کد خبر: ۸۲۷۶۷۳
تاریخ انتشار : ۱۲ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۶

آغاز آبگیری سد اخند و باغان

مراسم آغاز آبگیری سد اخند و سد باغان در استان بوشهر با حضور رئیس جمهور برگزار شد.
آغاز آبگیری سد اخند و باغان
آفتاب‌‌نیوز :

مراسم آغاز آبگیری سد اخند در استان بوشهر صبح جمعه با حضور رئیس جمهور، وزیر نیرو و مسئولان استانی برگزار شد.

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان بوشهر در حاشیه این مراسم اظهار داشت: سد اخند با ارتفاع ۳۲ متر از بستر رودخانه و حجم مخزن ۲ میلیون متر مکعب در شهرستان عسلویه و در مجاورت روستای اخند با هزینه بالغ بر ۷۰ میلیارد تومان احداث شده است.

علی محمدی بیان کرد: این سد از نوع بتنی وزنی بوده و حجم بدنه آن ۴۵ هزار متر مکعب و طول تاج این سد ۱۱۳ متر است.  از مهمترین اهداف این طرح تأمین آب و کنترل سیلاب‌های مخرب رودخانه اخند بوده که هر ساله باعث بروز خسارات زیادی به راه ارتباطی و منازل مسکنی روستای اخند و همچنین اراضی کشاورزی اطراف آن می‌شود.

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان بوشهر گفت: با توجه به بحران کم آبی سال‌های اخیر این سد نقش تأثیر گذاری جهت جبران کمبود آب کشاورزی و به تبع آن ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی منطقه دارد. همچنین با توجه به مناسب بودن آب از نظر معیار‌های کیفی، امکان برنامه ریزی و استفاده از آب آن برای مصارف شرب و صنعت نیز وجود دارد. این سد علاوه بر برطرف کردن مشکلات به وجود آمده در بخش کشاورزی، تأثیر بسزایی در برطرف نمودن مشکلات آب شرب روستا‌های اطراف با جمعتی بالغ بر سه هزار نفر را دارد. ین طرح از سال ۱۳۹۶ آغاز گردید تا مرداد ماه سال ۱۴۰۰ پیشرفت فیزیکی آن ۷۰ درصد و از ابتدای استقرار دولت سیزدهم تا کنون پیشرفت آن به ۸۷ درصد رسیده و طرح به مرحله آبگیری رسیده است.

آبگیری سد باغان آغاز شد

همچنین مراسم آغاز آبگیری سد باغان در استان بوشهر صبح جمعه با حضور رئیس جمهور، وزیر نیرو و مسئولان استان بوشهر برگزار شد.

آغاز آبگیری سد اخند و باغان

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان بوشهر اظهار داشت: سد باغان با حجم مخزن ۳۲ میلیون متر مکعب و ارتفاع ۵۶ متر با هزینه سرمایه گذاری بالغ بر هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در شهرستان جم احداث شده است.

علی محمدی بیان کرد: با احداث این سد آب پایدار شرب شهرهای ریز، انارستان و روستاهای تابعه شهرستان جم و روستاهایی از شهرستان دشتی با جمعیت تحت پوشش بالغ بر ۱۷ هزار نفر (افق طرح) به میزان ۱.۲ میلیون متر مکعب در سال تأمین خواهد شد.در حال حاضر آب شرب این شهرها از طریق چاه تأمین می‌شود که با توجه به خشکسالی‌های اخیر و پایین رفتن سطح آب سفرهای زیرزمینی کیفیت و کمیت آب چاه‌ها به شدت کاهش یافته است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان بوشهر بیان کرد: همچنین این طرح آب پایدار صنایع وابسته به وزارت نفت در منطقه رابه میزان ۶ میلیون متر مکعب در سال را تأمین می‌کند. در حال حاضر تأمین آب این صنایع از طریق چاه انجام می‌شود و این امر تأثیر منفی قابل ملاحظه‌ای بر روی سفره آب زیرزمینی دشت ریز و انارستان داشته و باعث نارضایتی مردمی شده است.با توجه به خشکسالی‌های اخیر هم کیفیت و هم کمیت این چاه‌ها به شدت کاهش یافته به طوری که در فصل تابستان تأمین آب مورد نیاز پالایشگاه فجر جم از آب شیرین کن‌های موجود در شهر سیراف و حمل آن تا پالایشگاه با کامیون و تانکر انجام می‌شود.

بهبود شبکه آبیاری

وی ادامه داد: از دیگر اهداف این طرح تأمین آب پایدار برای حقابه بران پایین دست سد باغان (روستاهای سرچشمه و باغان) به میزان ۸۲.۴ میلیون متر مکعب در سال و بهبود شبکه آبیاری به مساحت حدود ۷۰۰ هکتار است که در حال حاضر از قنات و سیلاب در فصل زمستان استفاده می‌کنند. این طرح از سال ۱۳۹۳ آغاز شد تا مرداد ماه سال ۱۴۰۰ پیشرفت فیزیکی آن ۵۰ درصد و از ابتدای استقرار دولت سیزدهم تا کنون پیشرفت آن به ۸۷ درصد رسیده و طرح به مرحله آبگیری رسیده است.

۱۵ طرح بزرگ آب و برق استان بوشهر به بهره‌برداری رسید

 احمد محمدی‌زاده استاندار بوشهر صبح امروز در مراسم افتتاح پروژه‌های حوزه آب و برق استان بوشهر اظهار داشت: در راستای توسعه زیرساخت‌های حوزه آب و برق استان بوشهر اقدامات خوبی صورت گرفته است. تأمین آب شرب یکی از مهمترین برنامه‌ها در استان بوشهر است که در این راستا طرح‌های مهمی چه در زمینه سدسازی و آب‌شیرین‌کن و چه در زمینه نوسازی و توسعه خطوط آبرسانی در استان انجام شده است.

استاندار بوشهر تأمین آب شرب از طریق دریا را یکی از مهمترین راهکار‌ها عنوان کرد و ادامه داد: امروز شاهد بهره‌برداری از دو پروژه مهم آب شیرین‌کن در این استان هستیم.

وی ایجاد خط آبرسانی سیراف - جم را یکی دیگر از طرح‌های مهم در این استان عنوان کرد و افزود: این پروژه از مطالبات مهم مردم شهرستان جم بود که امروز فاز اول آن به بهره‌برداری می‌رسد.

محمدی‌زاده تاکید کرد: امروز به دست رئیس جمهور شاهد بهره‌برداری رسمی از ۱۵ طرح بزرگ آب شیرین‌کن، خط آبرسانی، آبگیری سد و انتقال برق در استان بوشهر هستیم.

با حضور رئیس جمهور، از ۱۵ طرح بزرگ آب شیرین‌کن‌های مپنا و وحدتیه، خط آبرسانی سیراف جم، آبگیری سد‌های اخند و باغان و همچنین پروژه‌های انتقال برق به صورت رسمی بهره‌برداری شد.

در این مراسم از آب شیرین‌کن گروه مپنا در شهرستان بوشهر با ظرفیت ۳۵ هزار متر مکعب، آب شیرین‌کن وحدتیه و دالکی شهرستان دشتستان با ظرفیت ۶ هزار و ۵۰۰ متر مکعب و فاز اول طرح آب‌رسانی به شهرستان جم با خط انتقالی به طول ۴۲ کیلومتر بهره‌برداری شد.

پروژه آب شیرین‌کن ۳۵ هزار متر مکعبی بوشهر، پروژه‌ای ۱۰۰ درصد ایرانی است که با سرمایه‌گذاری، طراحی، نصب و اجرای گروه صنعتی مپنا احداث شده است.

فاز اول طرح آبرسانی شهرستان جم نیز پس از ۱۵ سال توقف، تکمیل و به بهره‌برداری رسیده است.

همچنین دو پروژه سد مخزنی باغان با ظرفیت ۳۲ میلیون متر مکعب و پروژه سد مخزنی اخند با ظرفیت ۲ میلیون متر مکعب با دستور رئیس جمهور افتتاح و آبگیری شد.

در این مراسم ۱۰ طرح انتقال برق در بخش‌های مختلف استان بوشهر از جمله احداث پست برق ۶۳/۲۰ کیلو ولتی شهید ماهینی در شهرستان بوشهر نیز بهره‌برداری شد.

چهار طرح برق‌رسانی دیگر نیز در سطح استان بوشهر شامل خط ۲۳۰ کیلو ولتی، پست منطقه ویژه اقتصادی دیلم و شرکت برنامه‌ریزی نیرورسانی، توسعه و بهسازی تأسیسات برق به صورت همزمان و با دستور رئیس جمهور کلنگ زنی شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین