کد خبر: ۸۲۱۵۲
تاریخ انتشار : ۱۷ آذر ۱۳۸۷ - ۰۹:۰۸
سید محمد خاتمی:

تشیع حزب،گروه و باند نیست

دین نیامده است تا عقل انسان را تعطیل کند
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: رئیس‌جمهور سابق کشورمان ضمن گرامیداشت یاد و نام شهدای خبرنگار سانحه هواییc130، ورود جوانان با اشتیاق به عرصه خبر، مطبوعات و رسانه در سالهای گذشته را موجب عدم احساس فقر کشور در این زمینه عنوان کرد.

به گزارش سرویس سیاسی آفتاب به نقل از روابط عمومی دفتر حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمد خاتمی، وی که در مراسم سومین سالگرد خبرنگار شهید علیرضا افشار، از شهدای خبرنگار سانحه هوایی c130، حضور یافته بود، گفت: «هنوز هم داغ دل عزیزان سانحه هوایی c130در دل ما تازه است و به باورمان ننشسته است كه آنان را از دست داده‌ایم؛ از جمله علیرضا افشار عزیز كه نمونه صفا،آگاهی و تلاش بود. مجددا شهادت او را به خانواده محترم افشار تسلیت می‌گویم».

وی افزود: «آن عزیزانی که در آن سانحه از دست دادیم موجب خسارت جبران‌ناپذیری برای عرصه خبررسانی و فعالیت مطبوعاتی و رسانه‌ای کشورشد».

رئیس دولت اصلاحات با اشاره به اشتیاق جوانان برای ورود به عرصه مطبوعاتی و رسانه‌ای کشور، گفت: «ورود این نیروهای جوان و با اشتیاق در سالهای گذشته که به خوبی هنر و توانایی خود را در عرصه مطبوعاتی و رسانه‌ای نشان دادند، موجب شده است تا از این جهت مشکلی نداشته باشیم و احساس فقر نکنیم ؛گرچه شاهد تنگناهایی هستیم كه بزرگترین زیان آن دلخوری و احیانا ناامیدی این سرمایه خواهد بود».

سیدمحمد خاتمی در ادامه با اشاره به شهادت حضرت امام باقر(ع)، اظهار داشت: «همه ما افتخار داریم که به عالم تشیع تعلق داریم؛ تشیع حزب،گروه و باند نیست گرچه در عرصه سیاسی ظهور و بروز خاص خود را دارد؛ بلکه یک راه و روش است و برداشت صحیحی است که از اسلام وجود داشته و دارد».

رئیس موسسه بین‌المللی گفتگوی فرهنگها و تمدنها تصریح کرد: « در كارها بر دو صفت عمده برای تشیع شده است، یکی عقل و دیگری عدل ».

رئیس‌جمهور سابق کشورمان همچنین تاکید کرد: «دین نیامده است تا عقل انسان را تعطیل کند بلکه از آن کاملا حمایت کرده و از انسان خواسته است عقل خود را به کار گیرد و ظاهر پرستی‌هایی که با عقل سازگاری ندارد را مردود دانسته است».

وی با اشاره به صفت دیگر تشیع که عدل است، افزود: «زندگی اجتماعی انسان باید مبتنی بر عدل و داد باشد، همانطوری که هدف خداوند از فرستادن پیامبران و نزول وحی برپایی قسط توسط خود انسانها بوده است».

رئیس موسسه بین‌المللی گفتگوی فرهنگها و تمدنها همچنین گفت: «خداوند در قرآن می‌گوید پیامبران را فرستادیم و کتاب‌ را نازل کردیم تا مردم به قسط قیام كنند؛ فاعل قیام در اینجا مردم هستند یعنی پیامبران نیامدند به زور چیزی را بر مردم تحمیل کنند بلکه آماده‌اند تا آگاهی بدهند، اراده‌ها را قوی کنند، ایمان ها را بالا ببرند و سپس خود مردم عدل را پیاده کند».

خاتمی ادامه داد: «متاسفانه در طول زمان پیرایه‌ها و آرایه‌ها بر جنبه‌های پوشانده شده است و احیانا بصورت ظواهر خشک درآمده که گویا انسان نباید درباره عالم و آدم فکر کند و عقل خود را به کار گیرد».

وی، فاعل قیام را مردم دانست و تاکید کرد: «خدا انسان را حاکم بر سرنوشت خود آفریده است».

خاتمی همچنین گفت: «نباید تا می‌گوییم عدل، آن را در عدالت اقتصادی خلاصه کنیم؛ اگر نیازهای مردم برای پیشرفت و زندگی سالم و درست برآورده نشود؛ باید زمینه‌ای فراهم شود تا مردم خودشان زندگی‌شان را تامین کنند».

رئیس بنیاد باران با بیان اینکه «پیامبران آمده‌اند تا مردم خودشان به قسط برخیزند»، تصریح کرد: «ازمهمترین جنبه‌های قسط آزادی مردم است، حکومتی مطلوب است که برخواسته از نظر و خواست مردم باشد».

وی ادامه داد: «اینکه عده‌ای با زور بر مردم حکومت کنند عدالت نیست، بلکه باید مردم بخواهند قدرت در دست چه کسانی باشد و بر آن نظارت کنند و هر وقت آنها را نخواستند به کسانی دیگر واگذار کنند».

خاتمی تصریح کرد: «اگر می‌خواهیم امامانمان را بشناسیم باید شیوه، روش و منش آن بزرگواران را بشناسیم».

رئیس موسسه بین‌المللی گفتگوی فرهنگها و تمدنها همچنین اظهار داشت: «تشیع بیش از همه مدیون امام باقر(ع) و امام صادق (ع) است زیرا این دو امام بیشتر از بقیه توانستند آرا و نظرات خود از دین را تبیین کنند و بسط دهند و باید این دو بزرگوار را بشناسیم».

وی با بیان اینکه «دوره برزخی تحول حکومت اموی به عباسی، مجال مناسبی برای دو امام بزرگوار امام باقر(ع) و امام صادق(ع) به وجود آورد تا چارچوب اساسی دین، معارف و نظام حقوق اسلامی را از دیدگاه شیعه و اهل بیت بنیان و پایه‌های آن را محكم كنند» گفت: « در زمان این دو امام، مهم تبیین روش و شیوه‌ای بود که از دل آن اجتهاد پویای اسلامی درآمد تا پس از دوران غیبت، ظاهرپرستی و قشری‌گرایی ایجاد نشود».

رئیس‌جمهور سابق کشورمان افزود: «البته این دو امام بزرگوار در عرصه‌های دیگر معارف انسانی و اسلامی نقش داشتند اما عمده کارشان تثبیت مکتب حقوقی عقلانی اسلامی از دیدگاه اهل بیت در مقابل دیگر مکتب‌ها بود».

سیدمحمد خاتمی خاطر نشان کرد: «معتقدم در این زمینه حوزه‌های علمیه و مجامع دینی ما کمتر کار کرده‌اند، این مراکز شایسته است، نقش امام باقر(ع) و امام صادق(ع) در عرصه تثبیت نظام حقوقی و فقهی اسلام و پیگیری اجتهاد عقل‌گرای اسلامی و شیعی را نشان داده و بر روی آن کار کنند».

وی در پایان از درگاه خداوند برای شهدای عرصه خبر آرزوی علو درجات کرد.

گفتنی است در این مراسم سوگواری امام باقر(ع) همراه با مداحی یکی از مداحان اهل بیت برگزار شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین