کد خبر: ۸۲۵۷۲
تاریخ انتشار : ۰۳ دی ۱۳۸۷ - ۱۵:۴۵
در دیدار مقام افغان مطرح شد:

باید مشکلات طولانی افغانستان را با برنامه‌ریزی‌های درست حل کنید

انتقاد هاشمی رفسنجانی از تقویت القاعده توسط کشورهای منطقه
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با ارائه تحلیل تاریخی از روند اهداف شوم تشکیل طالبان و تقویت القاعده در افغانستان توسط آمریکا گفت: «متاسفانه بعضی از کشورهای منطقه باعث تقویت این تفکر افراطی شدند که در نهایت بهانه‌ای برای اشغال افغانستان توسط نیروهای اشغال‌گر شد».
 
به گزارش سرویس سیاسی آفتاب، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در دیدار امان‌الله پیمان، نایب رئیس و گروهی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی افغانستان، مردم افغانستان را مردمی مظلوم در طول تاریخ دانست و گفت: «انقلاب اسلامی ایران در نخستین سال‌ها پس از پیروزی با اشغال سرزمین اسلامی افغانستان توسط ارتش شوروی سابق مخالفت کرد».

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با تقدیر و تحسین اقدامات مردم و مسئولان در شرایط اشغال برای تدوین قانون اساسی گفت: «توجه داشته باشید که باید مشکلات مزمن و طولانی کشور افغانستان را با برنامه‌ریزی‌های درست حل کنید».

رئیس مجلس خبرگان رهبری، فقر و بی‌کاری را مهم‌ترین عامل مهاجرت افغانی‌ها به کشورهای خارج و به‌خصوص ایران دانست و گفت: «اصولی‌ترین راه حل این مسائل رونق اقتصادی است که این مسئله هم با تعاملات منطقی و حضور فعال‌تر بخش‌های خصوصی و تولیدگران ایران قابل تحقق است».

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با تشریح اهداف اشغال‌گران افغانستان گفت: «اشتباه دوم آنان پس از اشغال ناتوانی در جلب رضایت مردم است که همین زمینه مشکلات بعدی آنان خواهد بود».

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تقدیر از اعضای حاکم بر مجلس افغانستان گفت: «روح دموکراسی ایجاب می‌کند که مجلس که تبلور خواسته‌های عمومی است زنده و بالنده باشد».

امان‌الله پیمان نیز در این دیدار ضمن ارائه گزارشی از روابط پارلمانی و دولتی ایران و افغانستان، گفت: «جمهوری اسلامی ایران در تمام سالهای پس از پیروزی انقلاب یار و یاور مردم افغانستان بود و ما از مواضع اصولی کشور برادر و دوست همسایه خود خرسندیم».

نایب رئیس مجلس افغانستان حضور بدون استراتژی نیروهای خارجی 30 کشور را چالش افغانستان دانست و گفت: «از همسایگان خود انتظار داریم ما را در کسب استقلال واقعی و خدمت به مردم کمک کنند».

در ادامه این دیدار چند نفر از نمایندگان مجلس به بیان دیدگاه‌های خویش پرداختند و خواستار حضور جدی تر بخش خصوصی ایران در پروژه‌های اقتصادی، تجاری و صنعتی افغانستان شدند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین