آفتابنیوز : آفتاب: در پی انتشار خبری با عنوان «تولیدات صنایع مس ایران در آستانه بحران»،
«کلیک کنید» در روز یکشنبه 15 دیماه، شرکت ملی صنایع مس ایران درباره آن توضیحاتی را ارائه داده است که عیناً در پی میآید:
احتراما عطف به مقاله درج شده در آن سایت مورخ 15/10/87 به اطلاع میرساند:
شرکت ملی صنایع مس ایران همواره از ابتدای تاسیس و راهاندازی بورس کالا، اولویت تامین کامل نیاز بازار داخل را از سیاستهای اصلی خود قرار داده است و افزایش و یا کاهش قیمتهای جهانی اثری بر نحوه عرضه محصولات این شرکت نداشته است.
ناظرین محترم بورس کالای ایران به دفعات از نحوه عرضه محصولات مسی که بهصورت مداوم و یکنواخت در بورس صورت میپذیرد، تقدیر و تشکر نمودهاند و عنوان مینمایند که شرکت ملی صنایع مس ایران همگام با قیمتهای جهانی، قیمت کالاهای تولیدی خود را تغییر میدهد و شفافترین عرضه را در بین تولیدکنندگان دارا میباشد.
شرکت ملی صنایع مس ایران از ابتدای سال 87 تا کنون 229500 تن کاتد را در بورس عرضه نموده است که تنها 56420 تن آن به فروش رسیده است که این آمار بیانگر این موضوع میباشد که تمام نیاز بازار داخل فراهم گردیده و کاهش و افرایش قیمت، نقشی در نحوه فروش محصولات مسی نداشته است و تمام مشتریان حتی در موقعیکه افزایش قیمت کاملا قابل پیشبینی بوده نیز میتوانستهاند حتی بیش از ظرفیت خود کاتد خریداری نموده و شرکت مس محدودیتی برای خرید آنان قائل نشده است.
شایان ذکر است طبق آمار بورس کالا، میزان خرید هفتگی کاتد و مفتول مسی از ابتدای سال جاری تا اوایل ماه آبان در حدود 23000 تن بودکه اخیرا به بیش از 4700 تن افزایش یافته است که به نظر میرسد بخش عمده این تقاضا به دلیل کاهش شدید قیمتهای جهانی از حدود 9000 دلار به کمتر از 3000 دلار (در اثر بحران اقتصادی جهانی) بوده و بخش قابل توجهی از این تقاضا، در فعالیتهایی غیر از فرایند تولید، صرف میگردد.
شایسته است آن سایت، ضمن اخذ آمار واقعی عرضه و تقاضای چند سال گذشته نیاز داخلی کاتد مسی که به راحتی از سازمان بورس کالای ایران قابل استخراج میباشد، موضوع را مورد مداقه بیشتری قرار داده تا از ایجاد شبهه در افکار عمومی جلوگیری به عمل آید.
آفتاب: ضمن تشکر از مسئولان محترم صنایع مس ایران برای ارائه توضیحات فوق، لازم به توضیح است که خبر منتشره بر اساس اطلاعات واصله از تعدادی از شرکتهای بزرگ مصرف کننده کاتد مس و مشکلات عینی آنان تنظیم و در اختیار خوانندگان قرار گرفته بود.
لطفا پيگيري و تحليل شود كه با كاهش قيمت مس در جهان شركت مس باهنر چقدر در قيمت مس (ورق و لوله مسي) كاهش قيمت داده است و چرا؟ اگر قيمت جهاني مس از حدود 8 هزار دلار در هر تن به حدود 3500 دلار رسيده قيمت مس در بازار داخل از كيليويي8-9 هزار تومان به نصف كاهش پيدا كرده يا تنها چند صد تومان كاهش داشته است؟ در دو سال گذشته و با بالارفتن قيمت جهاني مس و بيشتر از آن افزايش قيمت محصولات مس باهنر را شاهد بوديم اما در كاهش خير!! و جالب است كه دولت به توليدكنندگان محصولات نهايي اعلام كرده كه بواسطه كاهش قيمت هاي جهاني مواد اوليه (و نه قيمت هاي داخلي) بايد قيمت ها را پايين بياوريد! آيا اين فشار بي معني اشك توليدكننده را در نمي آورد؟
با تشكر- كارشناس اقتصاد و بازار