سیدابراهیم رئیسی در بیست و هشتمین جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی با بیان اینکه این نشست نمادین و برای تجلیل از مقام پژوهشگران و فعالان عرصه سلامت است، اظهار کرد: در این آزمون بزرگی که فعالان این عرصه در کرونا دادند، بسیار خوش درخشیدند و مردم ما قدردان زحمات آنان هستند که از جان مردم حفاظت کردند.
وی افزود: از پژوهشگرانی که در تولید دانش ما را سربلند کردند و افتخار آفریدند هم متشکریم. من وقتی به سازمان ملل رفتم، دبیرکل از من در دیداری عذرخواهی کرد و گفت که خیلی تلاش کردیم تحریمها را نسبت به مردم ایران در مواجهه با کووید ۱۹ برداریم، اما موفق نشدیم و من گفتم آقای دبیرکل امروز علاوه بر اینکه مردم ما تا ۷۰ درصد واکسینه شدند، از تولیدکنندگان واکسن و صادرکنندگان آن هستیم.
رئیس جمهوری تاکید کرد: امروز افتخارات حوزه سلامت ما این است که بیش از ۹۰ درصد داروهای ما تولید داخل هستند و بسیاری از تجهیزات پزشکی در کشور تهیه میشوند که کار استاندارد و قابل رقابت با تولید مشابه خارجی هم هست.
رئیسی با تاکید بر اینکه ما باید دانایی را زمینه توانایی کنیم، ادامه داد: همه پژوهشگران باید احساس حمایت از ایدهپردازی و شغل محترمانه داشتن را داشته باشند. ما در بنیاد نخبگان توانستهایم بسیاری را جذب کنیم و این افتخاری برای ماست.
وی افزود: همه دستگاهها برای جذب نخبگان آمادگی کامل دارند و از این امر استقبال میکنند و آنان سرمایهای برای کشور و دستگاهها محسوب میشوند که باید کارش مورد حمایت باشد و در آرامش و امنیت امور خود را پیش ببرند و این هدف در دستگاههای کشور در حال اجراست.
رئیس جمهوری تصریح کرد: گاهی شاید در یک دستگاهی مواردی باشد که وصول به این هدف را کند میکند، اما در دولت این امور را پیگیری میکنیم و تسریع در انجام این هدف را مورد توجه قرار دادهایم تا مشکلات و کندیها در این زمینه رفع شود.
رئیسی یادآور شد: همواره تاکید کردهایم که ارتباط صنعت و دانشگاه باید حفظ شود. تولید دانش اگر در کنار نیاز کشور نباشد، هم خوب است و در جایگاه علمی کشور تاثیرگذار است، اما باید در وجه عالیتر به کار شناخت و رفع مشکلات کشور هم بیاید.
وی اظهار کرد: ما باید مرجعیت علمی کشور را حفظ کنیم و ارتقاء دهیم و به افزایش بهرهوری در این زمینه فکر کنیم. هرگونه هزینهکردن در این عرصه سرمایهگذاری است و آن را باور دارم.
رئیس جمهوری تاکید کرد: ما امروز نیازمندیم در حوزههای مختلف نسبت به افزایش بهرهوری بازنگری داشته باشیم. ما ۱۰۱ هزار استاد دانشگاه در کشور داریم و وجود آنان باید موجب ارتقای علم و دانش و فناوری در کشور شود.
رئیسی ادامه داد: در اجلاس اخیر یکی از کارهای ارزشمند بانوان ما کارهای مربوط به علم و فناوری بود که به معرفی کشور ما کمک کرد. کارهای نوآورانه افتخار ماست که باید به آنها توجه ویژه داشته باشیم.
وی یادآور شد: ما با همکاری مجلس تلاش داریم که عزیزان در حوزه سلامت با تنگا مواجه نباشند. یکی از اولویتهای امروز ما توجه به سلامت هم در بودجه و هم در برنامهریزی است و این موضوعی است که آن را در مجلس هم با نمایندگان در میان گذاشتهام.
رییسجمهوری با تأکید بر اینکه نباید به میزان فعلی در تولید علم و فناوری بسنده کرد، گفت: ما به حضور متخصصان در شهرستانها و دستگاههای مختلف نیازمندیم. الان هم چنین افرادی در همین جایگاهها قرار دارند، اما نه به اندازهای که ما به آن نیاز داریم.
رئیسی افزود: در حوزه بهداشت و درمان که پشتوانه آن کار علمی و پژوهشی و نوآوریهایی که است خانمها و آقایان متخصص ما انجام میدهند به جایی رسیدیم که برای دنیا هم قابلتوجه است و به کشورهای منطقه که میروم رسماً میگویند ما قبلاً برای امور پزشکی به اروپا میرفتیم، اما الان ترجیح میدهیم ایران بیایم.
وی تصریح کرد: یعنی این ادراک برای همسایگان ما به وجود آمده که باید به ایران آمد و رفتن به اروپا اولویت نیست. امری که به گردشگری سلامت ما بسیار کمک میکند.
رئیسجمهوری با بیان اینکه بهترین کارها در حوزه سلامت در ایران اسلامی در حال انجام است، اظهار کرد: این امر محصول کار دانشمندان و متخصصان ماست و نباید گذاشت که این ادراک مخدوش شود بلکه باید آن را توسعه و گسترش داد و در راستای ارتقای هرچه بیشتر آن کوشید.