صادق ضیاییان در گفتگو با ایسنا، درباره شرایط جوی کشور اظهار کرد: طی امروز (۱۸ بهمن) در استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، کردستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، شمال بوشهر، کرمان، جنوب و غرب یزد ارتفاعات خوزستان، نیمه شمالی فارس، لرستان، ایلام و همچنین در استانهای البرز، قزوین، تهران و سواحل دریای خزر و اردبیل و بهصورت خفیفی در زنجان، نیمه شمالی خراسان جنوبی و خراسان رضوی بارندگیهایی پیشبینی میشود. در استانهای مرکزی نیز شاهد بارشهایی خواهیم بود.
وی افزود: این بارشها تا پایان هفته کم و بیش در استانهای مذکور وجود دارد. طی روز چهارشنبه (۱۹ بهمن) نیز در شمال غرب، غرب، اصفهان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، کردستان، همدان، لرستان، چهارمحال و بختیاری، شمال خوزستان، سواحل خزر، گیلان، مازندران، خراسان شمالی و خراسان رضوی و خراسان جنوبی بارندگی پیشبینی میشود.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا افزود: پنجشنبه (۲۰ بهمن) در نوار شمالی و غرب کشور بارش، وزش باد و کاهش نسبی دما ادامه خواهد داشت. جمعه (۲۱ بهمن) بارش در شمال غرب، غرب و دامنههای جنوبی البرز تضعیف میشود و در سواحل دریای خزر، خراسان شمالی، خراسان رضوی و سمنان تداوم خواهد داشت.
وی ادامه داد: شنبه (۲۲ بهمن) بارش در سواحل دریای خزر، دامنه و ارتفاعات البرز و برخی مناطق واقع در مرکز کشور ادامه خواهد داشت.
ضیاییان افزود: از روز چهارشنبه روند کاهش دما در در نوار شمالی و غربی کشور پیشبینی میشود که در شمال غرب و سواحل دریای خزر کاهش دما تا حدود ۵ تا ۱۰ درجه سانتیگراد مورد انتظار است.
وی ادامه داد: این کاهش دما در استانهایی که بارندگی دارند بهصورت یخبندان نمود پیدا میکند. این بارندگیها در ابتدا بهصورت بارندگی است، ولی در روز چهارشنبه در اغلب استانها بارشها بهصورت برف خواهد بود.
ضیاییان با بیان اینکه بارندگیها به صورت سیلآسا نیستند، تصریح کرد: در پی فعالیت این سامانه بارشی، مشکلاتی ناشی از بارش برف همچون بسته شدن راههای روستایی و لغزندگی جادهها پیشبینی میشود.
به گفته رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا طی سه روز آینده وزش باد در اغلب مناطق کشور قابل ملاحظه است و دریای خزر چهارشنبه و پنجشنبه و خلیج فارس امروز و پنجشنبه مواج خواهند بود.
وی ادامه داد: توده گردوخاک که روی کشور عراق شکل گرفته در ساعات آینده با حرکت شرقسوی خود نوار غربی کشور را تحت تاثیر خود قرار خواهد داد بنابراین در غرب و جنوب غرب کشور احتمال وقوع گردوخاک همراه با کاهش کیفیت هوا و دید افقی وجود دارد.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده نیز اظهار کرد: آسمان تهران فردا (۱۹ بهمن) ابری و در بعضی ساعتها بارش باران و برف و گاهی وزش باد با حداقل دمای ۲ و حداکثر دمای ۸ درجه سانتیگراد و روز پنجشنبه (۲۰ بهمن) نیمهابری تا ابری و در بعضی ساعات بارش باران و برف و گاهی وزش باد با حداقل دمای ۱ و حداکثر دمای ۵ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
ضیائیان در پایان گفت: طی امروز و فردا (۱۸ و ۱۹ بهمن) بندرعباس با دمای ۲۵ و ۲۶ درجه سانتیگراد گرمترین و شهرکرد با دمای ۴- و ۵- درجه سانتیگراد سردترین مرکز استان کشور هستند.
کاهش ۱۰ درجهای دما در برخی مناطق
سازمان هواشناسی نیز از فعالیت سامانه بارشی طی امروز تا شنبه آینده در برخی مناطق کشور و کاهش ۵ تا ۱۰ درجهای دما در نوار شمالی و غربی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، بر اساس تحلیل نقشههای همدیدی و آیندهنگری سازمان هواشناسی سامانه بارشی امروز نیمه غربی کشور دامنههای جنوبی البرز در استانهای قزوین، البرز، تهران، نیمه شمالی فارس بوشهر، کرمان، یزد، خراسان جنوبی، خراسان رضوی و سواحل دریای خزر را فراگرفته و باعث بارش برف باران و وزش باد میشود.
فردا بارشها در شمال غرب غرب و شمال خوزستان، چهارمحال و بختیاری، سواحل دریای خزر دامنه و ارتفاعات البرز، خراسان شمالی، خراسان رضوی و خراسان جنوبی ادامه دارد.
روز پنجشنبه در نوار شمالی و غرب کشور بارش برف و باران وزش باد و کاهش دما پیش بینی شده است. برای روز جمعه نیز بارشها در شمال غرب، غرب و دامنههای جنوبی البرز تضعیف شده و بارش برف و باران در سواحل دریای خزر، خراسان شمالی، خراسان رضوی و سمنان ادامه خواهد داشت.
بر اساس اعلام سازمان هواشناسی شنبه هفته آینده بارشها در سواحل دریای خزر و دامنه و ارتفاعات البرز و برخی مناطق مرکزی کشور ادامه دارد.
از فردا تا جمعه در نوار شمالی و غربی کشور کاهش نسبی دما روی میدهد و در شمال غرب و سواحل دریای خزر کاهش ۵ تا ۱۰ درجهای دما پیش بینی شده است.
همچنین امروز توده گرد و خاک شکل گرفته روی عراق تا ساعات آینده نوار غربی کشور را تحت تاثیر قرار داده و به همین دلیل احتمال وقوع گرد و خاک در غرب و جنوب غرب وجود دارد.