آفتابنیوز : آفتاب: رضايی با تاكيد بر اينكه پايهريزی قدرت نوين ايران در دفاع مقدس بود، گفت: »امروز در حالی از نظر مسائل امنيتی و سياسی جزو 10 قدرت برتر دنيا هستيم كه اين برتری در زمينههای اقتصادی، صنعتی و فناوری به چشم نمیخورد».
به گزارش سرویس سیاسی آفتاب، محسن رضايی دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام صبح امروز در همايش آسيبشناسی پژوهش در دفاع مقدس كه به همت بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در مركز آفرينشهای فكری كودكان برگزار شد، اظهار داشت: «هر پژوهش و تحليلی دارای اهدافی است و هر چه موضوع تحقيق بزرگتر باشد اهداف نيز بزرگتر خواهد بود و دفاع مقدس موضوعی است كه دارای اهدافی مهم در جامعه است».
رضایی با بيان اينكه كمتر موضوعی پيدا میشود كه برای تمام لايههای جامعه دارای پيام باشد، دفاع مقدس را دارای چنين قابليتی دانست و افزود: «بايد برای اين پيامها برنامهريزی شود و پيشنهاد میكنم پژوهشهای تخصصی مانند پزشكی و دفاع مقدس، ديپلماسی و دفاع مقدس، پلسازی و دفاع مقدس و مسائلی از اين قبيل شكل بگيرد».
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: «يكی از اهداف هر پژوهش تاريخنگاری و ثبت حوادث است و در موضوع دفاع مقدس، خود جامعه امروز نيز میتواند يكی از اهداف پژوهش باشد».
وی ادامه داد: «دفاع مقدس در زمينههای فرهنگی، معنوی، سياسی و اجتماعی در جامعه امروز تاثيرگذار است و به همين لحاظ بايد با دقت در اين زمينه به پژوهش و تحقيق پرداخت».
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام، دفاع، امنيت و تمدنسازی را از ديگر دستاوردهای دفاع مقدس دانست و گفت: «امروز نيز به شدت به دستاوردهای آن دوران در جامعه نيازمنديم و اين دفاع مقدس بود كه به تمدنسازی جامعه ايران كمک فراوانی كرد».
رضايی با بيان اينكه عرصه پژوهش در امر دفاع مقدس، عرصه مهمی است و محدوديت ندارد، افزود: «يكی از مشكلات ما در اين زمينه آن است كه در بسياری از پژوهشها انتقال پيام دفاع مقدس به سادگی خود آن دوران نيست چراكه ارتباط عينی محققين ما با جنگ قطع شده و بايد ارتباط ذهنی با موضوع دفاع مقدس برقرار كند».
وی گفت: «در گذشته انسانهای ساده میتوانستند پيامهای بزرگی از دفاع مقدس درک كنند اما امروز آدمهای بزرگ نيز به سختی میتوانند حتی سادهترين پيامهای دفاع مقدس را درک كنند».
فرمانده سابق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی فرآيند تحولات در ايران را كند دانست و گفت: «در موضوعاتی مانند توسعه بيست ساله و حتی انقلاب اسلامی، شاهد اين مطلب بوديم كه اين اتفاقات در سالهای مديدی شكل گرفت اما دفاع مقدس از اين نظر با اين موضوعات فرق دارد چرا كه اتفاقی كه بايد سالهای زيادی طول میكشيد در كمتر از 8 سال به پايان رسيد كه اين مدت میتوانست كمتر نيز باشد».
رضايی با طبيعی دانستن حوادث سال اول دفاع مقدس اظهار داشت: «هر چند برخی اقدامات از سوی دولت بنی صدر انجام میشد اما اتفاقات اوايل جنگ يک حركت طبيعی بود و اگر دفاع مقدس طبق همان روال پيش میرفت 20 تا 30 سال طول میكشيد».
وی خاطرنشان كرد: «از سال دوم جنگ اتفاقاتی افتاد كه يک تاريخ 20 تا 30 ساله به كمتر از 8 سال تبديل شد و اين نكته مهم است».
فرمانده سپاه پاسداران در ايام دفاع مقدس افزود: »اينكه بگوييم در سال اول جنگ معنويت نبود و در سالهای بعد اين معنويت بروز كرد اين يک حرف علمی نيست و یک پژوهشگر بايد از ورود به چنين زمينههايی خودداری كند».
رضايی با تاكيد بر اينكه قدرت ملی ايران در جنگ پايهريزی شد، گفت: «اين پايهها مانند ستونی است كه همچنان در حال پيشرفت است به طوری كه ايران را به قدرت اول منطقه از نظر سياسی، دفاعی و امنيتی و يكی از 10 قدرت اول دنيا تبديل كرده است».
رضايی سياست خارجی ايران در منطقه را برتر دانست و گفت: «امروز نفوذ و حضور ايران در خاورميانه جدی است و هيچ كشور ديگری چنين نفوذی ندارد».
وی با اشاره به نحوه روابط ايران با كشورهايی مانند عراق و لبنان اشاره كرد و ادامه داد: «نفوذ ايران در هيچ كشوری یک نفوذ سياسی نبوده است بلكه نفوذی جهادی بوده است».
فرمانده سابق سپاه نقش ايران در حفظ و ايجاد صلح در منطقه را بیبديل دانست و گفت: «ايران اولين كشوری است كه در ايجاد و حفظ صلح در خاورميانه نقشی موثر دارد و اگر نفوذ ايران نبود، كشورهای بيشتری توسط آمريكا اشغال میشدند».
رضايی با تاكيد بر اينكه پايهريزی قدرت نوين ايران در دفاع مقدس بود، گفت: »امروز در حالی از نظر مسائل امنيتی و سياسی جزو 10 قدرت برتر دنيا هستيم كه اين برتری در زمينههای اقتصادی، صنعتی و فناوری به چشم نمیخورد».
وی با بيان اينكه كمتر موضوعی پيدا میشود كه برای تمام لايههای جامعه دارای پيام باشد، دفاع مقدس را دارای چنين قابليتی دانست و افزود: «بايد برای اين پيامها برنامهريزی شود و پيشنهاد میكنم پژوهشهای تخصصی مانند پزشكی و دفاع مقدس، ديپلماسی و دفاع مقدس، پلسازی و دفاع مقدس و مسائلی از اين قبيل شكل بگيرد».
رضايی با بيان اينكه انتقال انديشه و تفكر دفاع مقدس ايران به كشوری مانند لبنان باعث شد تا لبنان اولين كشوری باشد كه در جنگ با اسرائيل به پيروزی برسد، تاكيد كرد: «بايد اين انديشه و تفكر توسط پژوهشگران تدوين شود».
وی انديشه، ايمان، فناوری و مردمی كردن دفاع را 4 ركن اساسی در دستيابی به پيروزی در ايام دفاع مقدس دانست و گفت: «نظامیگری در جنگ همپای ديپلماسی پيش میرفت و علت آنكه صلح ميسر نمیشد نيز به اين دليل بودكه آن دشمن میخواست اين صلح تحميلی باشد».
فرمانده سابق سپاه پاسداران با بيان اينكه جنگ علاوه بر دستاوردها، دارای آسيبهايی نيز بود، اظهار داشت: »در مديريت، طراحی، تاكتيکها و ديپلماسی نواقصی به چشم میخورد كه امروز بايد اين نواقص تجزيه و تحليل شود و بايد اين كار نيز توسط افراد كارشناس و خبره در اين زمينه انجام گيرد».
رضايی ادامه داد: «يكی از نواقص پژوهش در امر دفاع مقدس اين است كه در آن نقدی صورت نگيرد اما بايد توجه داشت كه پژوهشگر تحت تاثير فضاسازی دشمن نيز قرار نگيرد».
وی تاكيد كرد: «ما در پايان جنگ چه در زمينه نظامی و چه سياسی، اخلاقی و معنوی پيروز ماجرا بوديم اما چون در دو هفته آخر جنگ به اندازه 20 سال بود همه چيز در هم پيچيد، گاهی برخی در رسيدن به اين نتيجه دچار شبهه میشوند و لازم است پژوهشگران، دو هفته آخر جنگ را به صورت جزء به جزء و ساعت به ساعت مورد تحقيق و پژوهش قرار دهند كه در اين صورت موضوعات عجيبی كشف خواهد شد».
فرمانده سپاه پاسداران در ايام دفاع مقدس در خصوص موضوع پايان جنگ و پذيرش قطعنامه نيز گفت: «قطعنامه 598 در زمانی صادر شد كه ايران قدرت برتر منازعه بود اما زمانی قطعنامه پذيرفته شد كه ما در شرايط بدی به سر میبرديم. در نهايت اين ايران بود كه با مقاومت خود قطعنامه 598 را كه صدام آن را قبول نمیكرد، بر وی تحميل نمود و هر انسان سادهای میفهمد كه وقتی كه قطعنامهای در اوج قدرت یک كشور صادر میشود دارای حداقلهايی به نفع آن كشور خواهد بود».
رضايی در پايان اظهار داشت: «به علت برخی سياهنمايیها در پايان جنگ، ما همواره آغاز تهاجم دشمن را جشن میگيريم در صورتی كه رسم بر اين است كه پايان جنگ كه با موفقيتها و دستاوردهای بزرگی برای ايران همراه بود، را به عنوان زمان جشن تعيين كنيم».