمد وحیدی و حسین حق وردی
کمیسیون حقوقی و قضایی
محمدتقی نقدعلی، حسینعلی حاجی دلیگانی و سیدکاظم دلخوش اباتری
کمیسیون اجتماعی
علی اکبر بسطامی، علی بابائی کارنامی و خلیل بهروزی فر
کمیسیون عمران
احمددنیامالی، اسماعیل حسین زهی و غلامعلی کوهساری
کمیسیون صنایع و معادن
حجت اله فیروزی، سیدمحسن دهنوی و عبدالناصر درخشان
کمیسیون اقتصادی
سیدکاظم موسوی، مهدی طغیانی و علیرضا زندیان
کمیسیون فرهنگی
مجیدنصیرائی، سیداحسان قاضی زاده هاشمی و امیرحسین بانکی پورفرد
کمیسیون بهداشت و درمان
رضاآریان پور، سیدجلیل میرمحمدی میبدی و علی اصغر باقرزاده
کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها
محمدرضا صباغیان بافقی، جلال رشیدی کوچی و محمدصفری ملک میان
کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی
محمودعباس زاده مشکینی، حسین نوش آبادی و ابراهیم رضائی
کمیسیون انرژی
هادی بیگی نژاد، کیوان مرادیان و مصطفی نخعی
کمیسیون کشاورزی
پرویز اوسطی، امان اله حسین پور و عبداله ایزدپناه
کمیسیون برنامه و بودجه
حمیدرضا حاجیبابایی، سمیه محمودی، رجب رحمانی، محمدرضا میرتاج الدینی، سید احسان ارکانی، رحیم زارع، سید مهدی فرشادان، آرش زره تن لهونی، سید شمس الدین حسینی
رئیسی رئیس جمهور ۲۱ دی ماه لایحه بودجه ۱۴۰۲ کل کشور را تقدیم مجلس شورای اسلامی کرد؛ البته با توجه به مصوبه مجلس برای دو مرحلهای شدن بررسی بودجه، دولت بخش مربوط به بودجه شرکتهای دولتی را آبان ماه و بخش مربوط به تبصرهها و احکام آن را پنجم دی ماه تقدیم مجلس کرده بود و در نهایت ۲۱ دی ماه جداول بودجه را به قوه مقننه رساند.
لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ با سقف کلی ۵۲۶۱ هزار میلیارد تومان بسته شده که نسبت به سال جاری معادل ۴۰ درصد افزایش دارد.
رئیسی در زمان تقدیم لایحه بودجه سال آینده، گفت که لایحه برنامه هفتم توسعه به زودی در دولت نهایی و تقدیم مجلس شورای اسلامی میشود.
بر اساس اعلام رئیس مجلس شورای اسلامی، کلیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور روز دوم بهمن ماه در مجلس به رای گذاشته میشود.
بر اساس آیین نامه داخلی مجلس، پس از تقدیم لایحه بودجه از سوی دولت، نمایندگان مجلس از زمان چاپ و توزیع لایحه تا مدت ۱۵ روز میتوانند لایحه را بررسی و پیشنهادات خودرا به کمیسیونهای تخصصی مجلس تقدیم کنند؛ در گان بعدی کمیسیونهای تخصصی موظفند حداکثر تا ۱۵ روز پس از چاپ و توزیع لایحه، گزارش خود را به کمیسیون تلفیق تقدیم کنند.
تشکیل کمیسیون تلفیق مجلس که شامل ۹ نفر از اعضای کمیسیون برنامه و بودجه و ۳ نفر از اعضای هر یک از کمیسیونهای تخصصی دیگر است، وظیفه دارد حداکثر ظرف ۱۵ روز پس از پایان مهلت گزارش کمیسیونهای تخصصی، ضمن رسیدگی به گزارش کمیسیونهای تخصصی، گزارش نهایی خود را تنظیم و به مجلس شورای اسلامی تقدیم کند. البته کمیسیون تلفیق این اختیار را دارد که با موافقت هیات رئیسه مجلس مهلت تقدیم گزارش نهایی خود را تا ۱۵ روز تمدید کند.
لایحه بودجه، مهمترین سند مالی سالانه دولت و دومین بودجه دولت سیزدهم به شمار میرود که به گفته سیداحسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی، با رویکرد ضدتورمی و حمایت از تولید نگاشته شده است.