آفتابنیوز : آفتاب: نمایشگاه بینالمللی تهران در حالی از امروز (پنجشنبه) میزبان هفدهمین نمایشگاه بینالمللی کاشی، سرامیک و چینی بهداشتی، هشتمین نمایشگاه بینالمللی لوازم خانگی و نخستین نمایشگاه بینالمللی سیمان، بتن، تکنولوژی ساخت و ماشین آلات وابسته است که مسئولان راهنمایی و رانندگی و شهرداری تهران مخالفت خود را نسبت به برگزاری این نمایشگاهها ابراز داشتند.
برهمین اساس راهنمایی و رانندگی با مسدودکردن درهای خروجی و ورودی این نمایشگاه تلاش خود را برای جلوگیری از برگزاری این 3 نمایشگاه بینالمللی درمحل دایمی نمایشگاههای تهران انجام داده است.
سرهنگ هاشمی، رییس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ با انتقاد از برگزاری نمایشگاههای پربیننده در محل دائمی نمایشگاههای تهران گفت: «راهور تهران بزرگ در تلاش است تا جلو برگزاری این نمایشگاهها را بگیرد. متاسفانه ظرفیت پارکینگی این محل تنها حدود 2 هزارو 400 دستگاه است این در حالیست که تعداد خودروهای افراد مراجعه کننده به این نمایشگاهها بیش از 20 هزار دستگاه خودرو است».
رییس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ معتقد است با برگزاری نمایشگاههای پر بیننده در محل دایمی نمایشگاههای تهران به دلیل نبود پایانه مسافربری و تجمع خودروها مسافربر بار ترافیک سنگین به خیابانهای اطراف منتقل میشود.
سرهنگ هاشمی که با ایسنا گفت و گو میکرد با اشاره به اینکه کتبا طی نامههای متعدد به بخشهای مربوطه از جمله شهرداری تهران، وزارت بازرگانی و نمایشگاه بینالمللی تهران اعلام کردهایم که از این پس به هیچ عنوان مسوولیتی در خصوص ترافیک نمایشگاه بینالمللی تهران نمیپذیریم افزود: «مسؤولان برگزاری نمایشگاهها باید خودشان پاسخگوی مردم و ترافیک منطقه باشند و بگویند بر چه اساسی ترافیک تهران را درگیر منافع خود میکنند؟».
وی گفت: «ترافیک در بزرگراه چمران موجب پسزدگی بار ترافیک مدرس و پس از آن صدر شده از سوی دیگر این ترافیک موجب درگیری ترافیک بزرگراه همت و حکیم و پس از آن کل خطوط بزرگراهی تهران میشود».
رییس پلیس راهور تهران بزرگ با تاکید بر اینکه به شدت به محل برگزاری نمایشگاههای تهران معترضیم افزود: «متاسفانه در روز آخر نمایشگاه الکامپ و تلکام، راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ مجبور شد یکصد دستگاه خودرویی که به دلیل استفاده بیش از حد از کلاج خود در ترافیک محل، کلاج تمام کرده بودند را با جرثقیل از محل منتقل کنند!».
وی تصریح کرد: «به تمامی کارشناسان پلیس راهور نیز اعلام شده است عامل هر گونه ناامنی و مشکلات ایجاد شده در این محل را شخص مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی اعلام کنند».
اختصاص 300 میلیون تومان برای کنترل ترافیک اما از سوی دیگر مدیرعامل شرکت نمایشگاههای بینالمللی تهران از اقدام راهنمایی و رانندگی و نیروی انتظامی در مسدود کردن درهای ورودی و خروجی نمایشگاه های بین المللی تهران انتقاد کرده است.
سیدجلال حسینی در یک نشست خبری با اشاره به افتتاح نمایشگاههای لوازم خانگی، بتون و کاشی و سرامیک در روزهای آینده عنوان کرد: «علاوه بر برپایی این نمایشگاه ها در روزهای آینده بر اساس موافقتنامه روسای جمهور ایران و کشورهای عضو آلبا (آمریکای لاتین) نمایشگاه کشورهای آمریکای لاتین در محل نمایشگاههای بین المللی برگزار خواهد شد».
وی ادامه داد: «این نمایشگاهها از جمله نمایشگاههای تخصصی کشور محسوب میشوند که متاسفانه نیروی راهنمایی و رانندگی طی سه روز گذشته در یک اقدام ناگهانی غیر مسوولانه، فراقانونی و خارج از صلاحیت قانونی اقدام به مسدود کردن محل برپایی نمایشگاههای بین المللی کردهاند و پس از 24 ساعت طی نامهای به نمایشگاههای بینالمللی نسبت به رفع این مشکل از راههای قانونی اعلام آمادگی شده است».
وی اضافه کرد: «در بخشی از نامه راهنمایی و رانندگی به مصوبه هیات دولت در زمان ریاست جمهوری خاتمی در خصوص انتقال نمایشگاه ها اشاره شده است. اما تاکید داریم که هیچ دستگاهی حق ندارد علیه دستگاه دولتی دیگر اقدام غیر مسوولانه انجام دهد چرا که این موضوع باید در هیات دولت مطرح و مورد رسیدگی قرار گیرد».
حسینی ادامه داد: «طبق قراردادی که بین راهنمایی و رانندگی و شرکت نمایشگاه های بین المللی به امضا رسیده است مبلغی حدود 300 میلیون تومان برای برقراری نظم و امور ترافیکی اطراف نمایشگاه در ایام برگزاری نمایشگاهها درسال 87 اختصاص یافته است».
مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی همچنین خاطرنشان کرد: «درنامهای که عوامل یگان انتظامی نمایشگاههای بین المللی نوشتهاند تاکید شده است که هیچ موردی که دلیل بر تاثیر نمایشگاهها بر ترافیک اطراف نمایشگاه باشد مشهود نیست».
وی اضافه کرد: «با توجه به اینکه در زمانی به سر میبریم که دشمنان تلاش دارند نظام اقتصادی کشور را به انزوا بکشانند و موسسات مالی را محدود کنند نمایشگاههای بینالمللی به عنوان ویترین اقتصاد کشور تولید ملی را در راستای کسب بازارهای صادراتی حمایت میکنند».
حسینی از اینکه برخی اقدامات دستگاه ها غیر مسوولانه و یک همسویی ناخودآگاه با سیاست های تحریمی و بدخواهان ایران به شمار میرود اظهار تاسف کرد و گفت: «با توجه به اینکه در روزهای غیر نمایشگاه نیز شاهد ترافیک در اطراف نمایشگاه هستیم و یا در اتوبانهای مختلف ورودی و خروجی تهران نیز شاهد مشکلات ترافیکی هستیم این سوال مطرح میشود که آیا ترافیکهایی که در سطح شهر تهران و یا اتوبانهای ورودی وخروجی وجود دارد نیز ریشه در فضای نمایشگاهها دارد».
او تصریح کرد: «معتقدم چنانچه حجم ترافیک خارج از مدیریت شهری است چرا باید یگانهای انتظامی ماشینهای جدید را پلاک گذاری و شمارگذاری کنند».
وی پیشنهاد کرد که برای حل مشکل ترافیکی اطراف نمایشگاه خط ویژه برای نماشگاه ایجاد شده و ناوگان عمومی ویژه برای انتقال به نمایشگاه درنظر گرفته شود و بزرگراههای جنوبی و شمالی نمایشگاه باسازی شده و امتداد مسیرهای ورودی و خروجی آن رفع شود.
مشکل تفریح مردم است در همین حال معاون ترافیک شهردار تهران تصریح کرد:«هیچگونه هماهنگی برای برگزاری نمایشگاه با معاونت ترافیک شهرداری تهران نمیشود».
مهندس تشکری هاشمی با اشاره به این که محل فعلی برگزاری نمایشگاههای بینالمللی مکان خوبی بوده و راههای دسترسی مناسبی دارد گفت: «مشکل نمایشگاه بینالمللی تهران تبدیل شدن آن به یک تفریحگاه عمومی است به شکلی که بسیاری از شهروندان برای صرف غذا و تفریح به این محل میآیند و مشخص نیست که این محل نمایشگاه است یا تفرجگاه عمومی!».
وی با اشاره به این که متاسفانه بسیاری از بازدیدهای انجام شده از نمایشگاههای تخصصی در این محل غیرکارشناسی است و اکثر مراجعهکنندگان به دنبال دریافت اقلام تبلیغی هستند، افزود: «اگر متخصصان و کارشناسان امر برای این نمایشگاهها مراجعه کنند مشکلی بوجود نمیآید».
معاون ترافیک شهردار تهران با اشاره به این که شهرداری تهران مخالف برگزاری نمایشگاههای عمومی و پربیینده در این محل است، گفت: «بازدید کنندگان نمایشگاههای تخصصی نیز باید بر اساس دعوتنامه و ثبتنام اینترنتی در محل حاضر شوند و یا آن که با تعیین و کنترل ورودیه از ورود افراد غیرمتخصص به محل جلوگیری شود».
وی با تاکید بر این که برگزارکنندگان نمایشگاه به هیچ وجه با حوزه معاونت حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران برای برگزاری نمایشگاههای خود هماهنگی نمیکنند، افزود: «این امر موجب میشود که ناگهان همه ما غافلگیر شویم و خود را در مقابل عمل انجام شده ببینیم».
از ابتدای سال جاری تا کنون 26 نمایشگاه در محل دایمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار شده است و طبق برنامه اعلامی زمانبندی شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی تهران تا پایان سال جاری 23 نمایشگاه دیگر که تعدادی از آنها جزء نمایشگاههای پرمخاطب است در این محل برگزار خواهد شد.