کد خبر: ۸۲۱۳۲
تاریخ انتشار : ۱۶ آذر ۱۳۸۷ - ۱۱:۴۳

کرامت انسانی با درآمد 2 دلار در روز بی‌معناست

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: کمیسر عالی سابق حقوق بشر سازمان ملل متحد با اعلام اینکه اعلامیه حقوق بشر، سند اساسی حقوق بشر در جهان است از نابرابری انسان ها در نقاط مختلف جهان انتقاد کرد.

به گزارش سرویس بین‌الملل آفتاب، «ماری رابینسون» که قبلا ریاست‌جمهوری ایرلند را نیز برعهده داشته است در گفتگو با شبکه تلویزیونی «یورونیوز» گفت: «همه دولت‌ها اعلامیه حقوق بشر را تصویب کرده‌اند و این سندی است که در بسیاری از اسناد دیگر از جمله در اهداف سند توسعه هزاره از آن نام برده شده است».

وی افزود: «در این اعلامیه از برابری و کرامت انسانها یاد شده است اما با 2 دلار درآمد روزانه و نبود دارو برای کودکانی که در مناطق درگیری زندگی می‌کنند، نمی‌توان از کرامت انسانی حرف زد».

مجری برنامه در ادامه گفت: «برخی از سازمان‌ها از جمله «سازمان عفو بین‌الملل» می‌گویند که رهبران جهان به خاطر 60 سال شکست در مراقبت از میلیون‌ها انسان در سراسر جهان از جمله در میانمار، زیمبابوه، دارفور و حتی کشورهای توسعه‌یافته، و اجرا نشدن اعلامیه جهانی حقوق بشر باید از مردم دنیا عذرخواهی کنند. آیا این انتقاد، انتقاد درستی است؟»

«رابینسون» گفت: «من کاملاً می‌فهمم که چرا «سازمان عفو بین‌الملل» این را خواسته است زیرا اگر به شکنجه‌های صورت گرفته در دارفور و امریکای پس از یازده سپتامبر نگاه کنیم، به این نتیجه می‌رسیم. اکنون انسان‌ها در وضعی زندگی می‌کنند که هر روز 30 هزار کودک کمتر از 5 سال بر اثر بیماری‌های قابل پیشگیری جان خود را از دست می‌دهند. بیش از 500 هزار زن در حال زایمان جان خود را از دست می‌دهند؛ اما وقتی که در فرانسه یا ایرلند یک زن جان خود را از دست می‌دهد یک تراژدی اتفاق می‌افتد. پس باید بگویم که موارد فراوانی وجود دارد که باید به خاطر آن شرمگین باشیم».

«رابینسون» درباره تاثیر حوادث یازده سپتامبر بر حقوق بشر در سطح جهانی گفت: «به نظر من این حوادث ما را در زمینه حقوق بشر بسیار به عقب راند. تحقیقات دو ساله ما نشان می‌دهد که امریکا به خاطر شرایط حاکم بر کشورش شکنجه‌های فراوانی را مرتکب شد، اظهار‌نظر‌های سیاسی را به نام مخالفان و تروریست‌ها سرکوب کرد، آزادی مطبوعات را کاهش داد و سازمان‌های غیر‌دولتی با مشکلات بی‌سابقه‌ای روبه‌رو شده‌اند. این یک اشتباه خواهد بود که فکر کنیم که شیوه‌های اتخاذ‌شده، شیوه‌های مناسبی برای مبارزه با تروریسم است».

کمیسر عالی سابق حقوق بشر سازمان ملل درباره تهدیدات چین مبنی بر اینکه در صورت ملاقات «سارکوزی» با «دالایی لاما»، میلیون‌ها دلار از قرار‌دادهای خود را با فرانسه لغو خواهد کرد، گفت: «زمانی که من رئیس‌جمهور ایرلند بودم با «دالایی لاما» ملاقات کردم و از اینکه چین می‌خواست بر ایرلند فشار وارد کند، انتقاد کردم. به نظر من بسیار مهم است که رؤسای دولت‌ها مردمی را که «دالایی لاما» نماینده آنها است به رسمیت بشناسند؛ زیرا «دالایی لاما» به دنبال راه‌حلی مسالمت‌آمیز برای حل مشکل تبت است».
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین