ایرن مونتهرو وزیر برابری اسپانیا و عضو تشکیلات چپ افراطی این کشور تحت عنوان «پودموس» در توئیتی تصویب این قانون را به عنوان« یک روز تاریخی برای پیشرفت فمینیست» دانست.
به گزارش یورونیوز، متن این قانون با ۱۸۵ رای موافق، ۱۵۴ رای مخالف و ۳ رای ممتنع به تصویب رسید. با تصویب این قانون، اسپانیا به عنوان اولین کشور در اروپا و یکی از معدود کشورهایی در جهان شد که این موضوع را در قوانین خود گنجانده است. ژاپن، اندونزی و زامبیا نیز به این موضوع در قوانین خود پرداختهاند.
با این قانون « توقف کار زن در صورت داشتن قاعدگی ناتوان کننده» که به عنوان مثال با «آسیبهایی مانند آندومتریوز» مرتبط باشد به عنوان «وضعیت خاصِ ناتوانی موقت» برای انجام کار شناخته میشود.
در این قانون آمده است که « این قانون خواهان اعطای مقررات مناسب با این وضعیت آسیبشناختی در راستای حذف هرگونه سوگیری منفی» برای زنان «در دنیای کار» است.
در این قانون به جزئیات بیشتر در مورد مدت مرخصی استعلاجی که میبایست توسط پزشک داده شود و همچنین چگونگی تامین مالی آن توسط تامین اجتماعی اشارهای نشدهاست.
نگرانیهای احزاب چپ و راست از تصویب این قانون
با این حال، قانون «مرخصی قاعدگی» باعث بی میلی در جناح سوسیالیست دولت شده و انتقاداتی را از جانب اتحادیه کارگران اسپانیا (UGT) برانگیخته است.
نگرانی اتحادیههای کارگری سوسیالیست از آنجا ناشی میشود که تصویب این قانون را ترمزی احتمالی در استخدام زنان توسط کارفرمایان میدانند که پیشتر خواهان جلوگیری از غیبتهای اینچنینی بودند.
در همین راستا حزب راست موسوم به حزب مردمی (PP) نیز نسبت به خطر «به حاشیه رانده شدن زنان» و «پیامدهای منفی آن بر بازار کار زنان» هشدار داد.
ابعاد دیگر این قانون از سقط جنین تا گسترش آموزش جنسی
قانون «مرخصی قاعدگی» یکی از اقدامات دولت درجهت تصویب لایحهای بسیار گستردهتر با هدف تقویت دسترسی به سقط جنین در بیمارستانهای دولتی است، چرا که این بیمارستانها به دلیل مخالفت وجدانی گسترده پزشکان کمتر از ۱۵ درصد از سقط جنینها را در کشور انجام می دهند.
به دلیل این وضعیت و همچنین نبود کلینیک تخصصی در نزدیکی برخی مکانها، زنان گاهی مجبورند صدها کیلومتر را طی کنند تا بتوانند سقط جنین کنند.
این قانون همچنین اجازه میدهد تا افراد در سن ۱۶ و ۱۷ سالگی بدون اجازه والدین خود با ارجاع به تعهد دولت محافظهکار در سال ۲۰۱۵ سقط جنین کنند.
سقط جنین در اسپانیا در سال ۱۹۸۵ جرم زدایی شد، سپس در سال ۲۰۱۰ قانونی شد، اما سقط جنین همچنان در این کشور کاتولیک حقی پر از مانع و دشواری است.
قانون تصویب شده در روز پنجشنبه همچنین گسترش آموزش جنسی در مدارس و توزیع رایگان وسایل پیشگیری از بارداری یا محصولات بهداشتی قاعدگی را در دبیرستانها فراهم می کند.
اسپانیا کشوری است که به ویژه از زمان تصویب قانون منع خشونت جنسی در سال ۲۰۰۴ از نظر حقوق زنان در اروپا به عنوان یک مرجع شناخته میشود. دولت سانچز با ادعای فمینیست بودن، زنان بیشتری را نسبت به مردان در کابینهی خود دارد.