عبدالرسول پورعباس در حاشیه بازید از حوزه برگزاری نوبت اول کنکور ۱۴۰۲ در دانشگاه صنعتی شریف، در جمع خبرنگاران درباره امنیت برگزاری کنکور گفت: گزارشهای فنی حاکی از آن است که هیچ مسئلهای در زمان برگزاری آزمون گروه علومتجربی اتفاق نیفتاده است. اینترنت همراه نیز قطع شده و یک پوشش کامل امنیتی برقرار شده است.
وی با بیان اینکه بررسیها حاکی از آن است که متخلفان کنکور هیچ توفیقی پیدا نکردهاند تا به اهداف خود برسند، اظهار داشت: در روز گذشته چهارشنبه ۲۸دی ماه توانستیم یک فرد حرفهای که اصطلاحا «کلیدزن» است، دستگیر کنیم. این فرد طی سالهای متمادی در آزمون ورود به دانشگاهها شرکت کرده و توانایی قبولی در رشته پزشکی را دارد. وی تحت رصد قرار دارد و به طور قطع تا ظهر امروز دستگیر میشود.
پورعباس ادامه داد: بیشتر افرادی که کلیدزن هستند، اغلب به نقاط دوردست میروند. همچنین یک گروه در گرگان دستگیر شدند که اقدام به فروش تجهیزات میکردند. محل پنهان این گروه در شهر گرگان بود، اما کل کشور را تحت پوشش قرار میدادند. همچنین ۸۳۷ شبکه که توسط ۵۴ نفر اداره میشدند و مدعی فروش سؤال بودند، دستگیر شدند.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: دستگیریها در ارتباط با کنکور در سال جاری بسیار خوب است. فعالیتهای سازمان سنجش منجر به خلع سلاح شدن متخلفان شده، اما این اقدامات را هیچگاه رسانهای نمیکنیم و این مسیر را ادامه خواهیم داد.
معاون وزیر علوم با بیان اینکه اولین آزمون همواره حساسترین آزمون به حساب میآید، گفت: در روند برگزاری اولین نوبت برگزاری کنکور ۱۴۰۲ هجمههای فراوانی به سازمان سنجش وارد شد و برخی به دنبال این بودند که توانمندی ما را زیر سؤال ببرند.
رئیس سازمان سنجش در پاسخ به پرسشی درباره استقبال داوطلبان گروه آزمایشی علومتجربی به عنوان اولین شرکت کنندگان نوبت اول کنکور امسال، گفت: به طور طبیعی، ۱۰ تا ۲۰ داوطلبان در آزمونها شرکت نمیکنند.
پور عباس در خصوص وضعیت داوطلبان مناطق سیلزده سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به وقوع سیل در برخی بخشهای استان سیستان و بلوچستان، از استاندار خواستهایم که با استفاده از ظرفیت حمل و نقل هوایی، داوطلبان را به نقطه امن منتقل کنند. در این راستا تمام ۲۵ داوطلبی که در سیل گرفتار شدند با کمک استاندار و فرماندار توانستند در آزمون شرکت کنند.
وی در پاسخ به پرسش یک خبرنگار درباره اقدامات سازمان سنجش برای برگزاری آزمون نوبت اول کنکور ۱۴۰۲ در شهرستان خوی گفت: حدود ۲۰۰۰ نفر داوطلب شرکت در این آزمون هستند. این موضوع مدنظر بود که محل برگزاری آزمون تعییر کند، اما بررسی فنی نشان داد که محل برگزاری برای آزمون، مناسب است. وقتکافی در اختیار داوطلبان این شهر قرار گرفته است و حتی وقت بیشتری هم به آنها اختصاص میدهند.
معاون وزیر علوم درباره سایر راهکارها برای ارتقاء امنیت کنکور به جای قطع اینترنت گفت: راههای جایگزین تا قبل از شروع آزمون کارایی دارد. مادامی که آزمون شروع میشود مکانیزم عکس گرفتن از سرجلسه آغاز میشود و عکس را در بستر اینترنت ارسال میکنند. وسایل عکاسی به اندازه یک دکمه پیراهن است. این دستگاهها با دستگاههای ایکس ری هم قابل کشف شدن نیست.
رئیس سازمان سنجش با تاکید بر اینکه تاکنون علیرغم تلاش زیادی که صورت گرفته، هیچ عکسی ارسال نشده است، خاطرنشان کرد: بخاطر اینکه "جمر" یا مسدودکننده موبایل جوابگو نیست. چون سیستمها و دوربینهای پیشرفته فوق جاسوسی برای تقلب به کار گرفته میشوند که با فرکانسهای مخصوص کار میکنند. ۲۸۰۰ دستگاه آشکارساز داریم، اما همین سیگنالیاب هم با چندثانیه ارتباط نمیتواند کشف کند و سیگنالهایی که دوام چنددقیقهای دارند را شناسایی میکند. این دستگاههای شبه جاسوسی به دلیل اینکه تمام اتوماتیک و هوشمند است و زدن دکمه مساوی است با ارسال عکس.