خبرگزاری فرانسپرس در گزارشی به بیان ۱۰ زلزله شدیدی که طی یکصد ساله در کره زمین روی داده، پرداخته است:
سال ۱۹۷۶ میلادی، ۲۴۲ هزار کشته در چین: این زلزله با قدرت ۷.۵ ریشتر در شهر صنعتی تانگشان در مسافت دویست کیلومتری شرق پکن روی داد و طبق آمار رسمی ۲۴۲ هزار کشته برجای گذاشت، اما کارشناسان غربی تعداد کشته شدگان را ۷۰۰ هزار کشته برآورد میکنند که از حیث جانباختگان پس از زلزله شانشی چین در سال ۱۵۵۶ میلادی با ۸۳۰ هزار کشته، دومین زلزله پرتلفات در تاریخ بشریت به شمار میرود.
سال ۲۰۰۴ میلادی، ۲۳۰ هزار کشته در جنوب شرق آسیا: در ۲۶ دسامبر سال ۲۰۰۴ میلادی زلزلهای با قدرت ۹.۱ ریشتر سواحل سوماترا در اندونزی را لرزاند که منجر به بروز سونامی هولناکی شد که بیش از ۲۳۰ هزار نفر را در سواحل ۱۰ کشور جنوب شرق آسیا به کام مرگ کشاند که ۱۷۰ هزار نفر از آنها در اندونزی بودند، در پی این زلزله، امواج سهمگینی با سرعت ۷۰۰ کیلومتر و با ارتفاع ۳۰ متر ایجاد شد.
سال ۲۰۱۰ میلادی، ۲۰۰ هزار کشته در هائیتی: در ۱۲ ژانویه سال ۲۰۱۰ میلادی زلزلهای با قدرت ۷ ریشتر روی داد که منجر به کشته شدن بیش از ۲۰۰ هزار نفر و آواره شدن ۱.۵ میلیون نفر دیگر شد و پایتخت این کشور را به ویرانهای تبدیل کرد، در پی این زلزله و ورود نیروهای حافظ صلح نپالی، بیماری وبا شیوع یافت که مرگ بیش از ۱۰ هزار نفر را به دنبال داشت.
سال ۱۹۲۳ میلادی، ۱۴۲ هزار کشته در ژاپن: در اول سپتامبر سال ۱۹۲۳ میلادی نزدیک ظهر زلزلهای با قدرت ۷.۹ ریشتر شهر کانتو را تکان داد که منجر به کشته و مفقود شدن بیش از ۱۴۲ هزار نفر و مصدوم شدن صدها هزار نفر شد.
سال ۱۹۴۸ میلادی، ۱۱۰ هزار کشته در ترکمستان: در ۵ اکتبر سال ۱۹۴۸ میلادی زلزلهای نزدیک به ۷.۳ ریشتر عشق آباد، پایتخت ترکمنستان را لرزاند که در آن هنگام بخشی از شوروی بود، در این زلزله دستکم ۱۱۰ هزار نفر کشته شدند.
سال ۲۰۰۸ میلادی، ۸۷ هزار کشته در سیچوان: در ۱۲ مه سال ۲۰۰۸ میلادی زلزلهای با قدرت ۷.۹ ریشتر در استان سیچوان در غرب چین روی داد که منجر به کشته شدن بیش از ۸۷ هزار نفر و مصدوم شدن ۴.۴۵ میلیون نفر دیگر شد، در بین قربانیان هزاران دانشآموزی قرار داشتند که در پی فرو ریختن مدارس جان خود را از دست دادند.
سال ۲۰۰۵ میلادی، ۷۳ هزار کشته در کشمیر: در ۸ اکتبر سال ۲۰۰۵ میلادی زلزلهای با قدرت ۷.۶ ریشتر در کشمیر پاکستان روی داد که منجر به کشته شدن ۷۳ هزار نفر و آوارگی ۳.۵ میلیون نفر دیگر شد و تقریبا همه زیرساختهای درمانی ویران شد.
سال ۱۹۳۲ میلادی، ۷۰ هزار کشته در چین: در ۲۵ دسامبر سال ۱۹۳۲ میلادی زلزله با قدرت ۷.۹ ریشتر به کشته شدن ۷۰ هزار نفر در گانسو در شمال غرب چین شد.
سال ۱۹۷۰ میلادی، ۶۷ هزار کشته در پرو: در ۳۱ مه سال ۱۹۷۰ میلادی در پی زلزلهای با قدرت ۷.۹ ریشتر در سواحل شمالی پرو ۶۷ هزار نفر کشته شدند.
سال ۲۰۲۳ میلادی، بیش از ۴۱ هزار کشته به عنوان آمار موقت در ترکیه و سوریه: در ۶ فوریه سال ۲۰۲۳ میلادی زلزلهای با قدرت ۷.۸ ریشتر در جنوب ترکیه و شمال سوریه روی داد که پس لرزه شدیدی با قدرت ۷.۵ ریشتر را به دنبال داشت و تا امروز جمعه در آماری غیر نهایی ۴۱ هزار نفر کشته شده است.