لارنس نورمن خبرنگار روزنامه والاستریت ژورنال در توییتر نوشت: از یک مقام ارشد اتحادیه اروپا در خصوص قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست گروههای تروریستی سوال کردم؛ پاسخ داد: فکر میکنم این ایده خوبی نیست، زیرا شما را از پیشبرد مسائل دیگر باز میدارد. براین اساس دیدگاههای متفاوتی در بروکسل وجود دارد. این در حالی است که اورسلا فون درلاین رییس کمیسیون اتحادیه اروپا این هفته گفت که از این پیشنهاد حمایت میکند.
این خبرنگار در ادامه توییت خود نوشت: این مقام ارشد اروپایی میگوید در صورتی که برجام احیا شود (بسیار بعید است) همانطور که آمریکا موافقت کرده بود که پس از احیای این توافق، قرار داشتن سپاه در فهرست گروههای تروریستی را به بحث بگذارد (توجه داشته باشید که به بحث بگذارد و نه خروج از آن)، اتحادیه اروپا نیز باید در صورتی که سپاه را تروریستی دانست، این کار را انجام دهد. سوال کردم که آیا ما باید درباره این موضوع مذاکره کنیم؟ این مقام ارشد جواب داد، «بله».
طرح افزودن نام سپاه به فهرست گروههای تروریستی از سوی آنا فوتیگا، قانونگذار محافظه کار لهستانی پارلمان اروپا پیشنهاد و در جریان رایگیری روز چهارشنبه در قالب متمم به گزارش یادشده، اضافه شد.
در این متمم از شورای اروپا خواسته شده که سپاه پاسداران و نیروهای فرعی آن را از جمله نیروهای بسیج و نیروی قدس سپاه در فهرست افراد، گروهها و نهادهای درگیر در اقدامات تروریستی (فهرست تروریستی اتحادیه اروپا) قرار گیرند.
اما تصمیمات پارلمان اروپا پیشنهادی محسوب شده و تصمیم نهایی را شورای اروپا میگیرد. شورای اروپا هم در خصوص مواردی نظیر این مورد بر مبنای اجماع و نه اکثریت تصمیمگیری میکند. در واقع قطعنامه پارلمان اروپا سندی غیرالزامآور است و نمیتواند شورای اروپا را ملزم به اجرای آن کند.
جمهوری اسلامی ایران پیشتر نسبت به تحرکات ضد ایرانی اروپا به ویژه علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان نهاد نظامی رسمی کشورمان هشدار داده بود. مقامات کشورمان با بیان اینکه سپاه پاسداران یک نهاد نظامی رسمی کشور بشمار میرود، هشدار دادهاند که تحریم آن اقدامی غیرقانونی خواهد بود.