آفتابنیوز : آفتاب: نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی با تاکید بر این که دور تازهای از اسلامستیزی و اسلامهراسی در سالهای اخیر مخصوصاً پس از ماجرای 11 سپتامبر در جهان غرب آغاز شده است، گفت: «در این شرایط بسیار حساس تاریخی، رسالت بسیار سنگینی بر دوش همه ما اعم از شیعه و سنی و مرد و زن و پیر و جوان است».
به گزارش سرویس سیاسی آفتاب به نقل از روابط عمومی مرکز تحقیقات استراتژیک؛ حجتالاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی ظهر شنبه طی سخنانی در جمع صدها تن از فضلا، اساتید و طلاب حوزه علمیه امام خمینی (ره) در گرگان که با حضور علما و ائمه جمعه اهل سنت و همچنین نماینده ولی فقیه در استان برگزار شد با تاکید بر این که خوشبختانه حوزههای علمیه دوران غربت را پشت سر گذاشتهاند، گفت: «شرایط امروز در مقایسه با گذشته برای جذب محصلین علوم دینی، تربیت آنها و نهایتاً انجام رسالت سنگینی که پس از غیبت امام عصر (عج) بر عهده داریم، بسیار بهتر شده است».
روحانی با اشاره به دیدگاههای مختلفی که در ادوار گوناگون نسبت به دین اسلام در حوزههای علمیه رواج داشته است، گفت: «حوزههای علمیه در دورانهای مختلف نگاههای متفاوتی به اسلام داشتهاند. در برخی زمانها، اسلام به عنوان یک فرهنگ جامع، برخی زمانها به عنوان منبع یک تمدن بزرگ در دورانی دیگر به عنوان یک قدرت سیاسی و در دورانی هم به عنوان یک مکتب نجاتبخش برای کل بشریت نگریسته شده است. متاسفانه در دورانی هم اسلام را در حد مناسک و وظایف شخصی تنزل داده بودند و دین بزرگ اسلام را به فقه محدود میکردند».
نماینده مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر این که اسلام فقط فقه و عبادات نیست بلکه یک فرهنگ جامع است، گفت: «اسلام علاوه بر فقه و علاوه بر این که یک فرهنگ وسیع و بزرگ و جامع است، منشاء یک قدرت بزرگ سیاسی است. یک فرهنگ قدرت ساز است که ساختاری سیستمی برای اداره جامعه دارد. اسلام فقط یک فرهنگ نیست بلکه قدرت مدیریت جامعه را نیز بر عهده میگیرد».
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: «اگر به اعماق اسلام نگاه کنیم میبینیم که اسلام علاوه بر آن که اصول و موازین و احکام دارد، برای اداره جامعه نیز برنامه دارد. بنابر این، اسلام یک قدرت سیاسی است و در طول تاریخ و از بدو معرفی آن از سوی رسول اکرم (ص) همواره با سیاست آمیخته بوده است».
روحانی با تاکید بر این که اگر اسلام را یک قدرت سیاسی بدانیم آنگاه حوزههای علمیه وظایف بزرگتر و مهمتری را بر عهده خواهند داشت، گفت: «چرا علوم سیاسی، مدیریت، حقوق، علوم اقتصادی، جامعهشناسی، جرم شناسی، کیفر شناسی و سایر علوم روز در حوزههای علمیه تدریس نشوند؟»
نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان با اشاره به این که اسلام یک قدرت تمدن ساز است که تمدن بشری را ساخته است، گفت: «آن چه که این روزها به نام اسلام هراسی یا «اسلام فوبیا» معرفی میشود، از صدها سال قبل آغاز شده است که دور اول آن با جنگهای خونین صلیبی پایان یافت. مسلمانان البته در آن جنگها با اخلاق اسلامی با صلیبیون برخورد کردند و اجازه دادند که غرب از علم و دانش دنیای اسلام استفاده کنند اما غربیها با خشونت تمام رفتار کردند و جنایاتی را مرتکب شدند که صفحات تاریخ را سیاه کرد».
روحانی ادامه داد: «در قرون 16 و 17 میلادی پس از فتح شهر قسطنطنیه از سوی امپراطوری عثمانی بار دیگر دوری از «اسلام ستیزی» در غرب آغاز شد. این روند تا آن جا ادامه یافت که جهان غرب نهایتاً در جنگ جهانی اول انتقام خود را از دولت عثمانی گرفت، این امپراطوری را تکه تکه کرد و نهایتاً نیز یک فرد ضد اسلام به نام آتاتورک را بر ترکیه مسلط نمود».
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر این که دور سوم اسلامهراسی و اسلامستیزی با پیروزی انقلاب اسلامی در ایران آغاز شد، گفت: «انقلاب اسلامی یک حرکت بزرگ برای دنیای اسلام بود. این انقلاب نه متعلق به شیعیان است و نه متعلق به ایرانیان. مبداء آن البته در ایران است اما به کل جهان اسلام تعلق دارد. امام خمینی (ره) قبل از هر چیز، رهبر و احیاگر اسلام و «محیی الاسلام» بود. امام خمینی اسلام را به عنوان یک قدرت سیاسی، یک تمدن بزرگ و یک رسالت بشری در مقابل چشم جهانیان قرار داد».
وی با طرح این پرسش که تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی چه کسی جرات میکرد در مقابل آمریکا و شوروی قد علم کند، گفت: «امام خمینی (ره)، اسلام را از انزوا نجات داد و مسلمانان را احیا کرد و عزت داد. با پیروزی انقلاب اسلامی زلزلهای در دنیا ایجاد شد و اسلام به عنوان یک فرهنگ قدرت ساز و قدرت آفرین معرفی شد».
حجتالاسلام و المسلمین روحانی با اشاره به آثار و پیامدهای پیروزی انقلاب اسلامی در سایر نقاط جهان از جمله در عراق گفت: «با آن که آمریکا عراق را اشغال کرده و بر این کشور از زمین و دریا و آسمان و بیرون و داخل مسلط است، اما میبینیم که مردم عراق با شجاعت مخالفتهای خود را با کاخ سفید ابراز میکنند. درست است که پارلمان عراق با وجود مخالفت مردم این کشور، نهایتاً توافقنامه امنیتی با آمریکا را تصویب کرد، اما فراموش نکنید که این توافقنامه 7 بار تغییر اساسی کرد و حدود 200 نکته آن به دلیل مقاومت مسلمانان اصلاح شد».
روحانی با تاکید بر این که دشمنان ما هماکنون به اسلام به عنوان یک قدرت سیاسی، یک تمدن بزرگ و یک رسالت جهانی نگاه میکنند، گفت: «در این شرایط، رسالت ما بسیار سنگین است. در حالی که دشمنان به اسلام به عنوان یک تمدن بزرگ و فرهنگی قدرتساز نگاه میکنند، ما نمیتوانیم اسلام را به فقه و اصول و کمی فلسفه منحصر نمائیم».
وی با تاکید بر این که دور تازه اسلامستیزی و اسلامهراسی در سالهای اخیر مخصوصاً پس از ماجرای 11 سپتامبر دوباره آغاز شده است، یادآور شد: «این که رئیسجمهور آمریکا به صراحت اعلام کرد «جنگهای صلیبی» مجدداً آغاز شده یک اشتباه لفظی نبود، یک اظهارنظر حسابشده بود که نشان میداد بار دیگر پروژه اسلامستیزی و اسلام هراسی کلید خورده است. کاریکاتورهای موهن علیه رسول اکرم در روزنامههای غربی، اهانت به اسلام در کشورهای مختلف و اتهاماتی که علیه مسلمانان مطرح کردند این واقعیت را نشان داد».
روحانی ادامه داد: «البته گروهکهایی نظیر القاعده نیز ضربههای بسیار سختی را به جهان اسلام وارد کردند و اسلام را دین ترور و خشونت معرفی کردند. عملکرد گروهکهایی نظیر القاعده یک خیانت بزرگ نسبت به مسلمانان و اسلام بود».
عضو هیات رئیسه مجلس خبرگان در پایان تاکید کرد: «در این شرایط بسیار حساس تاریخی، رسالت سنگینی بر دوش همه ما اعم از شیعه و سنی و مرد و زن و پیر و جوان است. در این شرایط، اتحاد بین برادران شیعه و سنی یک الزام اساسی است که همواره امام بزرگوارمان و امروزه نیز رهبری معظم انقلاب بر آن تاکید دارند».