کد خبر: ۸۲۵۸۴۵
تاریخ انتشار : ۰۲ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۵

بایدن به آرزویش برای گرفتن جشن پیروزی در جنگ اوکراین نرسید

«به صدا درآمدن آژیرهای هشدار در جریان سفر جو بایدن به کی‌یف و پرسه زدن وی در خیابان‌های آن شاید به صورت آشکار تحولات جنگ و وضعیت فاجعه بار اوکراین و مردم آن با نزدیک شدن جنگ به پایان سال نخست و ورود به سال دوم را منعکس می‌کند.»
بایدن به آرزویش برای گرفتن جشن پیروزی در جنگ اوکراین نرسید
آفتاب‌‌نیوز :

عبدالباری عطوان، سردبیر روزنامه رأی الیوم در تحلیل نوشت: «جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا بدون هیچ اعلام قبلی وارد کی‌یف شد. وی می‌خواست جنگ کوتاه باشد و ظرف چند ماه پایان یابد و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه را بر سر دو زانو بنشاند که از او طلب بخشش کند؛ اما این آرزوها نه تنها محقق نشد بلکه کاملا نتیجه عکس داد.

ولودیمیر زلسنکی، رئیس جمهوری اوکراین در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با بایدن این آرزوها را تکرار کرد. وی گفت که با معلمش بایدن درباره راه‌های پیروزی در این جنگ در سال کنونی صحبت می‌کند؛ اما به ما و شهروندانش که در شرایطی دشوار زندگی می‌کنند نگفت که چگونه این ممکن است. تمام اخبار از شرق و جنوب اوکراین نشان می‌دهد که حمله بهار روسیه شهرهایی را که یکی پس از دیگری در پاییز از دست داده، پس خواهد گرفت.

بایدن به زلنسکی تعهد داد که از او و ارتشش با ۷۰۰ تانک و هزاران خودروی زرهی و هزار توپخانه و دو میلیون موشک و ۵۰ موشک انداز و سامانه ضد تانک و ضد جنگنده و ۵۰۰ میلیون دلار کمک مالی حمایت کند؛ اما متعهد نشد که حتی یک سرباز یا یک جنگنده بفرستد و این به خاطر نگرانی و ترس از واکنش روسیه و کشاندن آمریکا به درگیری نظامی مستقیم بود.

آمریکا و هم‌پیمانانش بر جنگی کوتاه حساب باز کرده بودند تا بعد از آن سراغ هدف بزرگتر یعنی چین بروند؛ اما شکست خوردند و سخت در اشتباهند اگر فکر می‌کنند که ارتش روسیه در آستانه فروپاشی است. آن‌ها فهمیدند پوتین حساب دیگری را باز کرده است. او روی جنگ طولانی مدت برای دست کم سه سال یعنی تا بعد از انتخابات ریاست جمهوری در پاییز ۲۰۲۴ حساب باز کرده است که احتمالا به سقوط جو بایدن و حزب دموکرات وی منجر شود.

بایدن سفر کوتاهش به اوکراین را به بازدید از کی‌یف‌ برای چند ساعت محدود کرد و بعد از آن به لهستان رفت که خواهان کشاندن آن به جنگ اوکراین است و رهبری آن امیدوار است که امپراتوری خود را مجددا بنا کند و آن را با بخش‌هایی از روسیه بعد از شکست این کشور و اوکراین وسیع کند؛ اما این آرزوهای توسعه طلبانه احتمالا با فاجعه‌ای شبیه به آنچه در جنگ جهانی دوم رخ داد زمانی که از هیتلر جانبداری کرد، روبرو خواهد شد.

ما از اتهام زنی‌های اخیر آمریکا درباره تصمیم چین برای ارسال سلاح پیشرفته به روسیه تعجب می‌کنیم. روسیه این اتهام را رد کرده است. چیزی که جای تعجب دارد این است که آمریکا تمام کشورهای اروپایی را برای حمایت از زلنسکی بسیج کرده و نگران حمایت چین از روسیه است. این چه منطقی است. برای آمریکا حلال است و برای روسیه حرام؟ این اوج کودنی است. روسیه تنها نبوده و نخواهد بود. تمام دشمنان آمریکا و کسانی که از زورگویی این کشور رنج برده‌اند در صف روسیه هستند. از چین گرفته تا کره شمالی و ایران که به زودی یک کشور هسته‌ای خواهد شد.

سفر نکردن بایدن به سه کشور مهم در اروپای قدیم یعنی انگلیس، آلمان و فرانسه و تمرکزش فقط بر لهستان نشان می‌دهد که بیشتر این کشورها با فشار ملت‌هایشان از ادامه مشارکت در این جنگ به خاطر پیامدهای مفنی آن برای امنیت و اقتصادشان می‌ترسند.

حمله بهار روسیه و ضدحمله اوکراین احتمالا نتایج و سرنوشت این جنگ و چه بسا نقشه اروپای جدید از نظر اقتصادی، سیاسی و نظامی را ترسیم کند و به نظر ما به نفع آمریکا و ناتو نخواهد بود.

اوکراین درحال تبدیل شدن به پایگاه آشوب و آغاز تروریسمی است که بیشتر اروپا و ملت‌هایشان را هدف قرار خواهد داد و امنیت و ثباتشان را از بین خواهد برد. پس این کشورها که نزدیک به ۸۰ سال در امنیت و ثبات زندگی کرده‌اند چه چیزی را می‌توانند پیش بینی کنند. کشورهایی که درحال تبدیل شدن از حامی تروریسم در خاورمیانه و جهان سوم به پایگاه جذب کننده و صادرکننده تروریسم هستند.

بایدن آرزو می‌کرد بعد از یک سال از جنگ برای گرفتن مراسم پیروزی به کی‌یف برود و مسکو و پوتین را به زانو درآورد؛ اما به آرزویش نرسید و مانند یک دزد و بدون اعلام قبلی به آنجا رفت. به نظر نمی‌رسد در آینده هم به عنوان یک پیروز به آنجا سفر کند.»

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین