آفتابنیوز : آفتاب: معاون هماهنگی و برنامهریزی شهرداری تهران درباره نتایج اجلاس شهرداران پایتختهای آسیایی گفت: «اجلاس شهرداران پایتختها و کلانشهرهای آسیایی که در سطح بینالمللی برگزار شد توانست شرایط را برای تبادل تجربیات مابین شهرداران آسیایی و کلانشهرهای کشورمان فراهم کند».
به گزارش خبرنگار شهری آفتاب دکتر محمدرضا واعظ مهدوی، معاون هماهنگی و برنامهریزی شهرداری تهران که در چهارمین نشست ادواری معاونین و مدیران برنامهریزی کلانشهرهای کشور سخنرانی میکرد با اشاره به تاثیرات مثبت اجلاس شهرداران پایتختهای آسیایی افزود: «اجلاس شهرداران پایتختهای آسیایی که با پیام دبیرکل سازمان ملل متحد، سخنرانی رئیسجمهور و رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار شد از یک تحول جدی در مدیریت شهری خبر میدهد».
وی ضمن اشاره به تغییر نگرش جهانی در مدیریت شهری خاطرنشان کرد: «برای مقابله با نابرابری، فقر، آسیبهای اجتماعی در شهرها در سطح جهانی شاهد تحول در مدیریت شهری هستیم که با حضور مدیران کلانشهرهای کشورمان در اجلاس شهرداران پایتختهای آسیایی امیدواریم تا در این زمینه تبادل تجربیات مناسبی صورت گرفته باشد».
مهدوی با اشاره به ظرفیتهای قانونگذاری کلانشهرهای کشور در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: «از کلانشهرهایی که اکنون در این نشست شرکت کردهاند بیش از 60 نماینده در مجلس شورای اسلامی حضور دارند که اگر با این نمایندگان ارتباط خوبی برقرار شود میتوانیم از این طریق راهکارهای مناسبی برای مقابله با مسائل و مشکلات کلانشهرها تبیین کنیم».
معاون هماهنگی و برنامهریزی شهرداری تهران ضمن تاکید بر ارزیابی تحقق عدالت در شهر تهران گفت: «اکنون در شهر تهران مطالعه سنجش عدالت در شهر و یا سنجش برخورداری گروههای اجتماعی از مزایای حاصل از توسعه در سطح شهر تهران با کمک سازمان بهداشت جهانی و انستیتوی مطالعات کویت در حال اجرا است».
وی درباره استاندارد شدن مدیریت در سطح شهرداری تهران افزود:«طبق تفاهمنامهایی که شهرداری تهران با موسسه استاندارد امضاء کرده است اقدامات مدیریتی سطح شهرداری تهران استاندارد میشود در واقع سینمایی که در تهران ساخته و یا خیابانی که آسفالت میشود باید از استاندارد یکسانی برخوردار باشد».
مهدوی نحوه استاندارد شدن مدیریت شهری تهران از طریق تعامل با موسسه استاندارد دانست و خاطرنشان کرد: «برای استاندارد شدن مدیریت شهری در ابتدا باید استانداردها مورد توافق قرار گیرند و آنها مصوب شوند تا در دستور کار دستگاههای اجرایی قرا گیرند البته ممیزی و نظارت خارجی این فرآیند نیز طبق تفاهمنامه صورت گرفته بر عهده موسسه استاندارد است».
معاون هماهنگی و برنامهریزی شهرداری تهران درباره تدوین سند چشمانداز 20 ساله شهر تهران گفت: «با در نظر گرفتن طرح جامع و تفصیلی شهر تهران و برنامه چهارم توسعه که در آن اهداف و راهبردهای موضوعی و موضعی شهر تهران لحاظ شده است؛ سند توسعه شهر تهران تدوین شد».
وی در ادامه افزود: «این برنامه در قالب چهار برنامه پنجساله اجرا میشود که زیر ساختها، اوج، تثبیت و در نهایت برنامه مستمر از جمله مراحل چهارگانه برنامه شهرداری برای توسعه شهر تهران محسوب میشود».