فایننشال تایمز در گزارش خود چنین نوشت که برخی از مقامات رسمی آمریکا احتمال میدهند که دولت جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا جتهای جنگنده این کشور را به کییف ارسال و یا مجوز صادرات مجدد اف-۱۶هایی که در حال حاضر در خدمت سایر کشورها هستند، صادر کند.
به همین منظور، نشست وزرای دفاع ناتو از امروز (سهشنبه) تا فردا در بروکسل برگزار خواهد شد تا درخصوص ارسال بیشتر تسلیحات به اوکراین از جمله ارسال احتمالی این جنگندهها بحث و رایزنی کنند.
پیش از این نشست، لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا به همراه ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد ارتش مشترک آمریکا ریاست جلسه "گروه تماس اوکراین" را برعهده خواهند داشت. طی این نشست، الکسی رزنیکوف، وزیر دفاع اوکراین نیز حضور خواهد داشت.
جدای از این مورد، طبق گزارش روزنامه واشنگتن پست، انتظار میرود که ایالات متحده آمریکا یک بسته کمک نظامی بزرگ را ظرف چند روز آینده برای کییف اعلام و در عین حال تحریمهای ضد روسی بیشتری را علیه مسکو اعمال کند.
طبق نوشته این روزنامه، دولت جو بایدن در حال رایزنی با کنگره ایالات متحده آمریکا است تا یک بسته کمکی دیگر به ارزش ۱۰ میلیارد دلار را برای دولت اوکراین تصویب کند. همچنین دولت آمریکا قصد دارد همزمان تحریمهای بیشتری را علیه کرملین وضع کند.
از زمان آغاز حمله روسیه به اوکراین (۲۴ فوریه)، غرب کمکهای مالی و تجهیزات نظامی گستردهای را به اوکراین ارسال کرده است. در این میان، آمریکا با ارسال بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار کمک از بزرگترین حامیان کییف محسوب میشود.
روسیه هم بارها از غرب خواسته است تا "پمپاژ" تسلیحات به اوکراین را متوقف کند و اعلام کرده که ادامه چنین روندی درگیریها و خصومتها را میان مسکو و کییف طولانیتر میکند و موجب میشود مردم عادی اوکراین رنج بیشتری بکشند.