آفتابنیوز : آفتاب: مدیرعامل اتحادیه پنبهكاران كشورتصمیم دولت درباره حذف تعرفه واردات پنبه را اقدامی غیر کارشناسانه و برگرداندن این تعرفه را نوشدارو پس از مرگ سهراب میداند. دولت در شهریور ماه امسال در ادمه اقدامات خود برای تسهیل ورود کالا و انواع محصولات خارجی به ایران، تعرفه 15 درصدی واردات پنبه را به صفر رساند؛ اما اخیرا تصمیم خود را تغییر داد و این تعرفه را به وضعیت گذشته بازگرداند. کارشناسان از سیاستهای نادرست دولت و وزارت کشاورزی که موجب کاهش سطح کشت پنبه به پایینترین مقدار در شصت سال گذشته شده است به عنوان دلیل اصلی برای به صفر رساندن تعرفه واردات پنبه یاد میکنند.
مدیرعامل اتحادیه پنبهكاران كشور درباره ضربهای که دولت با حذف واردات پنبه به کشاورزان پنبه کار زده است سخن میگوید:
بهرام نظری با یادآوری اینكه تصمیم صفر كردن تعرفه واردات پنبه در زمانی گرفته شد كه بحران اقتصادی جهان باعث سقوط 35 درصدی قیمت این محصول شده بود، ادامه داد: «در این بحران پنبهای كه بالغ بر یك دلار و 800 سنت معامله میشد به قیمت یك دلار و 20 سنت رسید كه توام شدن این قضایا باعث شد ضربه بسیار جدیای به تولید پنبه كشور وارد شود و واسطهها و بازرگانهای محلی نیز از این فرصت با سودجویی به نفع خود بهرهگیری كردند بهطوری كه متاسفانه در بسیاری از نقاط پنبهخیز كشور قیمت این محصول به زیر قیمت تضمینی رسیده است، البته سازمان تعاون روستایی در هر نقطه كه اعلام كردیم خرید تضمینی این محصول را انجام داد».
نظری تصمیم برداشتن تعرفه واردات پنبه را یك اقدام اشتباه و غیر كارشناسی دانست و گفت: «در زمان برداشتن تعرفه واردات پنبه عنوان شد كه صنایع موظف شدهاند كه تولید داخل را خریداری كنند در حالی كه این چنین نشد چراكه بخش دولتی نمیتواند بخش خصوصی را موظف كند و بخش خصوصی باید منافع خود را در نظر گیرد».
به گزارش ایسنا نظری ایجاد چنین وضعیتی را زنگ خطری برای استقبال نكردن كشاورزان از تولید پنبه در سال آینده دانست و افزود: «در چنین وضعیتی اگر اقدام عاجلی صورت نگیرد، سال آینده30 درصد از تولید پنبه را از دست خواهیم داد».
مدیرعامل اتحادیه پنبهكاران كشور برگرداندن تعرفه واردات پنبه را نوشدارویی پس از مرگ سهراب دانست و با اشاره به مصوبهای كه برای دادن 10 درصد مبلغ پنبه وارداتی به كشاورزان تصویب شده است، تاکید کرد: «در این زمینه وزارت جهاد كشاورزی خواسته است كه مسئولیت توزیع این یارانه به اداره كل پنبه و دانههای روغنی داده شود و ما نیز در این زمینه خواستار توزیع این یارانهها از طریق تعاونیها و اتحادیههای تولید پنبه به پنبهكاران شدهایم».
به گفته او این یارانه باید بهگونهای پرداخت شود كه به دست كشاورزان برسد و آنان از این طریق برای تولید سال آینده ترغیب شوند.
نظری با تاكید بر اینكه برای پویایی تولید پنبه باید صنعت قوی داشته باشیم، تصریح كرد: «نباید برای تقویت صنایع نساجی تولید این محصول را در كشور ضعیف كرد».